PREMIER LEAGUE

"Παιχνίδι ειδικών καταστάσεων το Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ"

"Παιχνίδι ειδικών καταστάσεων το Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ"

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ανυπόμονος για το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, ενώ απ' την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι στο Άνφιλντ.

Το βράδυ της Δευτέρας (17/10, 22:00) η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Οι "κόκκινοι" έχουν πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη χρονιά, καθώς βρίσκονται στην 3η θέση με 16 βαθμούς, δύο λιγότερους απ' την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αφού τις τελευταίες 4 αγωνιστικές, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόλις μία φορά, με αποτέλεσμα να είναι 6η με 13 βαθμούς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (14/10) ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό παιχνίδι σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ τόνισε πως τέτοιες αναμετρήσεις αποτελούν πρόκληση, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ποδοσφαιριστές του.

"Παιχνίδι ειδικών καταστάσεων το Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ"

Πρέπει να είσαι έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι

"Δεν μπορείς και δεν πρέπει να αγνοήσεις τις ειδικές καταστάσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Πρέπει να είσαι έτοιμος, χρειάζεται να γνωρίζεις πως για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον, η ξεχωριστή ποιότητα που έχουν ως μονάδες, αλλά κι ως ομάδα, μετατρέπει αυτό το παιχνίδι σε ξεχωριστό. Πρέπει να είμαστε παθιασμένοι, αλλά και χαλαροί, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά και υπομονετικοί", ανέφερε αρχικά, ενώ για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" υποστήριξε:

"Το να δημιουργήσεις μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα είναι σημαντικό. Η πρόκληση για εμάς είναι να πάρουμε αυτά τα ξεχωριστά πράγματα απ' αυτό το παιχνίδι και να τα προσθέσουμε στο συνηθισμένο στυλ μας. Όμως, πραγματικά, περιμένω μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα και όταν έχεις μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα πρέπει να τη συνηθίσεις".

Θα πάω να παίξω το παιχνίδι μου

Απ' την πλευρά του, ο Ζοζέ Μουρίνιο σχολίασε την "έχθρα" που υπάρχει προς το πρόσωπό του απ' τις φίλους της Λίβερπουλ, αλλά και στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στον αγώνα.

"Θα πάω εκεί για να παίξω το παιχνίδι μου, να κάνω τη δουλειά μου, να απολαύσω τη δουλειά μου, όπως κάνω συνήθως. Νομίζω πως οι φίλαθλοι θα πρέπει, επίσης, να απολαύσουν τον αγώνα και να στηρίξουν την ομάδα τους. Να είναι θετικοί και να δημιουργήσουν μία όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά στα όρια της ασφάλειας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο", ανάφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

"Παιχνίδι ειδικών καταστάσεων το Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ"

Για τα συναισθήματά του που θα "γευτεί" για πρώτη φορά, ως πρωταγωνιστής, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας: "Πραγματικά, ανυπομονώ. Πάντα μου άρεσε να παίζω στο Άνφιλντ. Νίκησα πολλές φορές, αλλά έχασα κι αρκετές. Παρ' όλα αυτά, μου αρέσει η ατμόσφαιρα, αλλά και οι ειδικές καταστάσεις ενός τέτοιου αγώνα".

Για το αν η Λίβερπουλ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Θα πρέπει να τους ρωτήσετε. Είναι μία καλή ομάδα. Δεν έχω πολλά να πω για τον Γιούργκεν Κλοπ".

Τέλος, για το γεγονός πως, μετά την Γιουνάιτεντ, ο Γουέιν Ρούνεϊ έχασε τη θέση του και στην εθνική Αγγλίας, ανέφερε: "Η Αγγλία δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ο Ρούνεϊ βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και προετοιμάζεται για το παιχνίδι. Προπονείται σωστά και είναι θετικός".

Όσον αφορά στις απουσίες ενόψει ντέρμπι, ο Γιούργκεν Κλοπ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και Άνταμ Λαλάνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ολλανδός μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ενώ ο Λαλάνα τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα στην αναμέτρηση των "κόκκινων" με τη Σουόνσι. Στον αντίποδα, ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός απ' τον τραυματία Φιλ Τζόουνς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι διαιτητές της Premier League;
Νέβιλ - Κάραγκερ: Επέλεξαν τις καλύτερες... αντίπαλες 11άδες σε Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ!
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ