PREMIER LEAGUE

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πάντι ΜακΝερ, με αυτογκόλ λύτρωσε τη Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Σάντερλαντ (2-1) και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε ντεμπούτο με το δεξί στην Premier League.

Ισόπαλες με το ίδιο σκορ (1-1) αναδείχθηκαν Έβερτον και Τότεναμ, Σαουθάμπτον και Γουότφορντ, Μίντλεσμπρο και Στόουκ. Εκτός έδρας νίκες (0-1) για Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι.

Λύτρωση με ΜακΝερ για Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέναλτι μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ύστερα από ανατροπή του Στέρλινγκ. Ο Σέρχιο Αγουέρο ανέλαβε την εκτέλεσή του και το έκανε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μανόνε. Η Σάντερλαντ προσπάθησε να απειλήσει στην αντεπίθεση με τον Ντεφόου, με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς ωστόσο ο Καμπαγιέρο αντέδρασε γρήγορα.

Οι "πολίτες" έδειχναν να μην απειλούν, ούτε να απειλούνται. Αυτός ο εφησυχασμός ωστόσο, έφερε την ισοφάριση για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Στο 71ο λεπτό ο Ντεφόου έλαβε την κάθετη πάσα κι αυτός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα τον Αργεντινό γκολκίπερ της γηπεδούχου ομάδας.

Κι ενώ όλα έδειχναν γκέλα και ντεμπούτο με το αριστερό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ήρθε η αλλαγή του Ντέβιντ Μόγιες και μεταγραφικό απόκτημα εδώ και λίγες ώρες από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ), ΜακΝερ, να τον λυτρώσει.

Στο 87ο λεπτό ο Σανιά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ντελφ, ο ΜακΝερ καταλάθως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μανόνε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Σίτι.

Ισοπαλία στο "Goodison Park"

Η Έβερτον άνοιξε το σκορ μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης χάρη στο γκολ του Μπάρκλεϊ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, η Τότεναμ αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 59ο λεπτό, όταν ο Λαμέλα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γουόκερ, έφερε την ισοφάριση.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Οι "spurs" πίεσαν πολύ προς τη λήξη του ματς με τον Στεκέλενμπουργκ να βγάζει με εξαιρετική απόκρουση την προσπάθεια του Λαμέλα. Ωστόσο, δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω σε μια κατά γενική ομολογία δύσκολη έδρα.

Μοιρασιά στο "Riverside"

Η Μίντλεσμπρο κατά την επιστροφή της στην Premier League υποδέχθηκε τη Στόουκ. Ο Ισπανός επιθετικός, Άλβαρο Νεγρέδο, μεταγραφικό απόκτημα κατά την τρέχουσα θερινή μεταγραφική περίοδο, άνοιξε το σκορ για την "Μπόρο" στο 11ο λεπτό, με τον Ελβετό διεθνή άσο της Στόουκ, Τζερντάν Σατσίρι, να ισοφαρίζει στο 68ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καθώς κάτω από τα γκολκπόστ αγωνίστηκε ο Βίκτορ Βαλντές.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Ο Άλβαρο Νεγρέδο σκόραρε στο ντεμπούτο με τη φανέλα της "Μπόρο" στο πρώτο του σουτ. Κάτι που είχε κάνει κι όταν φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, στο παρελθόν.

Απόδραση με Ροντόν

Η Γουέστ Μπρομ έκανε πρεμιέρα με το δεξί στη φετινή Premier League καθώς πέρασε από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-1). Γι' αυτό φρόντισε ο διεθνής Βενεζουελάνος φορ, Σαλομόν Ροντόν, ο οποίος νίκησε στο 75ο λεπτό τον Σκοτ Νταν.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Πέρασε η Σουόνσι με Φερ

Ενώ όλα έδειχναν ότι Μπέρνλι και Σουόνσι θα συνδύαζαν την πρεμιέρα τους στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα με "λευκή" ισοπαλία, ο Λιρόι Φερ είχε διαφορετική άποψη στο 82ο λεπτό κι έδωσε τη νίκη στη Σουόνσι, αφήνοντας με άδεια τα χέρια τη "νεοφώτιστη", Μπέρνλι.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Με 10, αλλά άντεξε η Γουότφορντ

Η Γουότφορντ άνοιξε το σκορ στην έδρα της Σαουθάμπτον, μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Καπουέ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ρέντμοντ στο 58ο λεπτό, ο Γουότσον αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 76ο λεπτό, αλλά η Γουότφορντ άντεξε κι έφυγε με τον βαθμό.

Πρεμιέρα με νίκη για Γκουαρδιόλα και Μάντσεστερ Σίτι

Οι συνθέσεις των ομάδων:

MΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροβ, Κλισί (80' Ιχεανάτσο), Φερναντίνιο, Σίλβα (64' Ντελφ), Νολίτο (59' Χεσούς Νάβας), Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ:Μανόνε, Λοβ, Κονέ, Καμπούλ, Φαν Άανχολτ, Ο'Σι, Ρόντγουελ, Μπορίνι, Γουότμορ (64' Γιανουζάι), Γκουτς (65' Κχαζρί), Ντεφόου (83' ΜακΝερ).


ΕΒΕΡΤΟΝ:
Στεκέλενσμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Γιαγκέλκα, Μόρι, Μπέινς, Μπάρι (85' Κλέβερλι), Γκουέι, ΜακΚάρθι, Ντεουλοφέου (68' Κονέ), Μιραλάς (76' Λένον), Μπάρκλεϊ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς (35' Φορμ), Ρόουζ, Φερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Γουόκερ, Γουανιάμα, Ντάιερ (56' Γιάνσεν), Έρικσεν, Άλι, Λαμέλα, Κέιν.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ:Φόρστερ, Σέντρικ (80' Πιε), Γιοσίντα, Φαν Ντάικ, Τάργκετ, Ντέιβις, Ρομέου, Γουόρντ - Πράους (55' Χόιμπιεργκ), Τάντιτς, Ρέντμοντ, Λονγκ (83' Λονγκ).

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ:Γκόμες, Κάθκαρτ, Προντλ, Μπρίτος Καμπρέρα, Αμραμπάτ, Κάπουε, Μπεχράμι (64' Γουότσον), Γκουεντιούρα (73' Σούνιγα), Χολέμπας, Ιγκάλο (81' Άνια), Ντίνεϊ.

ΜΠΕΡΝΛΙ:Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ , Άρφιλντ (75' Γκούντμουνσον), Μάρνεϊ, Τζόουνς (87' Γιούτκιεβιτς), Μπόιντ, Γκρέι, Βόουκς.

ΣΟΥΟΝΣΙ:Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Αμάτ, Φερνάντες, Κίνγκσλεϊ, Κορκ, Μπρίτον (60' Σίγκουρντσον), Φερ, Ράουτλετζ (87' Ρέιντζελ), Γιορέντε, Μπάροου (64' Μοντέρο).

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ:Βίκτορ Βαλντές, Ενσουέ, Μπαραγάν, Γκίμπσον, Φρεντ, Κλέιτον, Ντε Ρουν (22' Φόρσοου), Ραμίρες (88' Νάτζεντ), Ντάουνινγκ, Αντομά, Νεγρέδο.

ΣΤΟΟΥΚ:Γκίβεν, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουόλσεϊντ, Πίετερς, Ιμπουλά Ουάνγκα, Γουίλαν, Σατσίρι, Κρκιτς (78' Άλεν), Αρναούτοβιτς, Ντιουφ (69' Γουόλτερς).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ:Χενεσέι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ (90'+3' Κέλι), Πάντσεον (77' Καμπάιγ), Γέντινακ, Ζαχά, Λι (66' Μπολασί), Τάουνσεντ, Γουίκχαμ.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ:Φόστερ, Ντόουσον, Όλσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Φίλιπς, Φλέτσερ, Γιάκομπ, Γκάρντνερ (71' ΜακΚλιν), Ροντόν, Μπεραϊνό (86' Μόρισον).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13 Αυγούστου

Χαλ - Λέστερ 2-1 (45'+2' Ντιομαντέ, 57' Σνόντγκρας / 47' Μαχρέζ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ 0-1 (75' Ροντόν)

Μίντλεσμπρο - Στόουκ 1-1 (11' Νεγρέδο / 68' Σατσίρι)

Μπέρνλι - Σουόνσι 0-1 (82' Φερ)

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 1-1 (58' Ρέντμοντ / 9' Καπουέ)

Έβερτον - Τότεναμ 1-1 (5' Μπάρκλεϊ / 59' Λαμέλα)

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 2-1 (4' πεν. Αγουέρο, 87' αυτ. ΜακΝερ / 71' Ντεφόου)

Κυριακή 14 Αυγούστου

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 15 Αυγούστου

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ