PREMIER LEAGUE

Κοντά σε... μπάσιμο στην Τότεναμ ο ιδρυτής του facebook

Tottenham Hotspur's Harry Kane, right, celebrates scoring his side's second goal against Hull City during the English Premier League soccer match at the KCOM Stadium, Hull, England, Sunday May 21, 2017. (Danny Lawson/PA via AP)
Tottenham Hotspur's Harry Kane, right, celebrates scoring his side's second goal against Hull City during the English Premier League soccer match at the KCOM Stadium, Hull, England, Sunday May 21, 2017. (Danny Lawson/PA via AP) AP

Αμερικανικό fund, στο οποίο συμμετέχει και ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επιθυμεί να εξαγοράσει την Τότεναμ για ένα ποσό μεγαλύτερο από το 1.000.000.000 ευρώ!

Ένα αμερικανικό επενδυτικό fund εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης εξαγοράς της Τότεναμ έχοντας βασικό χρηματοδότη μεταξύ άλλων τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των " Sunday Times", η "Iconiq Capital" έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με διάφορες εταιρίες, με απώτερο σκοπό την κατάθεση πρότασης για των δευτεραθλητών Αγγλίας.

Το ενδιαφέρον του fund από το Σαν Φραντσίσκο άρχισε το 2014 και πλέον γίνεται ακόμα πιο θερμό, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να δαπανήσει ακόμα και 1.125.000.000 ευρώ για να εξαγοράσει τον σύλλογο.

Η "Iconiq Capital" διαχειρίζεται επενδύσεις αρκετών ζάμπλουτων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο Ζάκερμπεργκ, με συνέπεια μία τέτοια κίνηση να φέρει εξελίξεις όσον αφορά τον τεχνολογικό τομέα στο ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν, πάντως, το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η πλευρά των Λονδρέζων δεν είναι τόσο ζεστή στο ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών. Ο ιδιοκτήτης Τζο Λιούις κοστολογεί τον σύλλογο σε 2.250.000.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα είχε απορρίψει πρόταση 1.000.000.000 ευρώ.

Εκτός από το fund από τη Σίλικον Βάλεϊ, ακόμα μία επενδυτική φίρμα, η "Cain Hoy", είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την Τότεναμ.

Photo credits: Danny Lawson/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ