PREMIER LEAGUE

Ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να τη βλέπει

Ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να τη βλέπει

Η Τσέλσι πραγματοποιεί το χειρότερο της ξεκίνημα της από καταβολής Premier League και η άμυνα της "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για τα όσα έχουν γίνει σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές της σεζόν. Οι "μπλε" πέρσι πήραν τρένο το πρωτάθλημα στην Αγγλία, ωστόσο οι τέσσερις βαθμοί που έχουν μαζέψει φέτος στο ξεκίνημα της Premier League τους κατατάσσουν μόλις στην 15η θέση.

Αυτό είναι το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα της Τσέλσι από το 1988. Τότε αγωνιζόμενη στη δεύτερη κατηγορία η ομάδα του Λονδίνου είχε μόλις τρεις βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές, αλλά τελικά κατάφεραν να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και να κερδίσει την άνοδο.

Ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να τη βλέπει

Νέισμιθ ο πρώτος

Από το απόγευμα του Σαββάτου 12/9 ένας παίκτης έχει γραφτεί στο μπλοκάκι με τους μεγαλύτερους "δήμιους" του Μουρίνιο. Στα χρόνια που βρίσκεται στην Τσέλσι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει δεχτεί χατ τρικ από κανέναν παίκτη.

Κι όμως αυτός ο πρώτος έμελλε να είναι ο Στίβεν Νέισμιθ. Ο επιθετικός της Έβερτον έγινε ο πρώτος που σκοράρει τρεις φορες σε έναν αγώνα κόντρα στους "μπλε" τις περιόδους που ο Μουρίνιο κάθεται στον πάγκο της και συνολικά ο πέμπτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε βάρος της ομάδας του Λονδίνου στα χρόνια της Premier League.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να βρούμε τον αμέσως προηγούμενο θα πρέπει να πάμε πίσω σχεδόν τέσσερα χρόνια (29/10/2011) όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είχε πετύχει τρία γκολ στη νίκη της Άρσεναλ με 5-3 σε βάρος της Τσέλσι στο Στάνφορντ Μπριτζ.

Αυτοί που έχουν σκοράρει χατ τρικ κατά της Τσέλσι

Ημερομηνία

Αγώνας

Σκορ

Χατ τρικ

09/08/1997

Κόβεντρι - Τσέλσι

3-2

Ντίον Ντάμπλιν

05/10/1997

Λίβερπουλ - Τσέλσι

4-2

Πάτρικ Μπέργκερ

23/10/1999

Τσέλσι - Άρσεναλ

2-3

Νουάνκο Κανού

29/10/2011

Τσέλσι - Άρσεναλ

3-5

Ρομπιν Φαν Πέρσι

12/09/2015

Έβερτον - Τσέλσι

3-1

Στίβεν Νέισμιθ

Ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να τη βλέπει

Το "πούλμαν" που κλάταρε

Οι εχθροί του Μουρίνιο ισχυρίζονται ότι πολλές από τις επιτυχίες του οφείλονται στο υπερβολικό βάρος που ρίχνει στην άμυνα. Πέρσι, η Τσέλσι κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 32 γκολ παθητικό.

Φέτος έχει ήδη δεχτεί δώδεκα. Η ήττα από την Έβερτον με 3-1 και κυρίως τα τρία τέρματα που δέχτηκε η Τσέλσι της δίνουν ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ. Μαζί με την Έβερτον της σεζόν 1994-95 και την Ντέρμπι Κάουντι της σεζόν 2000-01 είναι οι μοναδικές ομάδες στην ιστορία της Premier League που δέχτηκαν τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε τους παιχνίδι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Τόσο η Έβερτον όσο και η Ντέρμπι Κάουντι τις συγκεκριμένες σεζόν τελείωσαν το αρνητικό ρεκόρ τους στους έξι αγώνες κάτι που σίγουρα δεν θέλει να ισοφαρίσει ο Μουρίνιο. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είχαν κάνει τότε η Έβερτον και η Ντέρμπι Κάουντι και τις επιδόσεις της Τσέλσι.

Σεζόν 1994-95, 'Εβερτον

Η Έβερτον τη σεζόν 1994-95 έφτασε μέχρι την 7η αγωνιστική για να δεχτεί ένα τέρμα σε αγώνα (Έβερτον - Λέστερ 1-1), αφού σε όλα τα προηγούμενα δεχόταν τουλάχιστον δύο. Ακόμα δύο αγωνιστικές χρειάστηκαν ώστε η Έβερτον να ολοκληρώσει έναν αγώνα χωρίς να δεχτεί τέρμα. Για την ακρίβεια ήταν η 9η αγωνιστική (5/11/1994) όπου το ματς Νόριτς - Έβερτον τελείωσε 0-0.

Αναλυτικά τα ματς που η Έβερτον δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ:

Αγωνιστική Αγώνας Σκορ
Έβερτον - Άστον Βίλα 2-2
Τότεναμ - Έβερτον 2-1
Μάντσεστερ Σίτι- Έβερτον 4-0
Έβερτον - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2
Μπλάκμπερν Ρόβερς - Έβερτον 3-0
Έβερτον - ΚΠΡ 2-2

Σεζόν 2000-01, Ντέρμπι Κάουντι

Η χαρά των αντίπαλων ομάδων ήταν και η Ντέρμπι Κάουντι τη σεζόν 2000-01. Μετά από έξι αγωνιστικές είχε τέσσερις βαθμούς όλους με ισοπαλίες, αλλά και με άμυνα η οποία έμπαζε από παντού και που θύμιζε το "γκολ εσείς, σέντρα εμείς". Το αρνητικό ρεκόρ στην άμυνα συνεχίστηκε μέχρι τη 12η αγωνιστική όταν και ήταν η πρώτη φορά που η Ντέρμπι κατάφερε να κρατήσει το "0" στην άμυνα, ενώ η πρώτη νίκη ήρθε τη 14η αγωνιστική κόντρα στην Μπράντφορντ με 2-0.

Αναλυτικά τα ματς που η Ντέρμπι Κάουντι δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ:

Αγωνιστική Αγώνας Σκορ
Ντέρμπι - Σαουθάμπτον 2-2
Νιούκαστλ - Ντέρμπι 3-2
Έβερτον - Ντέρμπι 2-2
Ντέρμπι - Μίντλεσμπρο 3-3
Ντέρμπι - Τσάρλτον 2-2
Σάντερλαντ - Ντέρμπι 2-1

Ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να τη βλέπει

Αμυντική λειτουργία για γέλια

Πέντε αγωνιστικές στις οποίες μετρά τουλάχιστον δύο γκολ παθητικό έχει συμπληρώσει ήδη η Τσέλσι με αρκετούς να κάνουν λόγο για "κατάρα" από τον Τσεχ. Ο Τιμπο Κουρτουά είναι στα πιτς, ο Μπέγκοβιτς κάνει ότι μπορεί, αλλά η αμυντική λειτουργία της Τσέλσι είναι τραγική.

Τα κενά στις γραμμές της Τσέλσι είναι τεράστια και μπορεί να τα διακρίνει κανείς ακόμα και με γυμνό μάτι. Το ρόστερ μπορεί να παρέμεινε σχεδόν το ίδιο και να ενισχύθηκε με την απόκτηση του Πέδρο, ωστόσο είναι ολοφάνερο ότι πολλά από τα βασικά γρανάζια της ομάδας δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αυτό το πληρώνει η Τσέλσι.

Αναλυτικά τα ματς που η Τσέλσι δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ:

Αγωνιστική Αγώνας Σκορ
Τσέλσι - Σουόνσι 2-2
Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 3-0
Γουέστ Μπρομ. - Τσέλσι 2-3
Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-2
Έβερτον - Τσέλσι 3-1
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ