PREMIER LEAGUE

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει το "3 στα 3" στη φετινή Premier League καθώς υποχρέωθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία, 0-0, με τη Νιούκαστλ. Με 20 τελικές προσπάθειες τελείωσαν το ματς οι παίκτες του Φαν Χάαλ.

Την πρώτη της απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Premier League έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με τη Νιούκαστλ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αγωνίστηκε σε ολο το ματς αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έτσι συμπλήρωσε 10 σερί ματς αφλογιστίας στην Premier League ενώ από την πλευρά της η Νιούκαστλ κατάφερε με αυτό το αποτέλεσμα να δώσει τέλος σε ένα τρομερά αρνητικό σερί, που την ήθελε να μετράει 7 συνεχόμενες ήττες σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό ο Γουέιν Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρουλ με κοντινό πλασέ, όμως δεν ήταν γραπτό να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ μετά από εννέα αγώνες αφλογιστίας στην Premier League καθώς είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ. Η φάση ήταν εξαιρετικά οριακή και ακόμα ο τηλεοπτικός φακός δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για την ορθότητα της απόφασης του βοηθού διαιτητή.

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ
© BT SPORT

Η συνέχεια βρήκε τη Γιουνάιτεντ να πιέζει και μέχρι το 20ο λεπτό η άμυνα της Νιούκαστλ πέρασε δύσκολες στιγμές, με την δυσκολότερη επέμβαση του Κρουλ σε αυτό το διάστημα να καταγράφεται στο 15ο λεπτό όταν έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ το χαμηλό σουτ του Μάτα.

Στο 21' ο Ολλανδός μπλόκαρε το πλασέ του Ντεπάι μέσα από την περιοχή μετά από περίτεχνη ατομική ενέργεια του συμπατριώτη του για να έρθει στο 23' η πρώτη φάση από πλευράς Νιούκαστλ που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή για κάποια από τις δύο ομάδες. Ο Μπεμπά έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Μίτροβιτς πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Νταρμιάν για να δει τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο.

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Η ευκαιριά αυτή ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων που όχι μόνο ισορρόπησαν το ματς αλλά ήταν εκείνοι που είχαν και την επόμενη μεγάλη ευκαιρία πριν κλείσει το ημίχρονο. Ο Πέρεθ έκανε το διαγώνιο χαμηλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και υποχρέωσε τον Ρομέρο να πέσει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούσει με τις άκρες των δαχτύλων του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να επιτίθεται και η Νιούκαστλ επέλεξε να αμύνεται, κάτι που μέχρι το 70ο λεπτό το είχε κάνει υποδειγματικά, με τους "παίκτες" των καρακάξων να εξουδετερώνουν κάθε απειλή που θα μπορούσε να φέρει σε κίνδυνο τον Κρουλ.

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ
© IAN HODGSON

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η κατάσταση άλλαξε, με τη Γιουνάιτεντ να ασκεί ασφυκτική πίεση και τον Ολλανδό κίπερ να χρειάζεται να "κατεβάσει τα ρολά" για να κρατήσει το μηδέν. Μετά το μονοκόμματο σουτ του Μάτα που πέρασε άουτ στο 73', ο Κρουλ μπλόκαρε στο 76' το δυνατό σουτ του Σο από το ύψος της περιοχής ενώ στο 80' πραγματοποίησε μία top-class επέμβαση, αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ του Ερνάντες σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ των δύο παικτών.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" αύξησαν και άλλο την πίεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως ούτε και τότε ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Το δυνατό σουτ του Βαλένσια στο 85' από πλεονεκτική θέση χτύπησε στην πλάτη του Κολοτσίνι και έφυγε κόρνερ ενώ στο 90' ο Σμόλινγκ έχασε χρυσή ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του όταν με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι!

Πρώτη "γκέλα" για τη Μ. Γιουνάιτεντ, 0-0 με Νιούκαστλ
© AFP/GETTY IMAGES

Στην εξέλιξη της φάσης θα μπορούσε μάλιστα να γίνει το 1-0 και για τη Νιούκαστλ όταν οι παίκτες της βγήκαν στην κόντρα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρομέρο μετά από το παράλληλο γύρισμα του Παπίς Σισέ. Όσο για την τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα σήκωσε στο... πόδι το "Old Trafford", με τον "κεραυνό" του Κάρικ να βρίσκει σε σώμα παίκτη της Νιούκαστλ και να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να "κολλούν" στο 0-0, με τη Γιουνάιτεντ να κρατάει ως παρηγοριά το γεγονός πως δεν έχει παραβιαστεί η εστία της στις 3 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που το καταφέρνει μόλις για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά τη σεζόν 2005-06.

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φαν Χάαλ): Ρομέρο, Νταρμιάν (77' Βαλένσια), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Σνιντερλέν, Σβάινσταϊγκερ (59' Κάρικ), Μάτα, Γιανουζάι (67' Ερνάντες), Ντεπάι, Ρούνεϊ

Νιούκαστλ (ΜακΛαρεν): Κρουλ, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Μπεμπά, Χαϊντάρα, Ανίτα, Κόουλμπακ, Πέρεθ (77' Τιοτέ), Βαϊνάλντουμ, Ομπερτάν (69' Τοβέν), Μίτροβιτς (88' Σισέ)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο (22/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 0-0

(17:00) Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα

(17:00) Λέστερ - Τότεναμ

(17:00) Νόριτς - Στόουκ

(17:00) Σάντερλαντ - Σουόνσι

(17:00) Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ

Κυριακή (23/8)

(15:30) Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι

(18:00) Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι

(18:00) Γουότφορντ - Σαουθάμπτον

Δευτέρα (24/8)

(22:00) Άρσεναλ - Λίβερπουλ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ