PREMIER LEAGUE

Ο Μάρκο Σίλβα σταμάτησε στο 93' τη Λίβερπουλ

Watford's Kiko Femenia, left, and Liverpool's Sadio Mane battle for the ball during the English Premier League soccer match at Vicarage Road, Watford, England, Saturday, August 12, 2017. (Daniel Hambury/PA via AP)
Watford's Kiko Femenia, left, and Liverpool's Sadio Mane battle for the ball during the English Premier League soccer match at Vicarage Road, Watford, England, Saturday, August 12, 2017. (Daniel Hambury/PA via AP) AP

Η Λίβερπουλ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αλλά ο Μπρίτος με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (3-3) στη Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα. Διαμαρτύρονται δικαίως για οφσάιντ οι "reds". (videos)

Η Premier League ξεκίνησε εντυπωσιακά και το μαρτυρούν τα δύο πρώτα ματς της, στα οποία σημειώθηκαν συνολικά δεκατρία (13) γκολ. Μετά τα επτά γκολ (4-3) στη νίκη της Άρσεναλ επί της Λέστερ, ακολούθησαν τα έξι (3-3) στην εκτός έδρας ισοπαλία της Λίβερπουλ με τη Γουότφορντ.

Η Γουότφορντ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε τη Λίβερπουλ, επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, μετά την προσπάθεια του Περέιρα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (8'), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα της Λίβερπουλ πιάστηκε σε ύπνο (η ζώνη στα στημένα πήγε... περίπατο) και ο Οκάκα εξ' επαφής εκτέλεσε τον Μινιολέ.

Στο 29ο λεπτό, η Λίβερπουλ έφθασε στην ισοφάριση με τον Μανέ να πλασάρει εξαιρετικά από πλάγια θέση τον Γκόμες και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Τρία λεπτά μετά (32'), η Γουόφορντ ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Κλέβερλι έκανε το γύρισμα από δεξιά, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ και Οκάκα έπεσαν πάνω στην μπάλα, κερδισμένος ήταν ο Ντουκουρέ που ήρθε σαν τρέιλερ κι έκανε το 2-1.

Οι "reds" έχασαν ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 38ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ πήρε την μπάλα από το λάθος κοντρόλ του Χολέμπας, έφτασε απέναντι στον Γκόμες αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Το κατάφεραν, ωστόσο, στο 54ο λεπτό όταν κέρδισαν πέναλτι ύστερα από την άστοχη έξοδο του Γκόμες και ανατροπή του Σαλάχ, καθώς ο Φιρμίνο ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος.

Στο 57ο λεπτό, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τους παίκτες του να κάνουν το 3-2, όταν ο Φιρμίνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από τον Γκόμες και ο ο Σαλάχ ήρθε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ η Λίβερπουλ ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει τη νίκη, ο Μπρίτος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από θέση οφσάιντ διαμόρφωσε το τελικό 3-3 δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας για τη Γουότφορντ σε ένα ακόμη συναρπαστικό ματς.

Απών από την αναμέτρηση ο Φιλίπε Κοουτίνιο, ο οποίος έχει το μυαλό στην Μπαρτσελόνα και πως θα ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους "μπλαουγκράνα" (έκανε αίτημα μεταγραφής).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο δωδέκατος (12ος) παίκτης που σκοράρει σε ντεμπούτο του στην Premier League. Ο Σαντιό Μανέ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα με το πρώτο του σουτ στο στόχο τόσο κατά την περυσινή, όσο και κατά την τρέχουσα σεζόν.

Τα έξι από τα επτά γκολ του Οκάκα στην Premier League έχουν έρθει σε εντός έδρας ματς της ομάδας του. Αυτό ήταν και το 100ό επίσημο ματς του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Δείτε τα πρώτα πέντε γκολ...

Και αυτό της ισοφάρισης που έκρινε το ματς...

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (Μάρκο Σίλβα): Γκόμες - Γιάνμαατ (8' Κίκο), Μπρίτος Καμπρέρα, Καμπούλ, Χολέμπας - Κλέβερλι, Ντουκουρέ, Τσαλόμπα - Άμραμπατ, Περέιρα (50' Ρισάρλισον), Οκάκα (64' Οκάκα).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ - Αλεξάντερ-Άρνολντ (90'+2' Γκόμεζ), Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο - Χέντερσον, Τζαν, Βαϊνάλντουμ - Μανέ, Σαλάχ (86' Μίλνερ), Φιρμίνο (81' Ορίγκι).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (11/8)

Άρσεναλ -Λέστερ 4-3 (2' Λακαζέτ, 45' Γουέλμπεκ, 83' Ράμσεϊ, 85' Ζιρού / 5' Οκαζάκι, 29', 56'Βάρντι)

Σάββατο (12/8)

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-3 (8' Οκάκα, 32' Ντουκουρέ, 90'+4' Μπρίτος / 29' Μανέ, 55' πεν. Φιρμίνο, 57' Σαλάχ)

Γουέστ Μπρομ - Μπόρνμουθ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Χάντερσφιλντ (17:00)

Σαουθάμπτον - Σουόνσι (17:00)

Τσέλσι - Μπέρνλι (17:00)

Έβερτον - Στόουκ (17:00)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή (13/8)

Νιούκαστλ - Τότεναμ (15:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ (18:00)

Photo credits: Daniel Hambury/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ