PREMIER LEAGUE

Πορεία Champions League επί Σίλβα για τη Χαλ!

Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Hull City manager Marco Silva gestures during the English League Cup, Semi Final Second Leg soccer match between Hull City and Manchester United at KCOM stadium in Hull, England, Thursday Jan. 26, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Χαλ όχι μόνο βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού, αλλά επί ημερών Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία διαγράφει πορεία... Champions League! Η βαθμολογία της Premier League απ' τη στιγμή που ο Πορτογάλος ανέλαβε τις "τίγρεις".

Θετικό πρόσημο θα πρέπει να έχει η έως τώρα παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο της Χαλ, μιας και τα αποτελέσματα, αλλά και τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία δεν σταματούν για εκείνον.

Είναι βέβαιο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του αγγλικού συλλόγου, καθώς τον έχει απομακρύνει απ' την επικίνδυνη ζώνη της Premier League. Άλλωστε, αυτός ήταν ο πρώτος στόχος για τον 39χρονο κόουτς.

Από κι έπειτα, αξίζει να θυμηθούμε ότι αγνοεί την εντός έδρας ήττα σε παιχνίδι πρωταθλήματος για τρία (!) χρόνια, ευρισκόμενος στους πάγκους των Εστορίλ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ολυμπιακού και Χαλ.

Βέβαια, οι εντυπωσιακές του επιδόσεις δεν σταματούν εκεί. Σε αυτό το διάστημα οι "τίγρεις" έχουν δώσει συνολικά 11 αγώνες με τον Πορτογάλο τεχνικό στο "τιμόνι". Το αποτέλεσμα είναι άκρως επιτυχημένο, μιας και μετρούν πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στο σύνολο, η ομάδα του έχει συγκεντρώσει 17 βαθμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν τον πρώτο ματς του Σίλβα, η Χαλ είχε συγκεντρώσει μόλις 13 βαθμούς! Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμά του, ο οποίος βλέπει τη δουλειά του να αποδίδει καρπούς.

Αν, όμως, λάβουμε υπόψιν και τη συγκομιδή των υπόλοιπων προπονητών σε αυτό το διάστημα, θα αντιληφθούμε ότι ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού "κατοικεί" στην τέταρτη θέση της σχετικής βαθμολογίας.

Το προσπερνούν μόνο οι Αντόνιο Κόντε, Μαουρίτσιο Ποκετίνο και Ρόναλντ Κούμαν. Βέβαια, το... τιμητικό είναι πως έχει αφήσει πίσω σπουδαία ονόματα του χώρου. Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο βλέπουν την "πλάτη" του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία στην προπονητική του καριέρα.

* (AP Photo/Rui Vieira)

Όνομα Ομάδα Βαθμοί
Αντόνιο Κόντε Τσέλσι 23
Μαουρίτσιο Ποκετίνο Τότεναμ 23
Ρόναλντ Κούμαν Έβερτον 21
Μάρκο Σίλβα Χαλ 17
Γιούργκεν Κλοπ Λίβερπουλ 16
Πεπ Γκουαρδιόλα Μάντσεστερ Σίτι 16
Ζοζέ Μουρίνιο Γιουνάιτεντ 15
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ