PREMIER LEAGUE

Ρανιέρι: "Ήθελα Καμπιάσο, όχι Καντέ"

Leicester manager Claudio Ranieri stands by the bench before a Champions League group G soccer match between FC Porto and Leicester City at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Dec. 7, 2016. (AP Photo/Paulo Duarte)
Leicester manager Claudio Ranieri stands by the bench before a Champions League group G soccer match between FC Porto and Leicester City at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Dec. 7, 2016. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του Εστέμπαν Καμπιάσο από τον Εν' Γκολό Καντέ στη Λέστερ, τονίζοντας πως ο ίδιος ήθελε να κρατήσει τον νυν μέσο του Ολυμπιακού. Τι είπε για το ενδεχόμενο οι παίκτες να έπαιξαν ρόλο στην απομάκρυνσή του και τα όσα ακολούθησαν μετά την ιστορική κατάκτηση του τίτλου.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι μίλησε σε εκπομπή του " Sky Sports", αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες από την περίοδο που έφερε τον Εν'Γκολό Καντέ στη Λέστερ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον νυν μέσο του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο.

"Στην αρχή, ψάχναμε κάποιον άλλο διεθνή παίκτη για να αντικαταστήσουμε τον Καμπιάσο, τον οποίο είχαμε χάσει. Ο Καμπιάσο ήταν ο κύριος στόχος μας. Προσπάθησα να τον κρατήσω, αλλά είπε πως ήθελε να φύγει. Δεν διάλεξε τη Λέστερ, διάλεξε μια άλλη ομάδα, σε άλλη χώρα (σ.σ. Ολυμπιακός) . Στο τέλος οι επιλογές μας ήταν ο Καντέ και ο Κλάσι. Είπα πάρτε τον Καντέ, θα ήθελα τον Καντέ. Τον είδα σε δύο ή τρία παιχνίδια. Στα πρώτα ματς τον έβαζα αριστερό εξτρέμ", είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός.

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν τους παίκτες του να έχουν παίξει ρόλο στην απομάκρυνσή του από τη Λέστερ, τόνισε: "Όχι, δεν το πιστεύω. Οι παίκτες μπορεί να μη δίνουν το 100% γιατί υπάρχουν άλλα προβλήματα. Άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι το ότι πριν έπαιρναν λιγότερα και μετά πήραν τα διπλά ή τα τριπλά. Όταν γυρίζεις πίσω στην προετοιμασία και έχεις κερδίσει τον τίτλο, πας σε όλο τον κόσμο. Πας στην Αμερική για να παίξεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες για πρώτη φορά στη ζωή σου. Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σκότωσαν οι παίκτες μου. Όχι, όχι, όχι".

Πάντως, υποστήριξε πως υπήρξαν άνθρωποι εντός του κλαμπ που ενδέχεται να ήθελαν να τον δουν εκτός ομάδας: "Ίσως θα μπορούσε να είναι κάποιος από πίσω, αλλά αυτό το πρόβλημα το είχα και πέρυσι και κερδίσαμε τον τίτλο. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι, φέτος, όταν χάναμε πίεζαν λίγο περισσότερο. Αυτό είναι όλο. Δεν θέλω να πω ποιοι. Είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας πιστός άνθρωπος. Ό,τι πρέπει να πω, το λέω πρόσωπο με πρόσωπο".

Για τα όσα ακολούθησαν με το πέρας της κατάκτησης του τίτλου της Premier League από τη Λέστερ, τόνισε: "Δεν ήθελα να πουλήσω τον Καντέ. Ούτε τον Μαχρέζ και τον Βάρντι, επειδή αυτοί οι παίκτες ήταν η καρδιά της ομάδας. Είπα σε εκείνους ότι ξεκινήσαμε να γράφουμε ένα παραμύθι το οποίο μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Πίστευα πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι στο Champions League. Είχα πει ότι το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν το ότι πίστευα στους παίκτες μου πριν απολυθώ, αλλά αφότου απολύθηκα συνειδητοποίησα ότι είχα δίκιο που πίστευα σε εκείνους".

Για το ότι η Λέστερ εξακολουθεί να πατά στο σύστημα που ο ίδιος καθιέρωσε: "Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν το σύστημα και όλα όσα τους δίδαξα. Νομίζω πως αν οι παίκτες παραμείνουν του χρόνου, θα παίζουν το ίδιο. Ο Σέικσπιρ είναι πολύ, πολύ έξυπνος ώστε να ακολουθεί αυτόν τον τρόπο".

Photo credits: AP Photo/Paulo Duarte

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ