PREMIER LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Άφησα την Τότεναμ να χάσει το πρωτάθλημα"

FILE - In this  Monday, May 2, 2016 file photo, referee Mark Clattenburg talks with Chelsea and Tottenham Hotspur players during the English Premier League soccer match at Stamford Bridge stadium in London. The Premier League has launched a bid to eradicate bad behavior which it believes is preventing the world's richest soccer competition from becoming universally popular. (AP Photo/Frank Augstein, File)
FILE - In this Monday, May 2, 2016 file photo, referee Mark Clattenburg talks with Chelsea and Tottenham Hotspur players during the English Premier League soccer match at Stamford Bridge stadium in London. The Premier League has launched a bid to eradicate bad behavior which it believes is preventing the world's richest soccer competition from becoming universally popular. (AP Photo/Frank Augstein, File) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ υποστήριξε ότι επίτηδες δεν έδωσε κόκκινες κάρτες στην Τότεναμ, στο επεισοδιακό ντέρμπι του 2016 κόντρα στην Τσέλσι, με την ισοπαλία στο οποίο η Λέστερ εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κρέμασε τη "σφυρίχτρα" του τον Φεβρουάριο κι έκτοτε κατέχει θέση αρχιδιαιτητή στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο παραμένει ακόμα πρόσωπο της επικαιρότητας στην Αγγλία.

Οι δηλώσεις του σε podcast του "NBC" σχετικά με το πρωτάθλημα του 2016 προκάλεσαν αντιδράσεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι επηρέασε άμεσα το αφήγημα εκείνου του τίτλου που κατέληξε στη Λέστερ.

"Επέτρεψα στους Σπερς να αυτοκαταστραφούν, ώστε τα ΜΜΕ, όλος ο κόσμος στον πλανήτη, να πει 'η Τότεναμ έχασε το πρωτάθλημα'", τόνισε αρχικά ο 42χρονος Άγγλος, αναφερόμενος στο επεισοδιακό ντέρμπι του Λονδίνου με αντίπαλο την Τσέλσι που έληξε 2-2.

Σε εκείνο το παιχνίδι, με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να χάνει δύο βαθμούς, η Λέστερ στέφθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ήταν μπροστά με επτά βαθμούς.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο συλλόγων, με τον Μουσά Ντεμπελέ να τιμωρείται με έξι αγώνες μετά από καυγά με τον Ντιέγκο Κόστα και τους Γιαν Βερτόνχεν και Έρικ Ντάιερ να γλιτώνουν αποβολές στα τελευταία λεπτά για σκληρά μαρκαρίσματα.

"Εάν είχα αποβάλει τρεις παίκτες από την Τότεναμ, ποια θα ήταν τα πρωτοσέλιδα; 'Ο Κλάτενμπεργκ κόστισε τον τίτλο στην Τότεναμ'. Ήταν καθαρό θέατρο ότι η Τότεναμ αυτοκαταστράφηκε κόντρα στην Τσέλσι και η Λέστερ κατέκτησε τον τίτλο. Βοήθησα το παιχνίδι. Σίγουρα ευνοήθηκα από το παιχνίδι με το στιλ διαιτησίας μου".

"Μερικοί διαιτητές θα πήγαιναν βάσει κανονισμών. Η Τότεναμ θα έμενε με 7-8 παίκτες και πιθανόν να έχανε και θα έψαχνε δικαιολογίες. Αλλά δεν της έδωσα δικαιολογία, επειδή το σχέδιό μου ήταν 'ας τους αφήσουμε να χάσουν τον τίτλο'".

Η Τότεναμ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όμως ο Εντέν Αζάρ ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στην ομάδα της Λέστερ, που παρακολουθούσε το παιχνίδι από την τηλεόραση στο σπίτι του Τζέιμι Βάρντι.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ