PREMIER LEAGUE

Ο Μαχρέζ μπήκε στη λίστα των "εκλεκτών"

Ο Μαχρέζ μπήκε στη λίστα των "εκλεκτών"

Με τα τρία γκολ στη Σουόνσι ο Ριάντ Μαχρέζ έγινε ο πρώτος Αλγερινός και 156ος παίκτης συνολικά που πανηγυρίζει χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Ποιοι είναι όμως οι βασιλιάδες της σχετικής λίστας και ποιες χώρες ξεχωρίζουν μέσω των εκπροσώπων τους;

Ο Τζέιμι Βάρντι δεν σκόραρε το περασμένο Σάββατο στο "Liberty Stadium" για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος όπου είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ιστορία γράφτηκε στην Ουαλία από έναν άλλο παίκτη του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Αυτός ήταν ο Ριάντ Μαχρέζ ο οποίος με το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στη Σουόνσι έγινε ο πρώτος Αλγερινός ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ-τρικ από καταβολής Premier League (1992) και ταυτόχρονα ο 156ος που το πετυχαίνει με 41η διαφορετική χώρα.

Ο Μαχρέζ μπήκε στη λίστα των "εκλεκτών"

Συνολικά αυτό ήταν το χατ-τρικ Νο 288 στην ιστορία της διοργάνωσης, με τους Άγγλους παίκτες να έχουν τη "μερίδα του λέοντος" όσον αφορά στο συγκεκριμένο επίτευγμα με 133 χατ-τρικ και από εκεί και πέρα να έρχεται δεύτερη στη λίστα η Ολλανδία με 18 (Φαν Πέρσι και Φαν Νίστελροϊ έχουν πέντε έκαστος), τρίτη η Γαλλία με 15 (τα 8 από αυτά έχουν την υπογραφή του Τιερί Ανρί) και τέταρτη η Αργεντινή με 10 (χάρη στους Τέβες, Αγουέρο και Μάξι Ροντρίγκες).

Ο Μαχρέζ μπήκε στη λίστα των "εκλεκτών"
© DAILY MAIL

Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός ότι στην 5η θέση της σχετικής λίστας συναντάμε τη Νορβηγία, με τους Τόρε Άντρε Φλο, Στέφεν Άιβερσεν, Τζον Κάριου και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να έχουν "συνεισφέρει" στην παρουσία της σκανδιναβικής χώρας στο Top-5.

Ο Μαχρέζ μπήκε στη λίστα των "εκλεκτών"
© DAILY MAIL

Να σημειωθεί πως θέση στη λίστα έχει και η Βουλγαρία (5 χατ-τρικ), με τον πιο χαρακτηριστικό εκπρόσωπό της να είναι ο νυν άσος του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων και το χατ-τρικ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο του 2010!

Όσον αφορά στα κορυφαία κανόνια της Premier League, ο πρώτος σκόρερ από το 1992 και μετά Άλαν Σίρερ φιγουράρει στην κορυφή της λίστας έχοντας 11 χατ-τρικ και τον ακολουθούν οι Ρόμπι Φάουλερ (9), Μάικλ Όουεν (8) και Τιερί Ανρί (8), με τον μοναδικό που να τον απειλεί ουσιαστικά να είναι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, με 6 χατ-τρικ.

Τα χατ-τρικ στην Premier League ανά χώρα

Αγγλία ► 133

Ολλλανδία ► 18

Γαλλία ► 15

Αργεντινή ► 10

Νορβηγία ► 8

Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Σκωτία, Ισπανία ► 7

Ουρουγουάη ► 6

Βουλγαρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ουαλία ► 5

Βέλγιο, Ρωσία, Σενεγάλη, Τρινιντάντ και Τομπάγκο ► 4

Γερμανία, Τόγκο, Ζιμπάουερ ► 3

Αυστραλία, Βραζιλία, Καμερούν, Τσεχία, Γκάνα ► 2

Αλγερία, Βοσνία, Χιλή, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Κόστα Ρίκα, Φινλανδία, Ισλανδία, Ισραήλ, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Παραγουάη, Πορτογαλία, Σερβία, Σουηδία, ΗΠΑ ► 1

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ