PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα συγκλονιστικό ματς στο "Άνφιλντ", έτσι με την 10η σερί νίκη της έχει πλέον αυτή τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (videos)

Η Λίβερπουλ κρατάει πλέον στα χέρια της την "υπόθεση τίτλος" στην Αγγλία, καθώς πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο "Ανφιλντ", έτσι αν πάρει και τα τέσσερα ματς που απομένουν να ανέβει στον... θρόνο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν με 2-0 πριν συμπληρωθεί μίση ώρα αγώνα με γκολ των Στέρλινγκ και Σκρτελ, αλλά η Σίτι παρά τον τραυματισμό του Γιαγιά Τουρέ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με γκολ του Νταβίντ Σίλβα και αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον.

Το λάθος του Κομπανί στο 78' έδωσε την ευκαιρία στον Κοουτίνιο να πετύχει ένα σπουδαίο γκολ και να χαρίσει στην Λίβερπουλ τη νίκη με 3-2, την 10η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.

Η Μάντσεστερ Σίτι πλέον είναι 7 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με δύο ματς λιγότερα, έτσι και να τα πάρει δεν μπορεί να φτάσει τους "κόκκινους", ενώ η Τσέλσι νίκησε την Σουόνσι και παρέμεινε στο -2.

Η Λίβερπουλ σε δύο εβδομάδες υποδέχεται την Τσέλσι για την 36η αγωνιστική, ματς που θα χάσει λογικά ο Χέντερσον, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Νασρί.

Μεγάλη στιγμή μετά το σφύριγμα της λήξης με το κλάμα του Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και πριν την σέντρα στην τίμηση της μνήμης των θυμάτων του Χίλσμπορο.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η εξέλιξη του ματς

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Χίλσμπορο πριν 25 χρόνια, συγκίνηση στο "Άνφιλντ", το οποίο πήρε "φωτιά" 6 λεπτά αργότερα, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους".

Ο Λουίς Σουάρες με εξαιρετική τοποθέτηση σώματος κέρδισε την μπάλα στο κέντρο και έκανε την πάσα στον Στέρλινγκ, ο οποίος έκανε φοβερή κίνηση στην περιοχή, "ζάλισε" τον Κομπανί και τον Χαρτ, έτσι πλάσαρε για το 1-0.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η ατυχία "χτύπησε" λίγο αργότερα τους "πολίτες", καθώς στο 19' αποχώρησε τραυματίας ο Γιαγιά Τουρέ, ενώ το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στο 27' από τον Μάρτιν Σκρτελ.

Ο Σλοβάκος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ έκανε το 2-0, φτάνοντας έτσι τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι μόλις ο δεύτερος αμυντικός στην ιστορία της Λίβερπουλ που το καταφέρνει μετά τον Έμλιν Χιουζ το 1973 (ισοφάρισε το ρεκόρ του).

Οι πρώτες δύο καλές ευκαιρίες της ομάδας του Μάντσεστερ ήρθαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με το κοντινό σουτ του Φερναντίνιο να αποκρούει εντυπωσιακά Μινιολέ και λίγο νωρίτερα είχε διώξει στην γραμμή ο Γκλεν Τζονσον σε φάση διαρκείας.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Ο Τζέιμς Μίλνερ μπήκε στο ματς στο 50' και στο 57' ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ με το οποίο μείωσε ο Νταβίντ Σίλβα σε 2-1. Ο Ισπανός σκόραρε με κοντινό, με τον Μίλνερ να έχει κάνει την ασίστ αφού έχει κάνει το "ένα-δύο" με τον Φερναντίνιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ισοφαρίσει με τη βοήθεια της τύχης, καθώς το 2-2 έγινε στο 63' με το αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον, στην προσπάθειά του να κόψει από δεξιά την πάσα του Νταβίντ Σίλβα.

Ο Λουίς Σουάρες ζήτησε πέναλτι στο 65' σε κράτημα του Βενσάν Κομπανί στην περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγκουέρο μπήκε στο ματς στην θέση του Έντιν Τζέκο.

Στο 75' ο Αγκουέρο έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε τον Νταβίντ Σίλβα "φάτσα" με το γκολ, αλλά με την προβολή του ο Ισπανό δεν έφτασε την μπάλα (την βρήκε ελάχιστα), έτσι έχασε μια τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η Λίβερπουλ τιμώρησε την Σίτι για την ευκαιρία του Σίλβα, με τον Κοουτίνιο στο 78' να κάνει το 3-2 με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, τιμωρώντας τον Κομπανί που προσπάθησε να διώξει αλλά έκανε... τσαφ!

Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά της Σίτι να παραπονεθεί να πέναλτι σε χέρι του Σκρτελ, ενώ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χέντερσον για σκληρό μαρκάρισμα στον Νασρί, έτσι φαντάζει σίγουρο πως θα χάσει το σπουδαίο ματς με την Τσέλσι!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (89' Μόουζες), Στέρλινγκ (95' Λούκας Λέιβα), Λουίς Σουάρες, Στάριτζ (66' Τζο Άλεν).

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ (19' Χάβι Γκαρθία), Νταβίντ Σίλβα, Χεσούς Νάβας (50' Μίλνερ), Νασρί, Τζέκο (68' Αγκουέρο).

*κόκκινη 93' Χέντερσον

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-0 (76' Πάντσεον)

Σαουθάμπτον - Κάρντιφ 0-1 (65' Χουάν Κάλα)

Σάντερλαντ - Έβερτον 0-1 (75' αυτ. Μπράουν)

Στόουκ - Νιούκαστλ 1-0 (42' Πίτερς)

Φούλαμ - Νόριτς 1-0 (40' Ρονταγέγκα)

Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 3-3 (1' Βύντρα, 4' Μπραντ, 31' Σεσενιό / 34' αυτ. Όλσον, 70' Χάρι Κέιν, 94' Έρικσεν)

Κυριακή

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (6' Στέρλινγκ, 26' Σκρτελ, 78' Κοουτίνιο / 57' Νταβίντ Σίλβα, 63' αυτ. Γκλεν Τζόνσον)

Σουόνσι - Τσέλσι 0-1 (68' Ντεμπά Μπα)

Τρίτη

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ (21:45)

06/05

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ (21:45)

Η βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 77

2. Τσέλσι 75

3. Μάντσεστερ Σίτι 70**

4. Έβερτον 66*

5. Άρσεναλ 64

6. Τότεναμ 60

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57

8. Σαουθάμπτον 48

9. Νιούκαστλ 46

10. Στόουκ 43

11. Γουέστ Χαμ 37

12. Κρίσταλ Πάλας 37*

13. Χαλ 36

14. Άστον Βίλα 34*

15. Σουόνσι 33

16. Γουέστ Μπρομ 33*

17. Νόριτς 32

18. Φούλαμ 30

19. Κάρντιφ 29

20. Σάντερλαντ 25**

*έχουν 1 ματς λιγότερο

**έχουν 2 ματς λιγότερα

***οι 4 πρώτοι Champions League (ο 4ος προκριματικά)

****ο 5ος και ο 6ος Europa League (όπως και ο κάτοχος ή ο φιναλίστ του FA Cup)

*****το League Cup το πήρε η Μάν.Σίτι, αλλά η Σάντερλαντ ως φιναλίστ δεν δικαιούται να βγει Ευρώπη

*****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

******υπεραναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ

Ο πίνακας των σκόρερς

29 γκολ

Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

20 γκολ

Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

18 γκολ

Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι)

15 γκολ

Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Τζέι Ροντρίγκεθ (Σαουθάμπτον)

14 γκολ

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

13 γκολ

Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

12 γκολ

Βιλφρίντ Μπονί (Σουόνσι)

11 γκολ

Έντιν Τζέκο (Μάν. Σίτι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Ρίκι Λάμπερτ (Σαουθάμπτον)

10 γκολ

Κριστιάν Μπεντέκ (Άστον Βίλα)

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Τότεναμ)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (highlights)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (goals)

Σουόνσι - Τσέλσι 0-1

Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 3-3

Σάντερλαντ - Έβερτον 0-1

Φούλαμ - Νόριτς 1-0

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-0

Σαουθάμπτον - Κάρντιφ 0-1

Στόουκ - Νιούκαστλ 1-0

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ