PREMIER LEAGUE

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;

Την περσινή σεζόν ο Λουίς Σουάρες ήταν ο κορυφαίος της Premier League και μια χρονιά πριν ο Γκάρεθ Μπέιλ. Πλέον, δεν αγωνίζονται στο "Νησί". Η μάχη για την φετινή ανάδειξη του νικητή εντείνεται.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν ο κορυφαίος της Premier League την περσινή αγωνιστική περίοδο, κάνοντας όργια με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Ουρουγουανός αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και δικαιωματικά πήρε τον τίτλο του MVP, έστω και αν οι "ρεντς" δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Το 2013 ήταν ο Ουαλός, Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έκανε πράματα και θάματα ως παίκτης της Τότεναμ. Φοβερές εμφανίσεις με τα "σπιρούνια", γι' αυτό άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης σπατάλησε κοντά στα 100.000.000 ευρώ για να τον φέρει στην ισπανική πρωτεύουσα. Όσο για τον Σουάρες, μετακόμισε στη μισητή αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα.

Φέτος, γίνεται... κούρσα για την κορυφή της Premier League και ήδη έχουν ξεχωρίσει εκείνοι που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου. Οι παίκτες είναι αυτοί που ψηφίζουν και βγάζουν τον κορυφαίο του πρωταθλήματος. Όταν η... μπάλα πάει στα πόδια των πρωταγωνιστών, το αποτέλεσμα είναι πιο ενδεικτικό και δίκαιο.

Ποιοι είναι όμως αυτό που έχουν ξεχωρίσει; Η Dailymail έχει βγάλει την... κρησάρα και θέτει το ερώτημα για το Νο1 στο "Νησί". Όλοι τους έχουν ξεχωρίσει και έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν, το θέμα όμως είναι ποιος θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα. Προφανώς, υπάρχουν κάποια φαβορί, αλλά μέχρι το φινάλε η μάχη θα είναι μεγάλη.

Χάρι Κέιν - Τότεναμ

Ο 21χρονος άσος διάγει μια εξαιρετική σεζόν φέτος και μάλιστα σε σύνολο 44 εμφανίσεων σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 29 γκολ. Φυσικά, στο πρωτάθλημα έχει ξεχωρίσει και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί. Ήδη δυο φορές φέτος έχει αναδειχθεί κορυφαίος του μήνα, ενώ έχει χριστεί και διεθνής με την Ανδρών της Αγγλίας, σκοράροντας μάλιστα 79'' μετά την είσοδό του στο ματς με τη Λιθουανία. Μπορεί να άργησε να ανοίξει την... κάνουλα, όμως όταν ξεκίνησε, δεν σταμάτησε. Αν συνεχίσει να δουλεύει, θα έχει λαμπρό μέλλον και σίγουρα θα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© EPA

Εντέν Αζάρ - Τσέλσι

Ο 24χρονος διεθνής Βέλγος, έχει 17 γκολ σε 44 εμφανίσεις με τους "μπλε", που είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας του και για πολλούς μαζί με τον Κέιν έχουν τον πρώτο λόγο για το βραβείο. Δουλεύει πάρα πολύ, βελτιώνεται και ο Ζοζέ Μουρίνιο τον εμπιστεύεται και τον δικαιώνει. Πέρυσι, βγήκε κορυφαίος νέος παίκτης της χρονιάς. Από τα βασικά "γρανάζια" της Τσέλσι και από τους ηγέτες της στο χορτάρι. Στην καλή του βραδιά, είναι σκέτη απόλαυση και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του και κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© GETTY IMAGES

Ντιέγκο Κόστα - Τσέλσι

Η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια, έχει και δεύτερο "εκπρόσωπο", τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανοβραζιλιάνος φορ, ο οποίος μετακόμισε φέτος στην Αγγλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετράει 18 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά έκανε μετά μια αρκετά μεγάλη κοιλιά, με τα νούμερά του να πέφτουν κατακόρυφο. Εντούτοις, η σεζόν είναι μαραθώνιος, όχι ένα διάστημα, γι' αυτό και είναι υποψήφιος, μιας και με τα γκολ του έχει βοηθήσει την Τσέλσι να είναι κοντά στον τίτλο. Πέρασε και ένα διάστημα στα... πιτς λόγω τραυματισμού, το οποίο δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Μια φορά φέτος έχει αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του μήνα.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© KEVIN QUIGLEY

Σέρχιο Αγουέρο - Μάντσεστερ Σίτι

Με 23 γκολ σε 31 αγώνες, ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αγουέρο, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή. Ακρογωνιαίος λίθος στην φετινή πορεία της Μάντσεστερ Σίτι, έχει σώσει πολλάκις την ομάδα του με τα γκολ που έχει πετύχει. Γκολ που χάρισαν νίκες και βαθμούς στους "Πολίτες" από έναν παίκτη που δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς και είναι από τους παίκτες που υπολογίζει πολλά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Βέβαια, μέσα στο 2015 μετράει μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν μετριάζει την προσπάθειά του και ότι είναι ο κορυφαίος της Σίτι, η οποία παλεύει να μειώσει την διαφορά από την κορυφή. Έχει αναδειχτεί δυο φορές παίκτης του μήνα στην Αγγλία ο διεθνής άσος.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;

Νταβίντ ντε Χέα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε 37 εμφανίσεις φέτος, έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε 13 ματς. Με την άμυνα που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί πραγματικό άθλο για τον Ισπανό γκολκίπερ, ο οποίος είναι σαφώς καλύτερος από πέρυσι. Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει στα χέρια του έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ στον κόσμο και είναι μόλις 24 ετών. Η Ρεάλ Μαδρίτης ορέγεται για την απόκτησή του και είναι δεδομένο πως η Γιουνάιτεντ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στις τάξεις της. Πολλάκις έχει σώσει με επεμβάσεις του τους "κόκκινους διαβόλους" και βάζει υποψηφιότητα για τον κορυφαίο της Premier League, αν και οι ελπίδες του είναι λίγες σε σχέση με άλλους. Πάντως, είναι απ' αυτούς που ξεχωρίζουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© GETTY IMAGES

Αλέξις Σάντσες - Άρσεναλ

Ο 26χρονος αποκτήθηκε φέτος από την Μπαρτσελόνα και έχει δικαιώσει τον Αρσέν Βενγκέρ. Σε 43 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 20 γκολ με τους "κανονιέρηδες". Με την άφιξή του, η ομάδα του έγινε ακόμα πιο επιθετική και την έχει βοηθήσει πολύ. Ο διεθνής Χιλιανός δεν ξεκίνησε καλά, αφού στα πρώτα τέσσερα ματς δεν σκόραρε, αλλά μετά είχε 14 τέρματα σε 18 αγώνες. Κάνει την διαφορά, τραβάει το "κουπί", έχει γεμάτη χρονιά και εν πολλοίς η ηγετική του παρουσία οφείλεται και στην αποχή για μεγάλο διάστημα του Μεσούτ Εζίλ λόγω τραυματισμού. Είναι επιτυχημένη η μετεγγραφή του και έχει δικαιώσει τις προσδοκίες εκείνων που ήθελαν να έρθει στο Λονδίνο.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© GETTY IMAGES

Τζόρνταν Χέντερσον - Λίβερπουλ

Ο 24χρονος έχει ήδη 45 εμφανίσεις και επτά γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ και διάγει μια γεμάτη και άκρως παραγωγική σεζόν. Ένας παίκτης που αναμένεται να αποτελέσει τον φυσικό ηγέτη των "ρεντς" και να πάρει τα... σκήπτρα από τον Στίβεν Τζέραρντ, με ασταμάτητο τρέξιμο, που παίζει όπου τον χρειαστεί ο προπονητής του, που έχει βάλει και τα γκολ στο παιχνίδι του και μάλιστα το ένα ήταν απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και ο οποίος προσπαθεί να ξορκίσει το φάντασμα της περσινής αποβολής του τις τελευταίες αγωνιστικές, χάνοντας τρία κομβικά ματς στο τέλος, εκεί δηλαδή που η Λίβερπουλ έχασε και τον τίτλο. Πάντως, φέτος είναι απολαυστικός, έστω και αν η πορεία της ομάδας του είναι πολύ χειρότερη.

Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;
© AFP/GETTY IMAGES
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ