PREMIER LEAGUE

Σαμπαόλι: "Ο Αμπράμοβιτς με έκανε να θέλω να προπονήσω στην Premier League"

Sevilla's head coach Jorge Sampaoli looks on during a press conference in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Dec. 6, 2016. Sevilla will face Lyon in a Champions League group H soccer match on Wednesday. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Sevilla's head coach Jorge Sampaoli looks on during a press conference in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Dec. 6, 2016. Sevilla will face Lyon in a Champions League group H soccer match on Wednesday. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Ο Χόρχε Σαμπαόλι παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε όχι μόνο ότι είχε συνάντηση με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να αναλάβει την Τσέλσι στις αρχές του 2016, αλλά και ότι αυτή η συνάντηση τόνωσε την επιθυμία του να καθίσει σε πάγκο ομάδας της Premier League. Τι είπε για την "εξουθενωτική κούρσα" της Primera Division.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι διανύει εξαιρετική σεζόν ως προπονητής της Σεβίλλης, την οποία μέχρι και πριν από λίγες αγωνιστικές διατηρούσε σε "τροχιά" διεκδίκησης του τίτλου της Primera Division (πλέον βρίσκεται στο -11 από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ το όνομά του ακούγεται έντονα αναφορικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Αργεντινής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική " Sun", ο 57χρονος αποκάλυψε ότι προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε πολύωρη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αφού -μαζί με τον Αντόνιο Κόντε- αποτελούσε τον βασικό υποψήφιο για να καθίσει στην άκρη του πάγκου.

"Ήταν ένα μεγάλο κοπλιμέντο και ένιωσα περήφανος που κάποιος όπως ο κύριος Αμπράμοβιτς ήθελε να ξέρει την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο και το τι ένιωθα και πίστευα για τη δική του ομάδα. Υπήρχαν διαφορετικοί λόγοι που δεν συνέβη (σ.σ. που δεν ανέλαβε την Τσέλσι) , αλλά και μόνο το γεγονός ότι με άκουσε για τόσες πολλές ώρες σήμαινε πολλά για εμένα. Ήταν ένας ποδοσφαιρικός διάλογος, μια ανάλυση των παικτών της Τσέλσι, των δανεικών και όσων θέλαμε να πάρουμε για να ενισχύσουμε την ομάδα το καλοκαίρι που ακολουθούσε".

"Στο τέλος διάλεξαν έναν άλλον επιτυχημένο προπονητή. Βλέπω τον Κόντε με μεγάλο θαυμασμό. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά", είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει στη συνέχεια το πως η εν λόγω συνάντηση τον έκανε να επιθυμεί διακαώς να εργαστεί κάποια στιγμή στην Premier League:

"Αυτή η συνάντηση 'τροφοδότησε' την επιθυμία μου να έρθω στην Αγγλία. Υπάρχει η ιδέα ότι στην Αγγλία παίζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι το ίδιο παιχνίδι παντού και ότι μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε σύστημα, σε οποιοδήποτε μέρος, και να το κάνεις να δουλέψει. Το μπάτζετ δεν είναι σημαντικό. Αυτό που μετρά είναι η ικανότητα να φτιάξεις ένα γκρουπ παικτών οι οποίοι θα μάχονται για ένα στόχο".

Για την εξαιρετική φετινή πορεία της Σεβίλλης, είπε: "Είμαι ευγνώμων στη Σεβίλλη. Αλλά η La Liga έχει τρεις ομάδες που είναι πολύ πιο μακριά από τις υπόλοιπες, λόγω της περιορισμένης οικονομικής δύναμης. Είναι τόσο δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Μέχρι τώρα είχαμε την κορυφαία σεζόν της ιστορίας του κλαμπ και ακόμα, αυτό δεν είναι αρκετό. Το να φτάσεις ως το τέλος παλεύοντας με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι εξουθενωτικό".

Οι δηλώσεις του Σαμπαόλι συμπίπτουν με μία χρονική περίοδο κατά την οποία η πίεση προς τον προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, έχει γίνει αφόρητη και σε περίπτωση που τελικά η διοίκηση των "κανονιέρηδων" αποφασίσει να τον απομακρύνει, δεν αποκλείεται ο Αργεντινός να προστεθεί στους υποψήφιους αντικαταστάτες του. Για την ώρα οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του Βενγκέρ, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο ίδιος ο Σαμπαόλι φέρεται να θέλει να συνεχίσει στην Ανδαλουσία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως ένα ξαφνικό ενδιαφέρον ομάδας της Premier League, πιθανότατα θα τον βάλει σε δεύτερες σκέψεις.

Photo credits: AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ