PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Μεγάλο ντέρμπι στο "Anfield" το βράδυ της Δευτέρας και το Sport24.gr ρίχνει μια ματιά στα "συν & πλην" των αντιπάλων. Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει η Λίβερπουλ και οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αγωνιστική κατάσταση, αδυναμίες, πλεονεκτήματα, ψυχολογία, παράδοση. Όλα παίζουν τον ρόλο τους σε ένα μεγάλο ντέρμπι, έτσι και στο αποψινό μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00). Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα "συν & πλην" και σας παρουσιάζει τους 5 λόγους για τους οποίους θα νικήσει η ομάδα του Κλοπ και τους 5 λόγους για τους οποίους θα νικήσει η ομάδα του Μουρίνιο.

Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει η Λίβερπουλ:

Η φόρμα των "κόκκινων"

Η Λίβερπουλ έχει 5 σερί νίκες, 4 για το πρωτάθλημα και μία για το League Cup, σερί που ακολούθησε την ισοπαλία στο Λονδίνο με την Τότεναμ, αλλά με πολύ καλή εμφάνιση. Γενικά φέτος η Λίβερπουλ κάνει καλά ματς και παίρνει τα αποτελέσματα, όμως με μία εξαίρεση την ήττα στην έδρα της Μπέρνλι στις 20 Αυγούστου. Από τότε πάντως αποδίδει και υπάρχει ικανοποίηση, αλλά και αισιοδοξία στον σύλλογο για την συνέχεια.

Η χημεία

Οι παίκτες έχουν αποκτήσει χημεία στον αγωνιστικό χώρο υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, για αυτό άλλωστε και έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Αυτό δεν συμβαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου το πρόβλημα με τον Ρούνεϊ είναι σοβαρό. Παίζει πίσω από τον επιθετικό, εκεί όμως που θέλει να παίζει και ο Πογκμπά, ο οποίος δεν αποδίδει όταν είναι στο δίδυμο των αμυντικών χαφ. Ο Ράσφορντ είναι σπουδαίο ταλέντο, αλλά υπάρχει ο Ζλάταν, έτσι ο Μουρίνιο τον βάζει εξτρέμ, ενώ γενικά ο Πορτογάλος έχει αρκετά προβλήματα να λύσει για να σταθεροποιηθεί η απόδοση και η εικόνα της ManUtd. Είναι δεδομένο πως η Λίβερπουλ είναι πιο... ομάδα, μέχρι τώρα φέτος, από τους "κόκκινους διαβόλους".

Η Λίβερπουλ στα ντέρμπι

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φέτος νίκησε την Τσέλσι και την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ ήταν εξαιρετική στην ίδια πόλη με την Τότεναμ (1-1). Νίκησε επίσης και την Λέστερ (ξέρετε... την πρωταθλήτρια Αγγλίας), έτσι σε τέσσερα "ντέρμπι" έχει μόνο καλή εικόνα, κάτι δείχνει πως πως μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε κάθε αντίπαλο, ενώ ο Κλοπ είναι φτιαγμένος για να προετοιμάζει τους παίκτες για μεγάλα ματς.

Το Europa League

Μπορεί η ManUtd να έχει στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος τη Λίβερπουλ, αλλά η τελευταία μεταξύ τους "μάχη" ήταν ευρωπαϊκή. Πολύ ανώτεροι οι "κόκκινοι", απέκλεισαν τον μεγάλο τους αντίπαλο στα προημιτελικά του Europa League και είναι δεδομένο πως ο Κλοπ θα χρησιμοποιήσει αρκετά εκείνη την επιτυχία.

Η ευκαιρία της κορυφής

Αυτήν την αγωνιστική, έπειτα από τις αποτυχίες των Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, στην Λίβερπουλ δόθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανέβει στην κορυφή, έστω και ισόβαθμη με "πολίτες" και Άρσεναλ. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για έναν οπαδό της Λίβερπουλ από το να πιάσει κορυφή νικώντας τη ManUtd και το κίνητρο των "κόκκινων" γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
© REUTERS

Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει η ManUtd:

Τερματοφύλακας

Σε ένα σημείο στο οποίο σίγουρα υπερτερεί η ManUtd είναι η θέση του τερματοφύλακα. Ο Νταβίντ ντε Χέα είναι ένας από τους καλύτερους πορτιέρε στον πλανήτη και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί με μία σπουδαία εμφάνιση να δώσει αποτέλεσμα στην ομάδα του, κάτι που δύσκολα μπορεί να γίνει από την άλλη με τον Σιμόν Μινιολέ ή τον Λόρις Κάριους.

Στράικερ

Η κλασική αχίλλειος πτέρνα της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια είναι η θέση του στράικερ. Δεν έχει κλασικό φορ, τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια ήταν με Μπεντεκέ, ενώ από την άλλη υπάρχει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο Σουηδός έχει ήδη 4 γκολ στην Premier League και όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να κάνει την διαφορά, ακόμη και αν δεν κάνει καλό ματς.

Ομάδα με αστέρια

Δεν είναι μόνο ο Νταβίντ ντε Χέα στο τέρμα και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην κορυφή. Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει να αποδείξει πράγματα και σαφώς είναι μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, ενώ υπάρχει και ο Πολ Πογκμπά. Παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας που μπορούν να αλλάξουν το ματς με την κλάση και την εμπειρία τους σε μεγάλα ματς, κάτι που λείπει από το ρόστερ της Λίβερπουλ.

Η άμυνα της Λίβερπουλ

Υπάρχει σχετική ικανοποίηση στην Λίβερπουλ με τους Ζοέλ Ματίπ και Ντέγιαν Λόβρεν στο κέντρο της άμυνας, απλά όμως διότι ο Κροάτης δείχνει βελτιωμένος και ο Καμερουνέζος αποκτήθηκε ως ελεύθερος, χωρίς πολλές απαιτήσεις. Στις 7 πρώτες αγωνιστικές οι "κόκκινοι" δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κρατήσουν το "μηδέν" και έχουν δεχτεί 10 τέρματα συνολικά.

Το σερί της ManUtd

Για όσους δεν το θυμούνται, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στα 4 τελευταία ματς την Λίβερπουλ στην Premier League, πέρσι και πρόπερσι δηλαδή, εντός και εκτός έδρας. 2-1 και 1-0 στο "Anfield", 3-0 και 3-1 στο "Old Trafford". Η ψυχολογία σε αυτά τα ματς παίζει μεγάλο ρόλο, ενώ η τελευταία φορά που είχε σημαντικό σερί νικών η ManUtd ήταν με 5 επιτυχίες 2006-2008 και μάλιστα χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ