PREMIER LEAGUE

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφαρίστηκε στο 87' από τη Γουότφορντ με πέναλτι του Ντίνι όμως με αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 90' επικράτησε 2-1 στο "Vicarage Road" και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καταφανώς ανώτερη από την αντίπαλό της στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 11ο λεπτό με υπέροχο γκολ του Μέμφις Ντεπάι, το δεύτερό του στη φετινή Premier League.

Ο Ερέρα έβγαλε ιδανική σέντρα από τα δεξιά και ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκόμες με αριστερό πλασέ στην κίνηση.

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από εκεί και πέρα η Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ είτε με τον Σνιντερλέν (δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι) είτε με τον Ντεπάι (έπεσε στη γωνία του ο Γκόμες και απέκρουσε σε κόρνερ) ενώ η μοναδική μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους έλαβε χώρα στο 21'.

Τότε ο Ιγκάλο δέχτηκε την πάσα από τον Ντίνι και αφού απέφυγε με περίτεχνη ντρίμπλα τον Σβάινσταϊγκερ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γιουνάιτεντ να "φλερτάρει" με δεύτερο γκολ όμως ο Γκόμες απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Λίνγκαρντ, με τη συνέχεια να έχει ωστόσο για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ντε Χέα ο οποίος πραγματοποίησε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις κρατώντας το εύθραστο προβάδισμα της ομάδας του.

Πρώτα στο 55' απέκρουσε εντυπωσιακά με γροθιές το σουτ-δυναμίτη με το δεξί του αρχηγού της Γουότφορντ, Ντίνι, στο 71' έπεσε στη δεξιά γωνία του και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Αμπντί, ενώ στο 75' μπλόκαρε σταθερά το επικίνδυνο σουτ του Ντίνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 84' ο Λίνγκαρντ βρέθηκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Γκόμες όμως απέτυχε να "καθαρίσει" το ματς καθώς έστειλε με αδύναμο πλασέ τη μπάλα στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου κίπερ, για να "τιμωρηθεί" τρία λεπτά αργότερα όταν ήρθε η ισοφάριση.

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© REUTERS

Ο Ρόχο κράτησε τον Ιγκάλο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, με τον αρχηγό των γηπεδούχων Ντίνι να νικάει από τα 11 βήματα τον -ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή- Ντε Χέα και να ισοφαρίζει 1-1 στο 87'.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει στο "Vicarage Road", με τη Γιουνάιτεντ να βγαίνει όλη μπροστά και τελικά να λυτρώνεται στο 90ο λεπτό!

Μετά από πολιορκία μέσα στην περιοχή, ο Λίνγκαρντ έκανε το συρτό σουτ, ο Γκόμες απέκρουσε στην αριστερή γωνία του, η μπάλα έφτασε στον Σβάινσταϊγκερ που έκανε το πλασέ από πλάγια θέση και ο Ντίνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθειά του να αποκρούσει!

Νίκησε σε ματς-θρίλερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Γκόμες, Νιόμ (69' Παρέδες), Κάθκαρτ, Μπρίτος, Άνια, Καπού, Γουότσον, Αμπντί, Χουράδο (46' Άκε), Ντίνι, Ιγκάλο

MANUTD: Ντε Χέα, Γιανγκ, Τζόουνς (69' ΜακΝερ), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σνιντερλέν, Σβάινσταϊγκερ, Μάτα (79' Περέιρα), Ερέρα (25' Ρόχο), Λίνγκαρντ, Ντεπάι

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (87' (πεν.) Ντίνι / 11' Ντεπάι, 90' (αυτ.) Ντίνι)

Τσέλσι - Νόριτς (17:00)

Έβερτον - Άστον Βίλα

Νιούκαστλ - Λέστερ

Σαουθάμπτον - Στόουκ

Σουόνσι - Μπόρνμουθ

Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα

Κρίσταλ Πάλας - Σάντερλαντ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 27

2. Μάντσεστερ Σίτι 26

3. Άρσεναλ 26

4. Λέστερ 25

5. Τότεναμ 21

6. Γουέστ Χαμ 21

7. Σαουθάμπτον 20

8. Κρίσταλ Πάλας 19

9. Έβερτον 17

10. Λίβερπουλ 17

11. Γουότφορντ 16

12. Στόουκ 16

13. Γουέστ Μπρομ 14

14. Σουόνσι 13

15. Νόριτς 12

16. Τσέλσι 11

17. Νιούκαστλ 10

18. Μπόρνμουθ 8

19. Σάντερλαντ 6

20. Άστον Βίλα 5

* για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

7 γκολ

Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Όντιον Ιγκάλο (Γουότφορντ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

6 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Γκρατσιάνο Πελέ (Σαουθάμπτον)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Νιούκαστλ)

5 γκολ

Αντρέ Αγιού (Σουόνσι)

Αρουνά Κονέ (Έβερτον)

Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ)

Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ)

Το γκολ του Ντεπάι...

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ