PREMIER LEAGUE

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Ο Χάρι Κέιν απέδειξε κόντρα στην Άρσεναλ πως είναι ο ορισμός του on fire επιθετικού άλλα και πως όταν έχεις ταλέντο κάποια στιγμή ανταμείβεσαι. Το Sport24.gr σας τον παρουσιάζει.

Είναι μόλις 21 ετών όμως όποιος κάτσει λίγο να διαβάσει την ποδοσφαιρική ιστορία που ακολουθεί τον Χάρι Κέιν και το πώς έφτασε να λογίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος στη γραμμή κρούσης της Τότεναμ, θα μπορεί σίγουρα να τη χαρακτηρίσει ως παραμυθένια.

Διαβάστε για το πώς ο Χάρι Κέιν έκανε... ρεζίλι τον Πιρς Μόργκαν

Όταν ήταν 8 χρόνων βρέθηκε στην ομάδα junior της μισητής συμπολίτισσας Άρσεναλ αλλά δεν έμεινε για πάνω από έναν χρόνο, από το 2004 μέχρι το 2009 ήταν μέλος των ακαδημιών της Τότεναμ, το καλοκαίρι του 2009 έκανε το μεγάλο βήμα υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο στα "σπιρούνια" ενώ από το 2011 μέχρι το 2013 γύρισε όλη την Αγγλία.

Η Τότεναμ τον έστειλε κατά σειρά δανεικό στη Λέιτον Όριεντ, στη Μίλγουολ (εκεί ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος νέος παίκτης της για τη σεζόν 2011-12), στη Νόριτς και στη Λέστερ, ώσπου τελικά αποφάσισε να τον επαναφέρει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2013.

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 7 Απριλίου του 2014 για να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός με την πρώτη ομάδα της Τότεναμ όμως φρόντισε με το "καλημέρα" να δείξει σε όλους πως μεγάλωσε νωρίς: σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στη Σάντερλαντ για να πάρει φορά και να πετύχει γκολ και στο επόμενο ματς (3-3 με Γουέστ Μπρομ) αλλά και στο τρίτο του κατά σειρά (3-1 με Φούλαμ).

Αυτά τα παιχνίδια αποδείχτηκαν πάντως "ορεκτικό", μιας που ο Χάρι Κέιν φρόντισε να σερβίρει το "κυρίως πιάτο" τη φετινή σεζόν. Το ξεκίνημα τον βρήκε αρχικά να θεωρείται τρίτη επιλογή πίσω από τους Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Ρομπέρτο Σολδάδο, όμως το ντεφορμάρισμα διαρκείας του Ισπανού επιθετικού του άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας και έκτοτε δεν λέει να βγει από αυτήν!

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Και πώς να γίνει άλλωστε κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για έναν από τους πιο "καυτούς" σκόρερ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα αγγλικά γήπεδα; Τα νούμερά του άλλωστε είναι καθρέφτης της (εντυπωσιακής) παρουσιάς του στο γήπεδο με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Τα νικητήρια γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ το περασμένο Σάββατο (στο πρώτο ντέρμπι Βορείου Λονδίνου που πήρε μέρος) ήταν το 21ο και 22ο μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (κανείς παίκτης της Premier League δεν έχει να επιδείξει καλύτερη επίδοση), εκ των οποίων τα 12 έχουν σημειωθεί στην Premier League.

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Είναι πλέον ο δεύτερος καλύτερος Άγγλος σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τον Τσάρλι Όστιν της ΚΠΡ που έχει 13 (τρίτος ο Μπεραχίνο της Γουέστ Μπρομ με 9) ενώ μέσα στο 2015 μετράει ήδη 7 γκολ. Από όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μόνο ο Λιονέλ Μέσι τον ξεπερνάει για τη φετινή χρονιά έχοντας στο ενεργητικό του 8 γκολ!

Στα τελευταία 14 παιχνίδια του έχει στείλει 11 φορές τη μπάλα στα δίχτυα και έχει βοηθήσει αφάνταστα την Τότεναμ για να είναι ισότιμη πλέον διεκδικήτρια της 4ης θέσης ενώ στη σύγκρισή του με τον Ντάνι Γουέλμπεκ βρίσκεται έτη φωτός μπροστά.

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Ο διεθνής επιθετικός της Άρσεναλ, για τον οποίο οι "κανονιέρηδες" έδωσαν μία μικρή περιουσία το καλοκαίρι για να τον πάρουν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει 4 γκολ στο ενεργητικό του ενώ ο Χάρι Κέιν που ακόμα δεν έχει παίξει ούτε μία φορά στην Εθνική Αγγλίας έχει 18 γκολ περισσότερα!

Η πρώτη κλήση στα "τρία λιοντάρια" δεν θα αργήσει πάντως να έρθει (ο Ρόι Χόντσον ήταν στο "White Hart Lane" το απόγευμα του Σαββάτου και είδε διά ζώσης όσα έκανε ο Κέιν κόντρα στην άμυνα της Άρσεναλ), με ολοένα και περισσότερους να υποστηρίζουν καθημερινά πως το δίδυμο Στάριτζ-Κέιν θα είναι η βάση της εθνικής Αγγλίας στην επίθεση, από τώρα και για τις 2-3 επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Ο Κέιν έχει άλλωστε αποδείξει τι... ψάρια πιάνει και στις μικρές ομάδες της Αγγλίας (έχει φορέσει τη φανέλα των Κ17, Κ19, Κ20 και Κ21), ενώ τα λόγια του Βενγκέρ (είδε να τον "πληγώνει" δις ο Άγγλος φορ όπως και ο Μουρίνιο στο πρόσφατο 5-3 της Τότεναμ με την Τσέλσι) είναι ενδεικτικά:

"Ήταν όπως πάντα καλός. Έβαλε δύο γκολ και ήταν πολύ αποφασιστικός. Όταν έχεις πετύχει τέτοιο αριθμό τερμάτων και η Αγγλία δεν σε καλεί, τότε θα βρεθεί κάποιος άλλος να του δώσει διαβατήριο"!

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Το συγκεκριμένο σχόλιο του Αλσατού δεν ήταν εντελώς "ξεκάρφωτο" καθώς ο παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής και με το ΕΙΡΕ (ο πατέρας του γεννήθηκε εκεί), με τον 21χρονο να έχει δηλώσει πάντως πριν μερικούς μήνες πως η επιθυμία του είναι να παίξει με την Αγγλία.

Με τους ρυθμούς που σκοράρει ο Χάρι Κέιν (αλλά και με την ευχέρεια που έχει να πετυχαίνει γκολ με πολλούς τρόπους παραπέμποντας σε... Γιούργκεν Κλίσνσμαν και Τένι Σέριγχαμ), η φήμη του δεν περιορίζεται μόνο στο Λονδίνο, ούτε καν στην Αγγλία, αλλά έχει φτάσει μέχρι την... Ισπανία.

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θεαματική του πρόοδο τον τελευταίο χρόνο αλλά έχει ήδη στείλει σκάουτς σε τρία ματς της Τότεναμ, και δεν αποκλείεται το ερχόμενο καλοκαίρι το όνομά του να βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική της λίστα.

Ανανέωσε μεν πρόσφατα το συμβόλαιό του μέχρι το 2020 με αρκετά βελτιωμένες τις αποδοχές (30.000 λίρες την εβδομάδα), όμως όταν η Ρεάλ έχει ήδη αποκτήσει τους Μόντριτς και Μπέιλ, ποιός μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως δεν θα θελήσει να βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι και να αρπάξει έναν ακόμα ηγέτη των Λονδρέζων;

Κέιν, ο παίκτης που κοντράρει και τον Μέσι

Μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε πάντως καιρό. Αυτή τη στιγμή ο Χάρι Κέιν απολαμβάνει την υψηλή δημοσιότητα και δημοφιλία που έχει μέσα στους οπαδους της Τότεναμ (για αυτό έχουν βγάλει και το τραγούδι "He’s one of our own") αλλα ταυτόχρονα "ζει και να αναπνέι" για κάθε ματς της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Όπως για παράδειγμα το αποψινό κρας-τεστ με τη Λίβερπουλ στο "Anfield" όπου τον περιμένει αναπόφευκτα μία ακόμα σύγκριση, αυτή τη φορά με τον εξαιρετικό Άγγλο στράικερ της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Στάριτζ...

Οι οπαδοί της Τότεναμ τραγουδούν για τον Χάρι Κέιν:

Όλοι μιλούν πλέον για τον 21χρονο άσο της Τότεναμ:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ