PREMIER LEAGUE

Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ

Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ

Ο Νταμ Εν'Ντόι είναι ίσως η πιο πετυχημένη μεταγραφή του Ιανουαρίου, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Είναι άλλωστε ο λόγος που η Χαλ δεν είναι στη ζώνη του υποβιβασμού

Μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου η Χαλ είναι... άλλη ομάδα, έχει βγει από την ζώνη του υποβιβασμού, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Νταμ Εν'Ντόι.

Λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος η Χαλ απέκτησε τον Σενεγαλέζο επιθετικό από την Λοκομοτίβ Μόσχας (με 4.000.000 ευρώ) και αυτή η μεταγραφή είναι πολύ πιθανό τον Μάιο να κριθεί ως η πιο πετυχημένη του χειμώνα, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Ο Εν'Ντόι στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές είναι στην 11άδα και η ομάδα του έχει δύο νίκες, ενώ στις 16 προηγούμενες αγωνιστικές είχε επίσης μόνο δύο νίκες.

Σε αυτά τα 4 ματς λοιπόν ο 30άχρονος επιθετικός έχει σκοράρει στα 3, στα εντός έδρας ματς, στα οποία ήρθε η νίκη με Άστον Βίλα και ΚΠΡ, αλλά και η ισοπαλία με την Σάντερλαντ. Είχε ανοίξει το σκορ, αλλά απάντησε ο Ρόντγουελ στο 77'.

Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ
© IAN HODGSON

Πολύτιμα τα γκολ, λόγω δύσκολης συνέχειας

Τα γκολ αυτά του Εν'Ντόι ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμα, καθώς έβγαλαν την Χαλ από την ζώνη του υποβιβασμού, στα ματς που πραγματικά έπρεπε να αντιδράσει και να πάρει βαθμούς.

Αυτό διότι η συνέχεια είναι δύσκολη, αφού στις 5 επόμενες αγωνιστικές η Χαλ παίζει εκτός έδρας με Λέστερ, Σουόνσι και Σαουθάμπτον, ενώ υποδέχεται Τσέλσι και Λίβερπουλ. Αν ο Εν'Ντόι συνεχίσει να σκοράρει και η ομάδα του μείνει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, τότε θα του φτιάξουν... άγαλμα στο γήπεδο του Χαλ.

Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ

Όσα στην Χαλ, τόσα και στον Παναθηναϊκό

Τον Νταμ Εν'Ντόι τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα όταν τον έφερε ο Παναθηναϊκός από την Ακαντέμικα της Κοΐμπρα και πέτυχε σε μία σεζόν (23 ματς) 3 γκολ, όσα δηλαδή έχει ήδη πετύχει με την Χαλ.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε στον ΟΦΗ, όπου με 7 γκολ σε 15 ματς πήρε μεταγραφή στην Κοπεγχάγη και τελικά έκανε καριέρα. 59 γκολ σε 104 ματς με τους Δανούς, παίζοντας και στο Champions League, ενώ το 2012 πήγε στην Λοκομοτίβ, όπου σε 71 ματς πέτυχε 27 γκολ.

Έναν μήνα πριν, κλείνοντας τα 30 ήρθε και η ώρα να παίξει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, το μεγαλύτερο στον πλανήτη. Ευκαιρία που την έχει αρπάξει από τα μαλλιά και γνωρίζει την αποθέωση.

Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ
INTIME SPORTS
Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ
INTIME SPORTS
Ο Εν'Ντόι μεταμόρφωσε την Χαλ
INTIME SPORTS
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ