PREMIER LEAGUE

Κινέζοι και στη Σαουθάμπτον

Southampton's Steven Davis, 8, heads away a corner during the English Premier League soccer match between Southampton and Arsenal at St Mary's stadium in Southampton, England, Wednesday, May 10, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Σαουθάμπτον (AP Photo/Alastair Grant) AP

Σε χέρια Κινέζων περνά μια ακόμα ομάδα της Premier League, η Σαουθάμπτον. Η οικογένεια του Jisheng Gao απέκτησε το 80% των μετοχών.

Μετά τις Άστον Βίκα, Μπέρμιγχαμ, Γουλβς, Ρέντινγκ και Γουέστ Μπρομ, και η Σαουθάμπτον περνά σε χέρια Κινέζων. Η οικογένεια του επιχειρηματία Jisheng Gao απέκτησε το 80% των μετοχών, την ώρα που η Katharina Liebherr, κάτοχος του 20%, μίλησε για τη συμφωνία εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της.

"Είμαι ικανοποιημένη που επιβεβαιώνω ότι οι συζητήσεις για την εμπλοκή νέου συνεργάτη στην ομάδα ολοκληρώθηκαν. Είμαι ενθουσιασμένη σχετικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί με την οικογένεια του Jisheng Gao".

Η Liebherr πήρε στα χέρια της τη Σαουθάμπτον το 2010, από τον πατέρα της Μάρκους, όταν η ομάδα ήταν στην Ligue 1. Από τη μεριά του ο Γκάο ανέφερε: "Έχω το πάθος και το κίνητρο να επενδύσω στη Σαουθάμπτον. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ομάδα".

Ο Jisheng Gao γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1952 και υπηρέτησε για επτά χρόνια στην Αστυνομία της Σανγκάης. Αποφοίτησε από το Shanghai Normal University και ίδρυσε την εταιρεία Lander Holdings Group Ltd το 1995. Πρόσφατα την μετέτρεψε από επενδύσεις σε ακίνητα, σε αθλητικές επενδύσεις.

Έδρα της εταιρείας είναι στην περιοχή Hangzhou, αλλά πέρυσι η εταιρεία άνοιξε γραφείο και στο Λονδίνο. Οι επαφές της οικογένειας Gao με τη Σαουθάμπτον κρατούσαν εδώ και μήνες, αλλά οριστική συμφωνία επετεύχθη τώρα.

(AP Photo/Alastair Grant)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ