PREMIER LEAGUE

Οι ομάδες που εναντιώθηκαν στην αλλαγή των μεταγραφών

Manchester United's Marouane Fellaini, right, argues with Manchester City's Sergio Aguero, left, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, England,Thursday, April 27, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Marouane Fellaini, right, argues with Manchester City's Sergio Aguero, left, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, England,Thursday, April 27, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Οριακά με 14 ψήφους υπέρ πέρασε η ιστορική αλλαγή στη μεταγραφική περίοδο της Premier League. Πέντε ομάδες ψήφισαν κατά και μία απείχε της διαδικασίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι ψήφισαν εναντίον της ιστορικής μεταβολής στο χρονικό σημείο ολοκλήρωσης των καλοκαιρινών μεταγραφών στην Premier League, κατά τη συνεδρίαση της λίγκας την Πέμπτη.

Οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ ήταν δύο από τις έξι ομάδες που μειοψήφησαν στην ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε πως από το 2018, το μεταγραφικό παράθυρο θα κλείνει την Πέμπτη στις 19:00 πριν από την 1η αγωνιστική της κατηγορίας.

Για να περάσει ο νέος κανονισμός, χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων και εν τέλει υπερψηφίστηκε από 14 ομάδες. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Εν Γούντγουορντ, ψήφισε κατά, σε αντίθεση με την επιθυμία του Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ κατά ψήφισαν και οι εκπρόσωποι της Σίτι, της Κρίσταλ Πάλας, της Γουότφορντ και της Σουόνσι. Ο εκπρόσωπος της Μπέρνλι επέλεξε την αποχή από τη διαδικασία.

"Θεωρώ ότι η συζήτηση σήμερα ήταν 'πρέπει να περιμένουμε για κάποιον άλλον ή πρέπει να πιέσουμε εμείς;", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, ο οποίος θεωρεί ότι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

"Με έναν τρόπο, συνδέονται όλα, αφού πιστεύω ότι ασκώντας πίεση, υπάρχει περίπτωση κάποια από αυτά τα πράγματα να αλλάξουν και αλλού. Δεν λέω ότι παίρνουμε την πρωτοπορία εδώ. Πήραμε τις αποφάσεις μας για δικούς μας λόγους. Αλλά νομίζω ότι μία από τις συνέπειες θα είναι να ακολουθήσουν οι άλλοι", πρόσθεσε.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ