PREMIER LEAGUE

"Μea Culpa" της Premier League για το γκολ της Λίβερπουλ

"Μea Culpa" της Premier League για το γκολ της Λίβερπουλ

Το γκολ του Κριστιάν Μπεντεκέ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ κακώς μέτρησε, καθώς ο Φιλίπε Κοουτίνιο ήταν σε θέση οφσάιντ επηρεάζοντας τη φάση. Κάτοπιν εορτής, η Premier League παραδέχθηκε το λάθος.

Η Λίβερπουλ νίκησε με 1-0 την Μπόρνμουθ, την περασμένη Δευτέρα, αλλά η νίκη επισκιάστηκε από τις αποφάσεις του διατητή, Κρεγκ Πόουσον. Όχι τόσο για το γκολ της φιλοξενούμενης που δεν μέτρησε, αλλά κυρίως για το γκολ της Λίβερπουλ που κακώς μέτρησε.

Ο Κριστιάν Μπεντεκέ σκόραρε, αλλά ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ Φιλίπε Κοουτίνιο ήταν σε θέση οφσάιντ, κινούμενος προς την μπάλα κι επηρεάζοντας τη φάση. Η ερμηνεία των νέων κανονισμών της Premier League, δίχασε το φίλαθλο κοινό της Αγγλίας, αλλά η διοργανώτρια αρχή πήρε θέση αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη.

"Η Premier League έγραψε στις ομάδες της, αυτή τη βδομάδα, ώστε να ξεκαθαρίσει την ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ, όπως αποφασίστηκε από την IFAB. Ειδικά, μετά τις παρερμηνείες που ακολούθησαν μετά το γκολ της Λίβερπουλ, στο ματς της Δευτέρας κόντρα στην Μπόρνμουθ.

"Μea Culpa" της Premier League για το γκολ της Λίβερπουλ

Η Premier League δεν σχολιάζει, γενικά, αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές. Αλλά δοθέισας της πρόσφατης αλλαγής στην ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ, αλλά και του γεγονότος ότι αυτό έλαβε χώρα στην αρχή της σεζόν, κρίθηκε αναγκαίο να ενημερώσει τους φιλάθλους.

Σχετικά με το συμβάν, ο Μπεντεκέ υποδέχτηκε τη σέντρα του Χέντερσον, αφού η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Κοουτίνιο, που ήταν σε θέση οφσάιντ. Υπό τους νέους κανονισμούς, ο Κοουτίνιο δεν χρειαζόταν να ακουμπήσει την μπάλα, για να θεωρείτει ότι παρεμβάλλεται στη φάση. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν πληρώθηκαν τα κριτήρια και ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά", ήταν η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ