PREMIER LEAGUE

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι επικεφαλής στην Premier League

Editorial use only. No merchandising. Football Association and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license. It is the picture user's responsibility to adhere to all restrictions - for details contact Football Dataco
Mandatory Credit: Photo by Back Page Images/REX/Shutterstock (1942865bx)
Liverpool chief executive Ian Ayre
Everton v Liverpool, FA Premier League football match, Goodison Park, Liverpool, Britain - 28 Oct 2012
Editorial use only. No merchandising. Football Association and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license. It is the picture user's responsibility to adhere to all restrictions - for details contact Football Dataco Mandatory Credit: Photo by Back Page Images/REX/Shutterstock (1942865bx) Liverpool chief executive Ian Ayre Everton v Liverpool, FA Premier League football match, Goodison Park, Liverpool, Britain - 28 Oct 2012 REX/SHUTTERSTOCK

Το Sport24.gr παρουσιάζει τη λίστα με τις αμοιβές των επικεφαλής της διοίκησης στα club της Premier League. Δείτε ποιοι κερδίζουν πάνω από 3 εκ. ευρώ ετησίως και ποιος λαμβάνει τα λιγότερα.

Αποτελεί μία από τις κλασικές και διαδεδομένες ερωτήσεις μεταξύ των Έλληνων φιλάθλων, όταν συζητούν για το αγγλικό ποδόσφαιρο και επιθυμούν να αναδείξουν την επιτυχία του, αφορά τους παράγοντες. "Ξέρεις τον πρόεδρο της Λίβερπουλ;" και όπου Λίβερπουλ, βάλτε Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ και ούτω καθεξής.

Αυτή είναι η μία προσέγγιση του θέματος και αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο έχει την πρωτοκαθεδρία στην Premier League, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη Superleague. Όμως, εάν ασχοληθείς με το ζήτημα από άλλη οπτική γωνία, τότε θα διαπιστώσεις ότι οι παράγοντες των αγγλικών ομάδων σε πολλές περιπτώσεις, κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους ποδοσφαιριστές!

Όχι, άδικα, θα παρατηρήσει κάποιος, αφού τα club της Premier League συμπληρώνουν τις περισσότερες θέσεις στη λίστα με τις 30 ομάδες που έχουν τα περισσότερα έσοδα, παγκοσμίως. Συνεπώς, οι υπεύθυνοι οι οποίοι τις διατηρούν σε αυτό το επίπεδο, αμείβονται ανάλογα της αποτελεσματικότητας τους.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής διοίκησης στην Premier League είναι ο αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ο οποίος αμείβεται με 3.270.000 ευρώ, ετησίως! Ακολουθεί με μικρή διαφορά ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, με 3.240.000 ευρώ!

Έπονται στη λίστα ο Ιβάν Γκαζίδης της Άρσεναλ με 3.010.000 ευρώ ανά έτος, ο Ντάνιελ Λίβι της Τότεναμ με 2.811.000 ευρώ, η άμεση συνεργάτης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόβσκλάβα με 1.940.000 ευρώ και τελευταίος της big six, ο Ίαν Άιρ της Λίβερπουλ με 1.550.000 ευρώ!

Τελευταίος στη λίστα είναι ο υπεύθυνος της διοικητικής λειτουργίας της Νιουκάσλ, ο οποίος λαμβάνει το "πενιχρό" ποσό των 138.380 ευρώ, χωρίς να προσδιορίζεται το πρόσωπο. Ίσως, αυτός είναι ένας από τους λόγους της καθοδικής πορείας τα τελευταία χρόνια: η έλλειψη ενός ικανού ανθρώπου στη διοίκηση.

Δείτε τη λίστα:

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι επικεφαλής στην Premier League

* Η λίστα καταγράφει τις αμοιβές σε λίρα Αγγλίας, η οποία στην τρέχουσα ισοτιμία ισούται με 1,3 ευρώ

** Οι ιδιοκτήτες της Κρίσταλ Πάλας δεν έχουν στέλεχος ως επικεφαλής, αφού διευθύνουν οι ίδιοι το club.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ