PREMIER LEAGUE

Ο Αρναούτοβιτς έριξε "σφυριά" στην Τσέλσι

West Ham United's Marko Arnautovic celebrates with supporters after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at the London stadium in London, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
West Ham United's Marko Arnautovic celebrates with supporters after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at the London stadium in London, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Γουέστ Χαμ χάρη σε τέρμα του Αρναούτοβιτς στο 6ο λεπτό επιβλήθηκε με 1-0 απέναντι στην Τσέλσι και πήρε βαθμολογική "ανάσα". Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μαζουακού.

Ένα σημαντικό τρίποντο που το είχε μεγάλη ανάγκη πήρε η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι όντας πιο παθιασμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πήραν μία σημαντική νίκη απέναντι στους μπλε οι οποίοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πίεσε από την αρχή ψηλά και δικαιώθηκε μόλις στο 6ο λεπτό. Οι Λανσίνι και Αρναούτοβιτς έπαιξαν το 1-2, ο δεύτερος "άδειασε" με ωραία προσποίηση τον Αθπιλικουέτα και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το τέρμα των παικτών του Μόγιες έφερε νευρικότητα στο ματς. Από τη μία οι γηπεδούχοι έψαχναν το 2-0 για να μπορέσουν να κάνουν αποφασιστικό βήμα για τη νίκη, ενώ από την άλλη η Τσέλσι προσπαθούσε να αντιδράσει. Εκείνοι που υπερίσχυσαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι μπλε, ωστόσο σε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αντριάν ήταν εκεί.

Με τους Αζάρ και Φάμπρεγκας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45 λεπτου καλά κλεισμένους ο Κόντε έριξε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Πέδρο και δέκα λεπτά αργότερα έβαλε και τον Μόουζες αντί του Αλόνσο. Η Τσέλσι δεν μπορούσε να απειλήσει και έτσι ο Κόντε έριξε στο ματς και τον Γουίλιαν κλείνοντας της αλλαγές του στο 64! Η εικόνα των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε, αλλά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία καλή στιγμή έπρεπε να φτάσουμε στο 83'.

Ο Καντέ βρήκε τον Μοράτα ο οποίος ολομόναχος και από το ύψος του πέναλτι αστόχησε στην καλύτερη στιγμή του ματς για την Τσέλσι. Η πίεση των παικτών του Κόντε αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά η Γουέστ Χαμ άντεξε και έφτασε σε μία σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (5-3-2): Αντριάν, Σαμπαλέτα, Ρέιντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Πέδρο Ομπιάνγκ, Νομπλ, Αρναούτοβιτς (69' Σακχό), Μαζουακού, Λανσίνι, Αντόνιο (79' Αγιού)

ΤΣΕΛΣΙ (3-5-1-1): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Ζαπακόστα (64' Γουίλιαν), Φάμπρεγκας, Καντέ, Μπακαγιόκο (46' Πέδρο), Μάρκος Αλόνσο (55' Μόουζες), Αζάρ, Μοράτα

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 1-0 (6' Αρναούτοβιτς)

Τότεναμ - Στόουκ (17:00)

Μπέρνλι - Γουότφορντ

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ

Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ

Νιούκαστλ - Λέστερ (19:30)

Κυριακή

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ (14:00)

Λίβερπουλ - Έβερτον (16:15)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 43

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35

3. Τσέλσι 32

4. Λίβερπουλ 29

5. Άρσεναλ 28

6. Μπέρνλι 25

7. Τότεναμ 25

8. Γουότφορντ 22

9. Λέστερ 20

10. Έβερτον 18

11. Σαουθάμπτον 17

12. Μπράιτον 17

13. Στόουκ 16

14. Μπόρνμουθ 15

15. Χάντερσφιλντ 15

16. Νιούκαστλ 15

17. Γουέστ Μπρομ 13

18. Γουέστ Χαμ 13

19. Κρίσταλ Πάλας 10

20. Σουόνσι 9

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος, ο κάτοχος του FA Cup και του League Cup στο Europa League

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

9 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Άλβαρο Μοράτα (Τσέλσι)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

8 γκολ

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Άρσεναλ)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

7 γκολ

Γουέιν Ρούνεϊ (Έβερτον)

6 γκολ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Λερουά Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 1-0

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ