PREMIER LEAGUE

Ο "πολιτικός" Ζιλμπέρτο, οι φιλοδοξίες και το... κοτόπουλο

Ο "πολιτικός" Ζιλμπέρτο, οι φιλοδοξίες και το... κοτόπουλο
Ζιλμπέρτο

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα καυτηρίασε τα όσα συμβαίνουν στη FIFA, δήλωσε ότι επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στο ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε σε μία εμπειρία των παιδικών του χρόνων.

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούνται top class εντός του γηπέδου, αλλά λίγοι καταφέρνουν να ξεχωρίσουν εκτός. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ένας ο οποίος συνδυάζει τα δύο χαρακτηριστικά και τώρα που οδεύει προς την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας του, προετοιμάζει το έδαφος για όσα θα επακολουθήσουν.

Αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του στην ιστοσελίδα "The Guardian", ο Ζιλμπέρτο έδειξε να επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά του ποδοσφαίρου, άσκησε κριτική σε όσα συμβαίνουν στη FIFA και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ή μη, δεν εκφράζουν δημοσίως τον προβληματισμό τους.

"Θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι οποίοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, παίκτες, παλαίμαχοι, μάνατζερς, πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να μιλήσει για αυτό. Είναι αδύνατο ότι κανένας δεν λέει τίποτα, ότι όλοι μένουμε σιωπηλοί. Είναι πολύ παράξενο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έχω παρατηρήσει πολλούς ποδοσφαιριστές ή παλαίμαχους να αντιδρούν και να λένε: τι συμβαίνει; Είναι απογητευτικό. Είναι η ώρα για μία μεγάλη αλλαγή και όσοι έκαναν λάθη, πρέπει να τιμωρηθούν. Εγώ εάν κάνω λάθη στη ζωή μου, θα πρέπει να τα πληρώσω. Γιατί όχι αυτοί;" ήταν το σχόλιο του, το οποίο συνοδεύτηκε από κριτική στους ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ανέκαθεν, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξέφραζε δημοσίως την άποψη του και δεν εκπλήσσει η φιλοδοξία που έχει για να ασχοληθεί με τα κοινά. Στη σχετική ερώτηση που δέχτηκε, δεν δίστασε να απαντήσει ότι θεωρεί τον εαυτό του επαρκή να αναλάβει πόστο.

"Βέβαια. Έχω τα προσόντα να το κάνω. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε, να έχουμε περισσότερες γνώσεις και να κατανοήσουμε πως δουλεύουν τα πράγματα και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε να χειριστούμε καταστάσεις εντός αγωνιστικού χώρου. Έξω από αυτόν, δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε" ανέφερε ο Ζιλμπέρτο.

Κατόπιν, χρησιμοποίησε μία παρομοίωση για τους... παρατρεχάμενους των ποδοσφαιριστών: "Δεν έχουμε κατανοήσει τους ανθρώπους δίπλα μας, μπορεί να τους θεωρούμε φίλους και αυτοί να είναι ο διάβολος".

Ο Ζιλμπέρτο συμμετέχει σε μία κίνηση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, που ονομάζεται "κοινή λογική" και έχει σκοπό να προασπίσει τα δικαιώματα τους. Όμως, όπως είναι λογικό, οι Βραζιλιάνοι παράγοντες εναντιώνονται και ο παλαίμαχος χαφ του Παναθηναϊκού εξηγεί το γιατί.

"Δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και να καταλάβουν το καλό τους. Πρέπει να πολεμήσεις το τέρας, τους μηχανισμούς και εσύ είσαι πολύ μικρός. Απλώς θέλουν να εκμεταλλεύονται τους μηχανισμούς. Εμείς θέλουμε καλύτερο ποδόσφαιρο για όλους, όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τους φιλάθλους, τις ομάδες, για το ποδόσφαιρο της χώρας. Είναι τρελό που μερικοί μας βλέπουν σαν εχθρούς!" τόνισε ο Ζιλμπέρτο.

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, ο Ζιλμπέρτο ανακάλεσε στη μνήμη του ένα περιστατικό από την ηλικία των 11. Εργαζόταν σε ένα καφέ και θυμήθηκε πως με τα πρώτα χρήματα που κέρδισε, αγόρασε ένα κοτόπουλο για να φάνε στο σπίτι του:

"Αγόρασα κοτόπουλο για τους γονείς μου. Έπρεπε να ταξιδέψω με το κοτόπουλο στο λεωφορείο. Ντρεπόμουν, γιατί είχε αρχίσει να στάζει. Απλώς προσποιούμουν ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ο πατέρας μου ήταν χαρούμενος. Το κρέας την Κυριακή για εμάς ήταν κάτι εκπληκτικό για εμάς. Δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε κρέας κάθε μέρα".

Ένα σημαντικό στοιχείο του ρεπορτάζ είναι ότι καταγράφει την πρόθεση του Ζιλμπέρτο να αναζητήσει ομάδα για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, αν και συμπλήρωσε 39 χρόνια ζωής.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ