PREMIER LEAGUE

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

Τα τρελά ρεκόρ του Νάβας, η μαύρη ημέρα της Τότεναμ, ο ταύρος... Λουκακού και το 45άρι που τράβηξε ο Ράιαν Γκιγκς. Το Sport24.gr ξετυλίγει την 12η αγωνιστική της Premier League μέσα από νούμερα & στατιστικά.

Και τι δεν είχε η 12η αγωνιστική της Premier League. Ντερμπι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο "Γκούντισον" με Έβερτον και Λίβερπουλ να αρνούνται να... χάσουν και να μένουν στο 3-3, τα έξι γκολ με τα οποία φιλοδώρησε η Μάντσεστερ Σίτι την Τότεναμ αλλά και την "αυτοκτονία" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποιά έχασε δύο βαθμούς στις καθυστερήσεις απέναντι στην Κάρντιφ.

Όλα αυτά όμως αποκτούν έξτρα γεύση και χρώμα όταν "ανακατέψουμε" άκρως ενδιαφέροντα στατιστικά, τα οποία προέκυψαν μέσα από τις άκρως συναρπαστικές μονομαχίες που έλαβαν χώρα στο Νησί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

Ας δούμε λοιπόν την ακτινογραφία της 12ης αγωνιστικής της Premier:

1. Από τα 443 επίσημα παιχνίδια στα οποία έχει πάρει μέρος (393 με Σεβίλλη + 16 με Μάντσεστερ Σίτι + 34 με Εθνική Ισπανίας), ο Χεσούς Νάβας πανηγύρισε κόντρα στην Τότεναμ το πρώτο "νταμπλ" τερμάτων στην καριέρα του!

2. Ο 28χρονος Ισπανός winger έγινε παράλληλα ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στο 1ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα σε όλη την ιστορία της Premier League (από το 1992 και μετά).

3. Με το γκολ που σημείωσε στα 14'' ο πρώην άσος της Σεβίλλης έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι στην ιστορία της Premier League. Το ρεκόρ ανήκε μέχρι πρότινος στον Ζεοβάνι που είχε βρει δίχτυα στα 28'' (1/12/07).

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

4. Ο Νάβας ανέβηκε στο πόντιουμ των πιο γρήγορων ξένων "πιστολιών" της Premier, με το τέρμα αυτό να είναι το τρίτο ταχύτερο, μετά από τα γκολ των Μαρκ Βίντουκα στα 11'' (17/03/01, Τσάρλτον-Λιντς) και Ντουάιτ Γιορκ στα 13'' (Κόβεντρι-Άστον Βίλα).

5. Για 10η φορά στην ιστορία της, η Τότεναμ ηττήθηκε σε αγώνα πρωταθλήματος με διαφορά 6 ή περισσοτέρων τερμάτων. Τα "σπιρούνια" είχαν μάλιστα να χάσουν αγώνα με διαφορά πέντε ή περισσοτέρων τερμάτων από τον Δεκέμβριο του 1997 (1-6 από την Τσέλσι)... Υποσημείωση: οι Λονδρέζοι δέχτηκαν απέναντι στη Σίτι όσα γκολ είχαν "φάει" στις προηγούμενες 11 αγωνιστικές!

6. Ο Σέρχιο Αγουέρο σκόραρε δις στον ιστορικό θρίαμβο της Μ. Σίτι με 6-0 επί της Τότεναμ και αναρριχήθηκε στην κορύφή του πίνακα των σκόρερ της Premier League με 10 γκολ (αφήνοντας το δίδυμο της Λίβερπουλ, Σουάρες και Στάριτζ, στα 9 έκαστος). Ένα δηλαδή περισσότερο από όσα έχει πετύχει φέτος η Τότεναμ!

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

7. Μάντσεστερ Σίτι σημαίνει... εγγύηση όσον αφορά στο σκοράρισμα στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ". Οι "πολίτες" σκοράρουν στα 56 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος και απέχουν 10 ακόμα από το να φτάσουν το ιστορικό ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 66 ματς (τερμάτισε τον Απρίλιο του 2013).

8. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει φτάσει ήδη τα 26 γκολ εντός έδρας στο πρωτάθλημα, περισσότερα από όσα έχει πετύχει οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League συνολικά! Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι ενώ μετράει "6 στα 6" μέσα στο σπίτι της, μακριά από αυτό έχει τραγικό απολογισμό: 1 νίκη-1 ισοπαλία-4 ήττες...

9. Η ματσάρα του "Γκούντισον Παρκ" που βρήκε τις Έβερτον και Λίβερπουλ ισόπαλες με σκορ 3-3 ήταν το πρώτο ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων που μπαίνουν 6+ γκολ από τον Σεπτέμβριο του 1935!

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς

10. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ στην ιστορία της Premier League που σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο πρώτο 10λεπτο.

11. Από όλους τους προπονητές στην ιστορία της Premier League (που να έχουν κοουτσάρει σε τουλάχιστον 15 παιχνίδια), ο Μουρίνιο έχει το καλύτερο ρεκόρ όσον αφορά σε πόντους ανά εκτός έδρας ματς (2.05).

12. Δήμιος της Γουέστ Χαμ (πρώην ομάδα του) αποδεικνύεται ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έχει σκοράρει 5 φορές στις ισάριθμες τελευταίες εμφανίσεις του στην Premier League κόντρα στα "σφυριά". Με το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε το Σάββατο στο "Άπτον Παρκ", βρήκε μάλιστα δίχτυα μετά από 10 ματς χωρίς γκολ.

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς
© REUTERS

13. Ο Όλιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ κόντρα στη Σαουθάμπτον, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο γκολ του αγώνα για πέμπτη φορά στη φετινή Premier League. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

14. Στα προηγούμενα 170 ματς Premier League στα οποία πήρε μέρος, ο Λέιτον Μπέινς έβγαλε όλο το 90λεπτο. Το εκπληκτικό αυτό σερί έσπασε στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ όταν τραυματίστηκε και έδωσε στο 50ο λεπτό τη θέση του στον Ντεουλοφέου.

15. Σαν αφιονισμένος ταύρος όταν βλέπει κόκκινο είναι ο Ρομελού Λουκακού όταν τίθεται αντιμέτωπος με τη Λίβερπουλ καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ έφτασε τα 4 συνολικά απέναντι στους "κόκκινους" (πέρυσι σκόραρε δις ως παίκτης της Γουέστ Μπρομ). Σε καμία άλλη ομάδα της Premier League δεν έχει πετύχει τόσα γκολ ο Βέλγος στράικερ.

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς
© GETTY IMAGES

16. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στα 9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

17. Στρατιώτης Ράιαν... παρών! Ο Ράιαν Γκιγκς έχει πλέον αγωνιστεί τουλάχιστον από μία φορά απέναντι σε 45 ομάδες στην Premier League.

18. Το "Ποτέ την Κυριακή" δεν ταιριάζει στον Ρούνεϊ. Με το γκολ κόντρα στην Κάρντιφ, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League σε ματς της Κυριακής.

Ο ρέκορντμαν Νάβας, ο δήμιος Λουκακού και ο 45άρης Γκιγκς
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

19. Το τέλος του πρώτου μέρους στο Κάρντιφ, βρήκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προηγείται με 2-1, κάτι που συνέβη για 29η φορά στην ιστορία της Premier League. Δεν έχασε όπως και στις 28 προηγούμενες φορές, όμως αυτή μόλις η 4η φορά που δεν κράτησε τους τρεις πόντους (25 νίκες - 4 ισοπαλίες).

20. Το 45% των φετινών τερμάτων της Κάρντιφ στην Premier League έχουν σημειωθεί εντός έδρας απέναντι στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ (3 στη Σίτι και 2 στη Γιουνάιτεντ).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ