PREMIER LEAGUE

Μπαλοτέλι, ο χειρότερος επιθετικός της Premier League!

Μπαλοτέλι, ο χειρότερος επιθετικός της Premier League!
© DAVID WINTER/WIREDPHOTOS.CO.UK

Ποιος είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος φορ στη φετινής Premier League; Για την εφημερίδα "Mirror" είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι και παρουσιάζει μάλιστα 5 λόγους για να τεκμηριώσει την άποψή της.

Μετά και τη νέα τραγική εμφάνιση του Μάριο Μπαλοτέλι, αυτή τη φορά στο "Λόφτους Ρόουντ" κόντρα στην ΚΠΡ (συνδυάστηκε και με απίστευτη χαμένη ευκαιρία), ο θρύλος της Λίβερπουλ Τζίμι Κέις δεν άντεξε και... ξέσπασε χαρακτηρίζοντας "πεταμένα λεφτά" τις 16.000.000 λίρες που ξόδεψαν οι "κόκκινοι" για τον Ιταλό.

Πολλοί έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να αναρωτιούνται αν "είναι πράγματι τόσο κακός ο Μπαλοτέλι;", με την αγγλική "Mirror" να μην έχει ωστόσο καμία αμφιβολία.

Μπαλοτέλι, ο χειρότερος επιθετικός της Premier League!
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Σε άρθρο της αναφορικά με τον Ιταλό επιθετικό, η εφημερίδα του δίνει την ταμπέλα του χειρότερου επιθετικού που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Premier League και καταθέτει μάλιστα πέντε γεγονότα για να στηρίξει τον "αφορισμό" της για τον "Super Mario':

1. Δεν σκοράρει ούτε με αίτηση

Στο Champions League έχει βρει δίχτυα (στην πρεμιέρα κόντρα στην Λουντογκόρετς), όμως στην Premier League δεν έχει σκοράρει αν και μετράει ήδη 6 εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα. Η Λίβερπουλ δηλαδή έχει πληρώσει 16.000.000 λίρες για έναν παίκτη που δεν έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ την ώρα που υπάρχουν 43 επιθετικοί στο πρωτάθλημα που έχουν παραπάνω γκολ από τον Ιταλό!

Μπαλοτέλι, ο χειρότερος επιθετικός της Premier League!
© MARC ATKINS / OFFSIDE

2. Τα πολλά φάουλ

Στις οκτώ αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη φετινή Premier League έχουμε δει 84 διαφορετικούς στράικερς και μόνο 4 εξ αυτών έχουν υποπέσει σε περισσότερα φάουλ από τον Μπαλοτέλι. Ο λόγος για τους Γουίκαμ, Πελέ, Ουλόα και Σαμάκ που έχουν παίξει όλοι τους περισσότερα λεπτά από τον Μπαλοτέλι, σε ασθενέστερες ομάδες και για λιγότερα χρήματα.

3. Οι ευκαιρίες που σπαταλάει

Στην κατηγορία "μεγάλες ευκαιρίες" που χρησιμοποιεί η αγγλική στατιστική υπηρεσία "Opta" για τη διευκόλυνσή της στην ανάλυση των αγώνων, ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει το χειρότερο ρεκόρ σε σύγκριση με όλους τους άλλους στράικερς του πρωταθλήματος. Ο "Super Mario" έχει σπαταλήσει τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, με το ρεκόρ αυτό να ισοφαρίζεται μόνο από τον Τσάρλι Όστιν της ΚΠΡ που έχει ωστόσο περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Μπαλοτέλι, ο χειρότερος επιθετικός της Premier League!
© PA

4. Δεν ξέρει τι θα πει ομαδικό παιχνίδι

Η διαφορά Λουίς Σουάρες και Μάριο Μπαλοτέλι στη Λίβερπουλ είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα και αυτό δεν αφορά μόνο τις επιδόσεις τους στο σκοράρισμα αλλά και στο πόσο βοηθούν τους συμπαίκτες τους. Με τον Ουρουγουανό που έτρεχε ακατάπαυστα και αξιοποιούσε τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς των "κόκκινων" τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, κάτι που πλέον έχει χαθεί... Ο Ιταλός φορ έχει δημιουργήσει μόλις πέντε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του σε έξι ματς, με παίκτες όπως οι Πίτερ Κράουτς, Μάρκο Αρναούτοβιτς και Μπόμπι Ζαμόρα για παράδειγμα να έχουν δημιουργήσει περισσότερες!

5. Ένα video = 1000 λέξεις

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ