PREMIER LEAGUE

Με το καλημέρα στην κορυφή η Γιουνάιτεντ 3-1 την Μπόρνμουθ

Με το καλημέρα στην κορυφή η Γιουνάιτεντ 3-1 την Μπόρνμουθ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός έδρας της Μπόρνμουθ με 3-1 με την εποχή του Μουρίνιο και του Ζλάταν στους "κόκκινους διαβόλους" να ξεκινάει εντυπωσιακά και με τον Σουηδό να πετυχαίνει ένα όμορφο τέρμα. (VIDS)

Στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν είναι η επιστροφή στην κορυφή και οι "κόκκινοι διάβολοι" των Μουρίνιο, Ιμπραχίμοβιτς με το καλημέρα φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας πετύχει τη μεγαλύτερη έως τώρα νίκη της αγωνιστικής και ενώ απομένουν δυο ματς για να κλείσει η αυλαία.

Το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν ήρθε εύκολα για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ που δεν φόρτσαραν ενώ οι Μάτα, Ρούνεϊ και Ιμπραχίμοβιτς ήταν οι τρεις σκόρερ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο που πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς ως τεχνικός της ομάδας του Μάντσεστερ.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 4' για τους γηπεδούχους όταν ο Ντάνιελς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σο δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε τη μπάλα από τα πόδια του, ο Γουίλσον έγινε κάτοχός της μέσα στην περιοχή αλλά όταν γύρισε προς το τέρμα το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τον Ντε Χέα.

Η Γιουάιτεντ απείλησε στο 13' με τον Βαλένσια να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιμπραχίμοβιτς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ πάνω στον αρχηγό των γηπεδούχων, Φράνσις. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Μαρσιάλ κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπόρουτς που ήλεγχε τη φάση.

Η πιο σπουδαία ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ χάθηκε στο 27'. Η Μάντσεστερ γύρισε ωραία τη μπάλα, με τον Ρούνεϊ να κάνει το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Μπόρουτς να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να μπλοκάρει σταθερά.

Το πρώτο γκολ της φετινής σεζόν στην Premier League πέτυχε ο Μάτα στο 40' εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος στην άμυνα της Μπόρνμουθ. Ο Φράνσις προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον γκολκίπερ του ο Χουάν Μάτα εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" και με πλασέ σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ για τους "κόκκινους διαβόλους".

Σόου Ζλάταν στο δεύτερο 45λεπτο

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να βάλει ένα ακόμα τέρμα στο δεύτερο μέρος για να τελειώσει το ματς και στο 51' ο Ζλάταν με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Ρούνει ο οποίος βγήκε τετ α τετ υπό την πίεση των αμυντικών αλλά ο Μπόρτους με το σώμα έδιωξε το σουτ του αρχηγού της Μάντσεστερ.

Το γκολ ήρθε στο 59' μετά από ωραία προσπάθεια του Βαλένσια από τα δεξιά και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μαρσιάλ προσπάθησε να πιάσει ένα βολέ, δεν βρήκε καλά την μπάλα και βγήκε πάσα προς τον Ρουνέι που από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 63' η Γιουνάιτεντ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση με τον Ιμπραχίμοβιτς να εκτελεί και τον γκολκίπερ τη Μπόρνμουθ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ότι δεν κατάφερε στο 63' ο Ιμπραχίμοβιτς το κατάφερε ένα λεπτό αργότερα με τον Σουηδό να κάνει ωραία κίνηση και με διαγώνιο σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 3-0 υπέρ των "κόκκινων διαβόλων".

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μπόρνμουθ ήταν να πιέσει στο 69' με τον Γκράμπχαμπ με τακουνάκι να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Σμιθ που έκανε όμορφη ντρίμπλα και με σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 3-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στις καθυστερήσεις για να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα αλλά ο Ντε Χέα είπε όχι και τις δυο φορές.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ:Μπόρουτς, Φράνσις, Σ.Κουκ, Σέρμαν, Αρτερ, Ντάνιελς, Γουίλσον (67' Γκράμπχαμπ), Σμιθ, Κινγκ, Λ.Κουκ (81' Γκράντελ), Άιμπ (67' Αφόμπε)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ:Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Σο, Φελαϊνί, Άντερ Ερέρα, Μάτα (75' Μχιταριάν), Ρούνεϊ (89' Ντε Μπάι), Μαρσιάλ (84' Σνιντερλέν), Ιμπραχίμοβιτς

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13 Αυγούστου

Χαλ - Λέστερ 2-1 (45'+2' Ντιομαντέ, 57' Σνόντγκρας / 47' Μαχρέζ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ 0-1 (75' Ροντόν)

Μίντλεσμπρο - Στόουκ 1-1 (11' Νεγρέδο / 68' Σατσίρι)

Μπέρνλι - Σουόνσι 0-1 (82' Φερ)

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 1-1 (58' Ρέντμοντ / 9' Καπουέ)

Έβερτον - Τότεναμ 1-1 (5' Μπάρκλεϊ / 59' Λαμέλα)

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 2-1 (4' πεν. Αγουέρο, 87' αυτ. ΜακΝερ / 71' Ντεφόου)

Κυριακή 14 Αυγούστου

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντμ 1-3 (69' Σμίθ/40' Μάτα, 59' Ρούνεϊ, 64' Ιμπραχίμοβιτς)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 15 Αυγούστου

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)



TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ