PREMIER LEAGUE

Πέντε ιστορικά ντέρμπι Λίβερπουλ vs Άρσεναλ

Πέντε ιστορικά ντέρμπι Λίβερπουλ vs Άρσεναλ

Λίγη ώρα πριν το ντέρμπι του Λονδίνου Άρσεναλ - Λίβερπουλ το Sport24.gr σας θυμίζει πέντε κλασικές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων από το παρελθόν.

Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Έμιρειτς λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό των "κανονιέρηδων" στο Λιγκ Καπ Αγγλίας από την Τσέλσι.

Παρά τον αποκλεισμό η Άρσεναλ δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση όπως και η Λίβερπουλ. Η αναμέτρηση θα αποτελέσει κρας-τεστ για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση του τίτλου.

Με αφορμή λοιπόν το ντέρμπι στο Εμιρειτς το Sport24.gr σας θυμίζει πέντε σημαντικές αναμετρήσεις που έκριναν τον τίτλο όπως το 1989 αλλά και την μοναδική, μέχρι στιγμής, ευρωπαϊκή τους μονομαχία. Θυμηθείτε τα.

1988-1989 Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2

Η Λίβερπουλ ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και το μόνο που ήθελε απέναντι στην διεκδικήτρια του τίτλου Άρσεναλ, ήταν να μην ηττηθεί με δύο γκολ διαφορά. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα την έχριζε πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η αποστολή των "κανονιέρηδων" ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Στο Άνφιλντ επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα και η τραγωδία στο Χίλσμπορο, λίγο καιρό πριν, είχε κάνει εντονότερη την επιθυμία των φιλάθλων και των παικτών για το τρόπαιο.

Ο Άλαν Σμιθ αρχικά και ο Μάικλ Τόμας με γκολ στις καθυστερήσεις χάλασε την γιορτινή ατμόσφαιρα και οι "κανονιέρηδες" του Τζορτζ Γκράχαμ, πανηγύρισαν μέσα στο άντρο των "ρεντς" την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τελευταίο ματς της σεζόν.

2000-2001 Άρσεναλ - Λίβερπουλ 1-2

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας το 2001 είχε την σφραγίδα του Μάικλ Όουεν. Χάρις στα δύο γκολ του μικρόσωμου επιθετικού στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η Λίβερπουλ πανηγύρισε το Κύπελλο.

Η Άρσεναλ έμεινε με την παρηγοριά ότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Φρέντι Λιούνμπεργκ και διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό πέναλτι όταν ένα σουτ του Ανρί έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Στέφαν Ανσό.

2006-2007 Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-6

Μία από τις πιο εκκωφαντικές νίκες της σε νοκ άουτ ματς με αντίπαλο την Λίβερπουλ πραγματοποίησε η Άρσεναλ τον Γενάρη του 2007. Αντίμετώπισε στο Άνφιλντ τους "ρεντς" για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζούλιο Μπαπτίστα.

Ο αγώνας διεξήχθη σε φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας του δημοσιεύματος της Sun και συγκεκριμένα του αρθρογράφου Κέλβιν ΜακΚένζι, που έριχνε στους οπαδούς το φταίξιμο για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Ο Βραζιλιάνος σημείωσε χατ τρικ και η Άρσεναλ προκρίθηκε με το εμφατικό 3-6! Παρότι η Λίβερπουλ μείωσε με δύο γκολ των Τζέραρντ και Χίπια σε 5-3 ,η επιστροφή της στο ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ελέω Μπαπτίστα.

2007-2008 Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-2

Πρώτη φορά που οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μία την άλλη εκτός Αγγλίας ήταν το 2008 στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρώτος αγώνας στο Έμιρειτς έληξε 1-1. Στον επαναληπτικό στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ νίκησε 4-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου αντιμετώπισε την Τσέλσι.

2008-2009 Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-4

Ένα από τα ομορφότερα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ διεξήχθη στο Άνφιλντ το 2009, ένα χρόνο μετά την "μονομαχία" τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγώνας έληξε 4-4(!) με τον Αντρέι Αρσάβιν, να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση στα αγγλικά γήπεδα, καθώς σημείωσε και τα τέσσερα γκολ των φιλοξενούμενων!

Οι "ρεντς" διεκδικούσαν με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο, η ισοπαλία με την Άρσεναλ "φρέναρε" την πορεία τους προς τον τίτλο.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ