PREMIER LEAGUE

Ρανιέρι: "Απίστευτο αν βγούμε Champions League"

Ρανιέρι: "Απίστευτο αν βγούμε Champions League"

O Κλάουντιο Ρανιέρι πιστεύει ότι η Λέστερ μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στην Premier League αλλά ξεκαθάρισε πως η ομάδα του παραμένει αουτσάιντερ έχοντας για αντιπάλους τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Μπορεί να παραλλήλισε το εκπληκτικό γκολ του Τζέιμι Βάρντι κόντρα στη Λίβερπουλ με το αλησμόνητο τέρμα του Μάρκο Φαν Μπάστεν με την Ολλανδία στον τελικό του Euro '88 παρόλα αυτά ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν είναι φαν των συγκρίσεων και το τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τη Μάντσεστερ Σίτι.

"Θα ήθελα να πω "Yes we can" ("Ναι μπορούμε") όμως δεν είμαι ο Ομπάμα. Καλύτερα να παραμείνει όπως έχει η κατάσταση", δήλωσε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, ορμώμενος από το διάσημο σλόγκαν του Μπαράκ Ομπάμα όταν διεδικούσε το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ πριν μερικά χρόνια, ενώ σε ερώτηση για το ποια από τις τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας είναι το φαβορί για τον τίτλο είπε:

"Όλες οι άλλες. Όχι η Λέστερ! Φυσικά είμαστε αουτσάιντερ. Οι οπαδοί μας πρέπει να συνεχίσουν να ονειρεύονται αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι".

Σε ερώτηση δε για το αν θα θεωρήσει επιτυχία για τις "αλεπούδες" αν στο φινάλε του πρωταθλήματος καταλάβουν την 4η θέση, απάντησε: "Θα είναι απίστευτο αν έρθουμε 4οι και πάμε στο Champions League. Δεν ξέρω πόσους βαθμούς πίσω είναι αυτή τη στιγμή η πέμπτη ομάδα".

Ρανιέρι: "Απίστευτο αν βγούμε Champions League"

Όσο για το κλειδί στην επιτυχία της φετινής Λέστερ, ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ελλάδας αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του: "Κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας πίστεψα σε αυτούς τους παίκτες και τους έδωσα όλη την υποστήριξή και την εμπιστοσύνη μου.

Ποτέ δεν τους κατηγόρησα, ποτέ δεν είπα "Δεχτήκαμε αυτό το γκολ επειδή έκανες αυτό ή αυτό". Είπα αντίθετα "δεν πειράζει, πάμε να δούμε τα highlights και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε".

Μου αρέσουν οι έξυπνοι άνθρωποι. Όταν έχεις έξυπνους ανθρώπους μπορείς να βελτιώσεις έναν παίκτη. Μπορεί να είσαι φανταστικός παίκτης αλλά αν είσαι ηλίθιος δεν μπορείς να βελτιωθείς. Εγώ έχω πολύ έξυπνους παίκτες".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ