PREMIER LEAGUE

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Ο Πέδρο έλαμψε στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ: των παικτών που έχουν βγάλει... λαγούς από το καπέλο στην πρώτη τους μόλις εμφάνιση στην Premier League. Δείτε τους άλλους έξι που ξεσήκωσαν με το καλημέρα το αγγλικό φίλαθλο κοινό!

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Πέδρο στην Τσέλσι. Γκολ στα πρώτα 20 λεπτά συμμετοχής, ασίστ πριν το ημίχρονο, εμφάνιση για να του χαρίσει τον τίτλο του MVP και φινάλε που βρήκε την νεά του ομάδα να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στην Premier League.

Όλα αυτά πρόλαβε να κάνει στο "Χόθορνς" 28χρονος Ισπανός διεθνής μεσοεπιθετικός (3-2 για την Τσέλσι κόντρα στη Γουέστ Μπρομ), ο οποίος μάλιστα ενέπνευσε την αγγλική "Mirror" να αναζητήσει και άλλους παίκτες που κατάφεραν να "κλέψουν την παράσταση" στην πρώτη τους συμμετοχή στο αγγλικό πρωτάθλημα, επί εποχής Premier League.

Οι Σίρερ, Κλίνσμαν, Ραβανέλι, Γουάντσοπ, Κιν και Αγουέρο έχουν... προηγηθεί του Πέδρο όσον αφορά σε πρεμιέρες που έβγαλαν μάτια και το αγγλικό μέσο παρουσιάζει τα κατορθώματα και των 7 αυτών παικτών.

Σέρχιο Αγουέρο, Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι (2011)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε 38.000.000 λίρες το καλοκαίρι του 2011 για να πάρει τον Σέρχιο Αγουέρο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο πρώτο του κιόλας ματς με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ο "Κουν" έκανε άπαντες να παραμιλούν. Μπήκε αλλαγή στο 59ο λεπτό στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη νεοφώτιστη τότε Σουόνσι και με τα δύο γκολ που σημείωσε οδήγησε τους "πολίτες" σε άνετη νίκη με 4-0.

Γιούργκεν Κλίνσμαν, Τότεναμ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ (1994)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Όχι μόνο πέτυχε ένα γκολ και έβγαλε δύο ασίστ στο ντεμπούτο με τη φανέλα της Τότεναμ, αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας έγραψε ιστορία στην Premier League με τον επικό πανηγυρισμό-βουτιά του.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, Μίντλεσμπρο - Λίβερπουλ (1996)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Ο Ιταλός επιθετικός εξέπληξε πολύ κόσμο με την απόφασή του να αφήσει τη Γιουβέντους για να μετακομίσει στη Μίντλεσμπρο, όμως αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με το τρελό του ντεμπούτο, όταν σκόραρε χατ-τρικ σε ένα χορταστικό 3-3 της "Μπόρο" απέναντι στη Λίβερπουλ.

Πάουλο Γουάντσοπ, Ντέρμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Έπαιξε επτά χρόνια στην Αγγλία φορώντας τη φανέλα των Ντέρμπι, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι, με τους περισσότερους πάντως να τον θυμούνται από την παρουσία του στα "κριάρια" και δη στο εντυπωσιακό του ντεμπούτο. Πώς να ξεχάσεις άλλωστε την τρομερή κούρσα του πίσω από το κέντρο του γηπέδου στο ντεμπούτο του με τη Ντέρμπι στο "Old Trafford" όπου σκόραρε και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαίο 3-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Άλαν Σίρερ, Μπλάκμπερν - Κρίσταλ Πάλας (1992)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Ο Άλαν Σίρερ θεωρείται ο κυνηγός-επιτομή του γκολ στα αγγλικά γήπεδα (σταμάτησε στα 260!) και φρόντισε να δείξει από πολύ νωρίς την σπάνια εκτελεστική του δεινότητα. Στο πρώτο του ματς με τη φανέλα της Μπλάκμπερν (3,3 εκατομμύρια λίρες κόστισε η μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον) σκόραρε δις στο εντυπωσιακό 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας.

Ρόμπι Κιν, Κόβεντρι - Ντέρμπι (1999)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Έχει αλλάξει πολλές ομάδες όμως το ντεμπούτο από τον οποίο θα έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις ο Ρόμπι Κιν θα είναι λογικά αυτό με τη φανέλα της Κόβεντρι (είχε δώσει 6 εκ.λίρες στη Γουλβς να τον αποκτήσει) όταν ήταν μόλις 19 ετών. Όχι μόνο δεν "πνίγηκε" στο άγχος αλλά σκόραρε και τα δύο γκολ για τους "γαλάζιους ουρανούς" κόντρα στην Ντέρμπι.

Πέδρο, Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι (2015)

Μαγικές και ονειρεμένες πρεμιέρες στην Premier League!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκοιμήθηκε σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, ο Ζοζέ Μουρίνιο κινήθηκε αστραπιαία και εδώ και λίγα 24ωρα ο Πέδρο ανήκει στο δυναμικό της Τσέλσι. Ο τεχνικός των "μπλε" έκανε την εκπληξη δίνοντας του φανέλα βασικού με το καλημέρα απέανντι στη Γουέστ Μπρομ και ο Ισπανός διεθνής μεσοεπιθετικός των 20 τίτλων με τη Μπαρτσελόνα τον δικαίωσε πανηγυρικά. Άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους και λίγα λεπτά αργότερα από τα δικά του πόδια έφτασε η μπάλα στον Ντιέγκο Κόστα για το 2-0 των πρωταθλητών Αγγλίας.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ