PREMIER LEAGUE

Όταν ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τον Κένταλ

Όταν ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τον Κένταλ

Ο Χάουαρντ Κένταλ κατέκτησε τίτλους με την Έβερτον ως ποδοσφαιριστής, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός ο οποίος δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1971!

Ο Χάουαρντ Κένταλ, ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι σημάδεψαν την ιστορία της Έβερτον, με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή και του προπονητή, απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών. Ο Κένταλ στέφθηκε πρωταθλητής με τους μπλε ως αρχηγός, αλλά και από την άκρη του πάγκου!

Όμως, όσο βρισκόταν στους αγωνιστικούς χώρους, ο Παναθηναϊκός του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ως μέλος μιας εκ των κορυφαίων ενδεκάδων που παρουσιάστηκε στην ιστορία της Έβερτον.

Η Έβερτον συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1970-71 ως πρωταθλήτρια Αγγλίας της προηγούμενης περιόδου και είχε θεωρηθεί από τα φαβορί της διοργάνωσης. Με τον Παναθηναϊκό αναμετρήθηκε στα προημιτελικά και παρότι ήταν το φαβορί για την πρόκριση, αποκλείστηκε με ισοπαλίες 1-1 στο Γκούντισον Παρκ και 0-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Κένταλ αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια, συνθέτοντας με τους Μπολ και Χάρβεϊ την "αγία τριάδα" της μεσαίας γραμμής, που όμως σε αυτά τα ματς εξουδετερώθηκε από τους χαφ του Τριφυλλιού.

Για πολλά χρόνια, ο Κένταλ και οι συμπαίκτες του μνημόνευαν τον Παναθηναϊκό, αφού τόνιζαν ότι οι Έλληνες τους στέρησαν την ευκαιρία από τη "φουρνιά" τους να διεκδικήσουν μία ευρωπαϊκή διάκριση.

Αργότερα, ο Κένταλ συνάντησε ξανά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά ως προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, κοουτσάροντας την Ξάνθη και τον Εθνικό.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ