PREMIER LEAGUE

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Χάρη σε ένα σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν που κόντραρε στον Κολοτσίνι η Άρσεναλ απέδρασε από το "St James’ Park" επικρατώντας 1-0 της Νιούκαστλ. Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των "κανονιέρηδων", με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι από το 16ο λεπτό (video).

Η παράδοση συνεχίστηκε για μία ακόμα χρονιά στο ζευγάρι Νιούκαστλ-Άρσεναλ με γηπεδούχους τις "καρακάξες" καθώς η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 1-0 και έφυγε για ένατη συνεχόμενη σεζόν αήττητη από το "St James’ Park" (5 νίκες-4 ισοπαλίες).

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της σε όλη σχεδόν την αναμέτρηση (είχε παίκτη παραπάνω από το 16' μετά την αποβολή του Μίτροβιτς) ωστόσο για να μπορέσει να αποδράσει με το τρίποντο χρειάστηκε να βάλει λάθος το πόδι του ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι στο 52ο λεπτό μετά από σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν μέσα από την περιοχή.

Σημειώνεται πως οι Λονδρέζοι μετρούν πλέον "2 στα 2" εκτός έδρας (είχαν επικρατήσει και επί της Κρίσταλ Πάλας) την ώρα που δεν έχουν ακόμα νίκη εντός ενώ στον αντίποδα η Νιούκαστλ ψάχνει ακομα την πρώτη της νίκη έχοντας μόλις 2 ισοπαλίες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Η Άρσεναλ είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με τον Γουόλκοτ στο 9' ο οποίος όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κρουλ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τον διαιτητή να της αρνείται πέναλτι σε καθαρή ανατροπή από πίσω του Τοβέν πάνω στον Μπεγερίν.

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Στο 16' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Μίτροβιτς έκανε μαρκάρισμα πάνω στον Κοκελέν με τις τάπες του παπουτσιού του και ο διαιτητής Μάρινερ του έδειξε (σωστά) απευθείας κόκκινη κάρτα. Είναι εντυπωσιακό πως στο ντεμπούτο του στην Premier League o Σέρβος φορ είχε αντικρύσει κίτρινη κάρτα μετά από μόλις 11 δευτερόλεπτα παιχνιδιού και στο δεύτερο παιχνίδι του μετά από 2 λεπτά!

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε την Άρσεναλ να έχει την συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και τη Νιούκαστλ να αμύνεται μαζικά (και ενίοτε σκληρά κάτι που μεταφράστηκε σε 3 κίτρινες κάρτες για παίκτες της), με τον Γουόλκοτ όμως να είναι ο μοιραίος καθώς έχασε άλλες δύο ευκαιριές μέχρι το φινάλε του 45λεπτου.

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Στο 32' ακολούθησε τη φάση μετά από δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Σάντσες και ασθενή απόκρουση του Κρουλ, για να στείλει όμως τη μπάλα ψηλά άουτ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 39' το πλασέ του μέσα από την περιοχή.

Το γκολ που έψαχνε εναγωνίως η Άρσεναλ ήρθε τελικά στο 52' στην πρώτη της επικίνδυνη φάση στο δεύτερο μέρος. Μετά το σουτ του Ράμσεϊ και την απόκρουση του Κρουλ η μπάλα έφτασε στον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν που έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αφού βρήκε στον Κολοτσίνι και άλλαξε πορεία κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ολλανδού γκολκίπερ (0-1, χρεώθηκε ως αυτογκόλ από τον Αργεντινό σέντερ μπακ).

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Η συνέχεια βρήκε την Άρσεναλ να διατηρεί τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τις μοναδαικές καλές στιγμές της μέχρι το 80' να είναι ένα επικίνδυνο κοντινό σουτ του Σάντσες (μετά από ασίστ του Ράμσεϊ) που σταμάτησε πάνω στον Κρουλ στο 58ο λεπτό και ένα σουτ του Καθόρλα που μπλόκαρε ο Ολλανδός στο 67ο.

Το φινάλε δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς η Νιούκαστλ αδυνατούσε να απειλήσει με παίκτη λιγοτερο, με την Άρσεναλ να κρατάει με κυνικό τρόπο το 1-0 (ο Ζιρού στην τελευταία φάση έχασε μεγάλη ευκαιρία να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ) και να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθειά της να πλησιάσει στην κορυφή.

Νίκη για Άρσεναλ με αυτογκόλ Κολοτσίνι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ (ΜακΛάρεν): Κρουλ, Γιάνμαατ, Μπεμπά, Κολοτσίνι, Χαϊντάρα, Ανίτα (72' Πέρεθ), Κόλμπακ, Σισοκό (78' Σισέ), Βαϊνάλντουμ, Τοβέν (86' Ντε Γιονγκ), Μίτροβιτς

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκαμπριέλ, Μονρεάλ, Κοκελέν, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (81' Αρτέτα), Γουόλκοτ (69' Ζιρού), Σάντσες

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-1 (52' αυτ. Κολοτσίνι)

Άστον Βίλα - Σάντερλαντ (17:00)

Μπόρνμουθ - Λέστερ

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ

Τότεναμ - Έβερτον (19:30)

Κυριακή

Σαουθάμπτον - Νόριτς (15:30)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-1

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ