PREMIER LEAGUE

Οι ευρωπαϊκές "μάχες" στην Premier League

Οι ευρωπαϊκές "μάχες" στην Premier League

Η ManUtd κρατά την 4η θέση στα χέρια της, έτσι ίσως ο Γκουαρδιόλα να παίζει με την Μάντσεστερ Σίτι στο Europa League. Διαβάστε το υπόλοιπο πρόγραμμα και όλα τα σενάρια για Ευρώπη και υποβιβασμό στην Premier League

Η ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ σημαίνει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρατά στα χέρια της την 4η θέση και την συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Οι "πολίτες" έχουν 65 βαθμούς και οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν 63, αλλά έχουν και ματς λιγότερο, έτσι με δύο νίκες στο φινάλε επί της Γουέστ Χαμ (εκτός) και της Μπόρνμουθ (εντός) θα τερματίσουν στην 4η θέση.

Πολύ δύσκολο φυσικά το ματς στο "Μπόλεϊν Γκράουντ" με την Γουέστ Χαμ, είναι το ματς της χρονιάς για την ομάδα του Λουί φαν Χάαλ και διεξάγεται την Τρίτη (10/5) στις 21:45.

Αν τα καταφέρει η ManUtd, αν πάρει 6 βαθμούς και παίξει προκριματικά, τότε το κλίμα αλλάζει για τον Ολλανδό τεχνικό και αν πάρει και το FA Cup στον τελικό με την Κρίσταλ Πάλας στις 21/5, τότε η παραμονή του στον πάγκο θα είναι ακόμη πιο πιθανή.

Στο Europa με Πεπ;

Οι δύο νίκες της Γιουνάιτεντ σημαίνουν φυσικά μεγάλη ζημιά για την συμπολίτισσα. Από τα ημιτελικά του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί στο Europa League σε μία χρονιά που με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αναλαμβάνει, κάποιοι κάνουν όνειρα μεγάλα.

"Αν δεν παίζει η ομάδα στο Champions League τη νέα χρονιά είναι πρόβλημα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όχι δικό μου", τόνισε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι! Ναι, το είπε ο Χιλιανός μετά το 2-2 με την Άρσεναλ.

Η Σίτι την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Σουόνσι στην Ουαλία και ελπίζει πως το "διπλό" θα αρκεί για να την διατηρήσει στην 4η θέση.

Αν η ManUtd όμως πάρει αυτούς τους 6 βαθμούς ίσως και να τερματίσει 3η και να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει επίσης η Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική να ηττηθεί στην έδρα της από την ουραγό, Άστον Βίλα, η οποία φυσικά είναι υποβιβασμένη.

Αρκετά δύσκολο να ηττηθεί η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ για πάθει την ζημιά και με ισοπαλία θα πρέπει η Γιουνάιτεντ να πάρει αυτές τις δύο νίκες με 13 γκολ διαφορά (συνολικά). Άρα αυτό δεν γίνεται.

Η Άρσεναλ με ισοπαλία εξασφαλίζει την 4άδα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι είναι στο -3, έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Λονδρέζους, έτσι υπάρχει "τρελό" σενάριο με την Άρσεναλ 5η! Θα πρέπει να χάσει από την Άστον Βίλα, να νικήσει στην Ουαλία η Σίτι και να πάρει δύο νίκες η ManUtd.

Οι "κανονιέρηδες" φυσικά θέλουν τη νίκη όχι απλά για να εξασφαλίσουν την 3η θέση, αλλά και για να έχουν ελπίδες να τερματίσουν στην 2η θέση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει επίσης η Τότεναμ στο φινάλε να ηττηθεί στην έδρα της Νιούκαστλ.

"Μάχες" παραμονής & Europa

Η Νιούκαστλ δεν είναι σίγουρο πως θα θέλει σαν τρελή τη νίκη επί της Τότεναμ για να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς αν η Σάντερλαντ την Τετάρτη (11/5) έχει νικήσει σε εξ αναβολής αναμέτρηση την Έβερτον θα σωθεί και αυτόματα θα υποβιβαστούν Νιούκαστλ και Νόριτς (και ας νικήσει την Τετάρτη την Γουότφορντ).

Θυμίζουμε πως το League Cup το έχει κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στον τελικό του League Cup η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Κρίσταλ Πάλας.

Αν η Κρίσταλ Πάλας λοιπόν πάρει το τρόπαιο θα παίξει στο Europa League και από το πρωτάθλημα σε αυτό θα οδηγούν η 5η και 6η θέση. Αν το πάρει η ManUtd, θα οδηγεί και η 7η.

Αυτήν την στιγμή στην 6η θέση είναι η Σαουθάμπτον και στην 7η η Γουέστ Χαμ, έτσι μόνο αδιάφορη δεν θα είναι την Τρίτη με την Γιουνάιτεντ, καθώς νίκη για τα "σφυριά" θα τους στείλει στην 6η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League.

Στην 8η θέση είναι η Λίβερπουλ, η οποία βέβαια στόχο έχει την κατάκτηση του Europa League, κάτι που θα την στείλει στους ομίλους του Champions League!

Δύο ματς έχει ακόμη η Λίβερπουλ (το πρώτο στο "Άνφιλντ" με την Τσέλσι), έτσι μπορεί να τερματίσει ακόμη και 6η. Δείτε λοιπόν παρακάτω όλα τα ματς που απομένουν και εν συνεχεία την βαθμολογία...

Τα εξ αναβολής ματς

Τρίτη

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Τετάρτη

Σάντερλαντ - Έβερτον (21:45)

Νόριτς - Γουότφορντ

Λίβερπουλ - Τσέλσι (22:00)

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή

Άρσεναλ - Άστον Βίλα (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας

Τσέλσι - Λέστερ

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι

Έβερτον - Νόριτς

Γουότφορντ - Σάντερλαντ

Νιούκαστλ - Τότεναμ

Στόουκ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία

1. Λέστερ 80 (+32)

2. Τότεναμ 70 (+38)

3. Άρσεναλ 68 (+25)

4. Μάντσεστερ Σίτι 65 (+30)

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 63* (+13)

6. Σαουθάμπτον 60 (+15)

7. Γουέστ Χαμ 59* (+14)

8. Λίβερπουλ 58* (+13)

9. Τσέλσι 48*

10. Στόουκ 48

11. Σουόνσι 46

12. Έβερτον 44*

13. Γουότφορντ 44*

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Γουέστ Μπρομ 42

16. Μπόρνμουθ 42

17. Σάντερλαντ 35* (-17)

18. Νιούκαστλ 34 (-25)

19. Νόριτς 31* (-27)

20. Άστον Βίλα 17

*ματς λιγότερο

**στο Champions League οι 4 πρώτοι (προκριματικά ο 4ος)

***στο Europa League ο 5ος (ένας από FA Cup, ένας από League Cup)

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

*****στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων (μετά επίθεση και μετά μπαράζ)

****** για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ