PREMIER LEAGUE

"Μαγείρεμα" στην κλήρωση της Premier League

The Premier League trophy for Manchester City sits on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
The Premier League trophy for Manchester City sits on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Times", οι κληρώσεις της Premier League "μαγειρεύονται" ώστε να μην υπάρχουν ντέρμπι του top-six στην αρχή και το τέλος της διοργάνωσης.

Η Premier League φροντίζει ώστε οι σύλλογοι του top-six να μην παίζουν μεταξύ τους την πρώτη ή την τελευταία εβδομάδα της διοργάνωσης, υποστηρίζει δημοσίευμα των "Times".

Μια "συμφωνία" που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και παράλληλα εξασφαλίζει ότι δύο από αυτές τις ομάδες θα συγκρούονται την 26η αγωνιστική. Μια πραγματικότητα για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκαν οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Αγγλία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των "Times".

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από καταγγελίες χρόνων που έκαναν προπονητές στο Νησί, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα έμοιαζε περισσότερο με ορισμό παρά με κλήρωση. Αναμετρήσεις του top-six αποφεύγονται και τα Σαββατοκύριακα της ημιτελικής φάσης του FA Cup.

Αναπόφευκτα δημιουργήθηκε έντονη κριτική για προνομιακή μεταχείριση των συλλόγων του top-six, που επιπροσθέτως επιθυμούν μεγαλύτερο μερίδιο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο ορισμός του top-six προκύπτει με τον μέσο όρο των υψηλότερων θέσεων της βαθμολογίας, των τριών προηγούμενων σεζόν.

Όλο το θέμα αποκαλύφθηκε μέσα από ένα αρχείο που είχε σταλεί από την Premier League σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την χρονική περίοδο 2019-2022, όπου υπήρχε ξεχωριστός τομέας για τον προγραμματισμό και ποιες είναι οι ομάδες του top-six.

Το ίδιο αρχείο αποκαλύπτει ότι σε κάθε αγωνιστική δεν μπορεί να παίζουν μεταξύ τους περισσότερες από δύο ομάδες του top-six. Σύμφωνα με τους "Times", πηγές κοντά στην Premier League επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα αυτό εκτελείται για τηλεοπτικούς λόγους και με στόχο να αυξηθεί η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Παραδοσιακά, υπάρχει μικρότερη τηλεθέαση στο εναρκτήριο παιχνίδι της Premier League (τον Αύγουστο) και την περίοδο των εορτών.

Επίσης η τελευταία αγωνιστική διεξάγεται πάντα ίδια μέρα και ίδια ώρα και υπάρχει η ανησυχία ότι ένα ντέρμπι θα αποσπάσει την προσοχή από όλα τα υπόλοιπα.

Ο Kevin Miles, διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας φιλάθλων στην Αγγλία δεν γνώριζε τα τεκταινόμενα και δήλωσε πως "αυτό είναι σίγουρα κάτι νέο για εμάς και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις με την Premier League σχετικά με τα θετικά και τα αρνητικά του εγχειρήματος".

Η Premier League απέφυγε να σχολιάσει όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερο τον λόγο που δεν υπάρχουν παιχνίδια μεταξύ των "μεγάλων" στην πρώτη ή την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ