PREMIER LEAGUE

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Η "μάχη" των 2 δισ. ευρώ

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Η "μάχη" των 2 δισ. ευρώ

Με αφορμή το επικείμενο ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Σίτι, η "Marca" παρουσίασε τα χρήματα που έχουν δαπανήσει για μεταγραφές οι Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Σίτι που πρόκειται να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (10/09, 14:30).

Ο κυριότερος λόγος είναι η "μάχη" των δύο πάγκων, αφού ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θεωρούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κορυφαίοι προπονητές στον κόσμο, έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους. Οι δύο σπουδαίοι τεχνικοί εκπροσωπούν -ουσιαστικά- δύο διαφορετικούς ποδοσφαιρικούς κόσμους.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι... ομοιότητες. Όπως για παράδειγμα τα σημαντικά ποσά που έχουν καταβάλει, κατά καιρούς, οι ομάδες τους για να καλύψουν τις μεταγραφικές επιθυμείς τους. Γι' αυτό το λόγο, η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας " Marca" παρουσίασε μέσω γραφημάτων τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για μεταγραφές τόσο απ' τον "Special One" όσο κι απ' τον Καταλανό τεχνικό.

Με την υποσημείωση πως η προπονητική καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο άρχισε αρκετά νωρίτερα, είναι φανερό πως ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξοδέψει περίπου 400.000.000 ευρώ περισσότερα απ' τον Γκουαρδιόλα. Η πρώτη χρονιά στην Τσέλσι, καθώς κι οι δύο πρώτες μετά την επιστροφή του στους "μπλε" ανοίγουν την οικονομική "ψαλίδα", αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς "προίκισε" τον Μουρίνιο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Την εφετινή σεζόν, παρά τα 105.000.000 ευρώ που προσφέρθηκαν στη Γιουβέντους για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, ο Γκουαρδιόλα επικράτησε στα... σημεία του Μουρίνιο, καθώς η Σίτι δαπάνησε 213.000.000 ευρώ για μεταγραφές έναντι 185.000.000 ευρώ της Γιουνάιτεντ.

Τα ποσά που δαπανήθηκαν σε κάθε ομάδα

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Η "μάχη" των 2 δισ. ευρώ

Η ακριβότερη μεταγραφή στην καριέρα του Ζοζέ Μουρίνιο, όπως άλλωστε και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είναι ο Πολ Πογκμπά. Αντίθετα, για τον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (σ.σ. 69.500.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα), τον οποίο και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο ως αντίπαλο. Βέβαια, είναι γνωστό πως οι δύο άνδρες δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.

Οι πιο ακριβοπληρωμένες μεταγραφές

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Η "μάχη" των 2 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ραϊόλα: "Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει τα @ρχ..."
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ