PREMIER LEAGUE

"Μύδροι" Σκόουλς: "Ποιο αγγλικό ποδόσφαιρο; Ποια Premier League;"

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 06:  Paul Scholes of Manchester United looks dejected at the end of the Barclays Premier League match between Manchester United and Swansea City at Old Trafford on 6 May 2012 in Manchester, England.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - MAY 06: Paul Scholes of Manchester United looks dejected at the end of the Barclays Premier League match between Manchester United and Swansea City at Old Trafford on 6 May 2012 in Manchester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Πολ Σκόουλς συνέκρινε την Premier League με τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και την έβγαλε... ηττημένη.

Ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Άγγλους ποδοσφαιριστές, ο Πολ Σκόουλς, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το άθλημα στην πατρίδα του, με την εθνική ομάδα μακριά από κάθε διάκριση και τους συλλόγους να αποτυγχάνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της χαμηλής δυναμικότητάς τους.

Με αρθρογραφία του στην " Guardian", ο πρώην διεθνής μέσος συνέκρινε την Premier League με τα υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα και δεν χαρίστηκε: "Δεν βρίσκω το ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο ενδιαφέρον, πλέον, ειδικά στην Αγγλία. Ακούς ανθρώπους να λένε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο ποδόσφαιρο που υπάρχει. Νομίζω ότι η Ισπανία είναι με διαφορά η καλύτερη λίγκα. Η Γερμανία έχει καλύτερες ομάδες".

"Στην Ιταλία πιθανόν η δυναμική σε βάθος να μην είναι μεγάλη. Λένε ότι η Ιταλία είναι κακό πρωτάθλημα, αλλά δεν νομίζω ότι οι Άγγλοι το παρακολουθούν. Λένε ότι είναι βαρετό. Με τίποτα. Η Γιουβέντους θα νικούσε οποιαδήποτε ομάδα σε αυτό (σ.σ. αγγλικό) το πρωτάθλημα. Ήρθαν στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και τη νίκησαν εύκολα. Αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα και ότι οι ομάδες μόνο προσπαθούν να αμυνθούν. Καμία σχέση".

Ο Σκόουλς συνέχισε εκθειάζοντας το ισπανικό ποδόσφαιρο, με επιχείρημα την Ευρώπη: "Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι με διαφορά το καλύτερο, κρίνοντας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στα προημιτελικά του Champions League και του Europa League για το 2015-2016 είχαν έξι από τις 16 ομάδες. Σχεδόν τις μισές. Η Premier League είχε μόλις δύο".

Ακολούθησε κριτική σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κάθε πρωτάθλημα: "Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα στην Αγγλία. Πλην του Σέρχιο Αγκουέρο, του Κέβιν ντε Μπρούινε και του Νταβίδ Σίλβα, δεν έχουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όλοι οι κορυφαίοι παίκτες βρίσκονται σε άλλες χώρες. Οι καλύτεροι παίκτες αγωνίζονται στην Ισπανία ή στην Μπάγερν και στη Γιουβέντους. Μας συνδέουν με μεγάλους ποδοσφαιριστές -ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι τέτοιος-, αλλά δεν τους αποκτούμε πλέον. Όχι πια. Ποτέ δεν βλέπεις έναν Λιονέλ Μέσι να έρχεται εδώ, ποτέ δεν βλέπεις έναν Νεϊμάρ στην Premier League".

Στη συνέχεια, ο έντεκα φορές πρωταθλητής Αγγλίας, τρεις φορές κυπελλούχος και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης σχολίασε το επίπεδο των αγώνων στο αγγλικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα: "Στην Premier League τα τελευταία δύο χρόνια, έχω δει πραγματικά κάποιο παιχνίδι υψηλής ποιότητας; Ένα παιχνίδι που να έχω σκεφτεί 'ουάου'; Είναι δύσκολο να σκεφτώ κάποιο".

"Μετά σκέφτομαι τα παιχνίδια στο εξωτερικό που έχω παρακολουθήσει: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα, Μπάγερν - Ντόρτμουντ, κανονικά παιχνίδια ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να φανταστώ παίκτες της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, να παρακολουθούν τα παιχνίδια μας και να είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο εμείς όταν βλέπουμε ένα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα ή ένα Μπάγερν - Ντόρτμουντ ή ένα Γιουβέντους - Ρόμα. Δέκα χρόνια πριν, εκείνες τις ημέρες, πλην της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν νομίζω ότι η Μπάγερν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Η Γιουβέντους ήταν καλή, μην με παρεξηγήσετε, αλλά νομίζω ότι οι αγγλικοί σύλλογοι ήταν πιθανόν στο ίδιο επίπεδο".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ