PREMIER LEAGUE

Σίλβα: "Ορισμένοι βιάστηκαν να με κρίνουν"

Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Μάρκο Σίλβα παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε αγγλική εφημερίδα, μιλώντας στην "The Daily Telegraph" για το "θαύμα της παραμονής" στο οποίο πλέον είναι κοντά η Χαλ. Τι είπε για την κριτική που του είχε γίνει στην αρχή και το θέμα της παραμονής του ίδιου ή μη στον σύλλογο.

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη από τότε πο υ ανέλαβε την Χαλ έδωσε στην "The Daily Telegraph" ο Μάρκο Σίλβα με τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να χαρακτηρίζεται πλέον σαν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα σε ότι έχει να κάνει με τους προπονητές στην Αγγλία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην παρουσία του έως τώρα στον Αγγλικό σύλλογο, μίλησε για όσα είχαν ακουστεί όταν ανάλαβε την ομάδα, τόνισε ότι ακόμα δεν προέχει το αν θα μείνει η όχι και τη νέα σεζόν καθώς στόχος είναι η παραμονή της Χαλ και αποκάλυψε τα πρώτα πράγματα που ζήτησε με το που μπήκε στα αποδυτήρια.

Αρχικά ο Σίλβα κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί είχε χαρακτηρίσει ως θαύμα την παραμονή της Χαλ στην κατηγορία λέγοντας: "Το είχα διαβάσει σε κάποιες εφημερίδες. Αλλά η λέξη αυτή για μένα χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για το πόσο δύσκολος ήταν ο στόχος. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε".

Εν συνεχεία ο Πορτογάλος πολύ πιο άνετος πλέον από τη στιγμή που η ομάδα του είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού απάντησε στη δήλωση του άλλοτε άσου της Άρσεναλ και παρουσιαστή του SkySports, Πολ Μέρσον για τη φράση: " Στην Ελλάδα θα μπορούσα κι εγώ να πάρω πρωτάθλημα" λέγοντας:

"Ορισμένοι δεν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, να διαβάσουν την καριέρα μου πριν με κρίνουν, έτσι δεν είναι; Αλλά ειλικρινά δεν είναι τόσο σημαντικό και δεν κάνει τη διαφορά για την δουλειά μου. Δεν είχα κίνητρο να τους αποδείξω ότι είχαν λάθος. Εάν χρειαζόμουν κίνητρο για να δουλέψω αυτό δεν θα ήταν καλό σημάδι. Δεν με επηρέασε καθόλου στην δουλειά μου".

Για τον Σίλβα ήταν καθοριστική η πρώτη μέρα στα αποδυτήρια του συλλόγου με τον ίδιο να τονίζει:
"Η πρώτη μου προσέγγιση ήταν να τους περάσω το μήνυμα "πως όλα είναι δύσκολα αλλά επίσης είναι και πιθανά". Είναι ξεκάθαρο είμαστε η ομάδα που είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά είναι πιθανή η παραμονή μας και το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ και δεν είμαι τρελός.

Το άλλο πράγμα που τους είπα τότε ήταν το εξής "Θέλω να έχετε ανοιχτό το μυαλό σας καθώς θα αλλάξουμε πολλά πράγματα". Και είχαμε την διατροφή, την προπόνηση και το τελευταίο που τους ζήτησα ήταν η συμπεριφορά τους κάθε μέρα. Και το πάθος. Το πάθος γιατί έχω έναν τρόπο να δουλεύω και αυτός είναι να φέρνεις το αληθινό παιχνίδι στην προπόνηση κάθε μέρας. Σε κάθε κομμάτι. Στην τεχνική, στην τακτική, στην φυσική κατάσταση, στην ψυχολογία. Αυτό ήταν που ήθελα και όσο το δυνατόν στο ίδιο επίπεδο όπως στα παιχνίδια".

Σε ερώτηση για το πόσο γρήγορα έμαθε την ομάδα και τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα είπε:
"Έμαθα τα πάντα γρήγορα και μπορούσα να καταλάβω τα προβλήματα που είχε η ομάδα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει πολλά καλά πράγματα, έχουμε αλλάξει πολλά και όλοι στην Premier League πλέον πιστεύουν ότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε, να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή. Ίσως τρεις μήνες πίσω κανείς να μην το πίστευε. Μέσα στο κλαμπ αρχίσαμε να το πιστεύουμε και αν ο κόσμος πλέον ξέρει καλύτερα τη δουλειά μου είναι φυσιολογικό. Νοιώθω ότι είναι μια φυσιολογική κατάσταση".

Αφού γίνεται μια αναδρομή στους τίτλους που έχει κατακτήσει ως προπονητής αλλά και στην ποδοσφαιρική του καριέρα του γίνεται η ερώτηση για το πόσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν με τον ίδιο να απαντάει:
"Ήμουν καλύτερος στην τακτική απ' ότι στην τεχνική, σίγουρα".

"ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ"

Ο Μάρκο Σίλβα συνεχίζει στην συνέντευξη του στην "Telegraph" απαντώντας στο πως ήταν τα πράγματα όταν πήγε στην Χαλ και συγκεκριμένα στο πρώτο εντός έδρας ματς όπου ο κόσμος τα είχε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας:
"Άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα μετά το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην έδρα μας κόντρα στην Σουόνσι. Είδα την κατάσταση και το δέσιμο που υπήρχε και η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή. Έπρεπε να το αλλάξουμε αυτό. Οπότε σκέφτηκα ότι αν αρχίσουμε να δείχνουμε στους οπαδούς ότι θα παλεύουμε μπορεί να μην μείνουμε στην κατηγορία αλλά έπρεπε να αποκτήσουμε και πάλι το δέσιμο μαζί τους. Τα αποτελέσματα είναι ένα πράγμα αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι πως φτάνεις σε αυτά τα αποτελέσματα.

Σε τρία παιχνίδια εντός έδρας βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, κόντρα στην Μπόρνμουθ, την Γουέστ Χαμ και την Μίντλεσμπρο αλλά τελικά κερδίσαμε. Αυτό σημαίνει πολλά. Επίσης μας βοήθησε να φτιάξουμε την σχέση μας με τους οπαδούς μας και τώρα η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική".

Και προσθέτει ότι πάντα ένας θετικός τρόπος βοηθάει: "Έχω μια ιδέα. Εάν παίξεις καλύτερα τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις. Οπότε θέλω από τις ομάδες μου να είναι κυρίαρχες".

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την περίοδο των μεταγραφών όπου αποχώρησαν οι Σνόντγκρας και Λιβερμορ τονίζοντας ότι η Χαλ δεν μπορούσε να τους κρατήσει με βάση τα οικονομικά δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί: "Θέλαμε να μείνουν και οι δυο παίκτες. Προσπαθήσαμε αλλά είχαν αρκετά καλές οικονομικές προτάσεις από άλλα κλαμπ και υπήρχε μεγάλη διαφορά σε αυτά που θα μπορούσαμε να δώσουμε. Επίσης μας είπαν ότι ήταν σπουδαία ευκαιρία για αυτούς να βελτιώσουν την καριέρα τους και ήθελαν να φύγουν. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές και συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μας πίεσαν-όχι με τον λάθος τρόπο-να τους παραχωρήσουμε και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα".

Αντίθετα η ομάδα του πήρε κάποιους παίκτες ως δανεικούς όπως ο Νιάς από την Έβερτον αλλά και ο Λαζάρ Μάρκοβιτς από την Λίβερπουλ για τον οποίο ο Σίλβα είπε: "Απλά ήθελε να παίξει και ειλικρινά δεν τον ένοιαζε η θέση που θα έπαιζε στην ομάδα. Όπως κάθε παίκτης έπρεπε να αποδείξει σε μένα καθημερινά ότι είναι σε θέση να παίξει στην αρχική ενδεκάδα. Δεν πρέπει να το αποδείξουν σε κανέναν άλλο παρά σε μένα και δεν είναι εύκολο να παίζεις για μένα".

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού συνεχίζει επιμένοντας πως στις προπονήσεις είναι απαιτητικός προκειμένου να αυξάνει τον ανταγωνισμό καθημερινά: "Είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις έναν αντίκτυπο να κάνεις τους παίκτες να νοιώσουν και να καταλάβουν τι θέλω να κάνουν και να τους βοηθήσεις να βελτιωθούν".

"ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ"

Στο ερώτημα για την παραμονή του ή όχι σημειώνει ότι ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή και τη δεδομένη στιγμή δεν νοιάζει τίποτα άλλο τόσο τον ίδιο όσο και τον πρόεδρο της ομάδας: "Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι να επικεντρωθούμε στον στόχο. Και τι είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή, όχι το μέλλον το δικό μου και του αντιπροέδρου. Ο στόχος μου είναι να έρθω εδώ και να αλλάξω την κατάσταση στο κλαμπ. Όλα τα άλλα θέματα δεν είναι τόσο σημαντικά. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να μάθουν αλλά δεν είναι σημαντικό τώρα για μένα, για τον πρόεδρο ή για τον σύλλογο αυτή τη στιγμή. Προετοιμάζουμε το παρόν και το μέλλον θα το δούμε στη συνάντηση που θα έχουμε. Ξέρει τι θέλουμε. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας της Χαλ και αυτή είναι η αλήθεια".

Και προσθέτει αναφορικά με τους στόχους και τις φιλοδοξίες του: "Έχω τους στόχους μέσα στο μυαλό μου. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σημαντικό αυτό για το κλαμπ. Ο σύλλογος είναι στην Premier League και αν θέλουμε να τον κρατήσουμε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να μην χάσουμε την συγκέντρωση μας.

Για μένα είναι μια φιλοδοξία. Να θέλεις πάντα περισσότερα. Όταν κάνεις ένα βήμα πρέπει να πας στο επόμενο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια επειδή θέλω μέρα με την μέρα να κάνουμε ένα βήμα. Κάθε κλαμπ που δουλεύει σκληρά πρέπει να κοιτάει να βελτιώνει κάθε λεπτομέρεια, να κάνει ένα βήμα και μετά το επόμενο και το επόμενο. Και δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Θέλω περισσότερα, πάντα".

Η τελευταία ερώτηση που του έγινε είχε να κάνει με το αν η παραμονή της Χαλ στην κατηγορία θα ήταν το μεγαλύτερο προπονητικό του επίτευγμα με τον ίδιο να απαντάει διπλωματικά: "Είναι δύσκολη ερώτηση. Στην καριέρα μου έχω πάρει σπουδαίους τίτλος. Οπότε και αυτή είναι μια μεγάλη μάχη αλλά θα ήθελα να μιλήσω για αυτό στο μέλλον. Αρχικά θέλω να δουλέψω, να παλέψω και αν πετύχω αυτό τον στόχο, τότε στη συνέχεια θα σας πω".

photo credits: (AP Photo/Rui Vieira)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ