PREMIER LEAGUE

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι

Σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου με δύο ανατροπές (μία για κάθε ομάδα!), η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-2 τη Σαουθάμπτον και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Άνετα η Τσέλσι, 2-0 εκτός έδρας τη Γουίγκαν.

Στα χαρτιά, το έργο της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν αρκετά εύκολο (στην αντίστοιχη περσινή πρεμιέρα της είχε επιβληθεί με 4-0 της "πρωτάρας" Σουόνσι), όμως η ομάδα του αγγλικού Νότου αποδείχτηκε πολύ "σκληρό καρύδι" για τους "πολίτες".

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0 χάρη σε γκολ του Κάρλος Τέβες όμως τα πράγματα ήρθαν τούμπα στο δεύτερο με τη Σαουθάμπτον να πετυχαίνει δύο γκολ στις δύο πρώτες της φάσεις στον αγώνα (59', 68'), για να επανέλθουν τελικά οι καρδιές των οπαδών της Σίτι στις θέσεις τους από την "απάντηση" των Ντζέκο (72') και Νασρί (80').

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© EPA

O αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς πρώτα (10') είδε τον Σέρχιο Αγκουέρο να τραυματίζεται από τάκλιν του Κλάιν και να αποχωρεί αναγκαστικά πάνω σε φορείο (η μαγνητική που θα βγει τη Δευτέρα θα δείξει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του) ενώ λίγα λεπτά αργότερα (17') ο Νταβίντ Σίλβα εκτέλεσε τραγικά πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ Ντέιβις να πραγματοποιήσει μία από τις ευκολότερες αποκρούσεις της καριέρας του.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© AFP/GETTY IMAGES

Η συνέχεια βρήκε πάντως τη Σίτι να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων (81% η κατοχή μπάλας στο πρώτο 45άλεπτο) και τελικά να φτάνει στο γκολ στο 40': ο Νασρί "τάισε" με κάθετη πάσα τον Τέβες (ήταν οριακά οφσάιντ) και ο Αργεντινός φορ έστειλε τη μπάλα με δεξί πλασέ στην κλειστή γωνία του Ντέιβις για να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© IAN HODGSON

Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δύο απίστευτες ευκαιρίες για να "καθαρίσουν" το ματς (ο Ντζέκο είχε πολύ άσχημο κοντρόλ στο 51' και ενώ πήρε τη μπάλα φάτσα με την εστία ενώ ο Σίλβα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 55'), και από τη στιγμή που δεν το πέτυχαν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© IAN HODGSON

Η ανύπαρκτη επιθετικά μέχρι εκείνη τη στιγμή Σαουθάμπτον έφτασε στην ισοφάριση στο 59' με σκόρερ τον Ρίκι Λάμπερτ που είχε αποτελέσει την πρώτη αλλαγή της στο ματς (δεξί πλασέ ακριβείας στην αριστερή γωνία του Χαρτ), ενώ στο 68' έγινε και η ολική ανατροπή.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© GETTY IMAGES

Μετά από αντεπίθεση των "αγίων", η μπάλα έφτασε στον Στίβεν Ντέιβις, τον παίκτη που είχε γίνει η δεύτερη αλλαγή της Σαουθάμπτον στο ματς, ο οποίος με εξαιρετικό χαμηλό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στην αριστερή γωνία του Χαρτ (1-2).

Southampton's Rickie Lambert, centre left, celebrates with teammates after scoring against Manchester City during their English Premier League soccer match at The Etihad Stadium, Manchester, England, Sunday, Aug. 19, 2012. (AP Photo/Jon Super)
Southampton's Rickie Lambert, centre left, celebrates with teammates after scoring against Manchester City during their English Premier League soccer match at The Etihad Stadium, Manchester, England, Sunday, Aug. 19, 2012. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιξε στο 72' το τελευταίο του (επιθετικό) χαρτί, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπαλοτέλι αντί του Σίλβα, με τον "Σούπερ Μάριο" να αποδεικνύεται... γούρικος για την ομάδα του καθώς μέσα σε εννέα λεπτά έγινε νέα ανατροπή.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© PA

Ο Έντιν Ντζέκο έκανε το 2-2 στο 72' με δυνατό κοντινό σουτ ύστερα από προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ, ενώ στο 80' ο Νασρί είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του μετά από απόκρουση παικτών της Σαουθάμπτον και με εντυπωσιακό δεξί σουτ την "κάρφωσε" στα δίχτυα για το τελικό 3-2!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Σίλβα (72' Μπαλοτέλι), Ρόντγουελ, Τουρέ, Νασρί, Αγκουέρο (14' Ντζέκο), Τέβες (87' Κολάροβ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Ντέιβις, Κλάιν, Φόντε, Χούιφελντ, Φοξ, Γουόρντ-Πρόζε (65' Ντέιβις), Λαλάνα, Σνέιντερλιν, Πάντσεον (86' Σαρπ), Ροντρίγκες (55' Λάμπερτ), Ντο Πράντο

Mάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-2 (Highlights)

"Καθάρισε" νωρίς η Τσέλσι

Ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις δύο πρώτες ευκαιρίες της στο παιχνίδι, ήταν αρκετό για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι να φύγει με το... τρίποντο από το "DW Stadium" απέναντι στη Γουίγκαν.

Το 1-0 για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο σημειώθηκε στο 2ο λεπτό με πρωταγωνιστές στη φάση από πλευράς των "μπλε" να είναι οι Εντέν Αζάρ και Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Ο Βέλγος επιτελικός μέσος (για τον οποίο οι Λονδρέζοι ξόδεψαν 40.000.000 ευρώ αυτό το καλοκαίρι για να τον πάρουν από τη Λιλ) έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον συμπαίκτη του, με τον Σέρβο φουλ-μπακ να σπάει το τεχνικό οφσάιντ και να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© KEVIN QUIGLEY

Πέντε λεπτά αργότερα (7') ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Τσέλσι με τον Αζάρ να έχει και πάλι συμμετοχή καθώς αυτή τη φορά κέρδισε πέναλτι από τον Ραμίς.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Αλ Χαμπσί, για να βάλει από νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Να σημειωθεί ότι η μοναδική φορά που η Τσέλσι είχε πετύχει δύο γκολ πριν από το 7ο λεπτό σε ματς για την Πρέμιερ Λιγκ ήταν κόντρα στη Λέστερ (4-0, 8 Οκτωβρίου 1994), με το σκορ να είναι 2-0 μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© AP

Η συνέχεια του αγώνα ήταν πιο... ισορροπημένη, με τη Γουίγκαν να έχει όλη σχεδόν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος και να δικαιούται ένα γκολ, με την Τσέλσι να υπερασπίζεται όμως με σωστό τρόπο το προβάδισμα των δύο τερμάτων και να μην μιμείται τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ που "γκέλαραν" μία ημέρα νωρίτερα.

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι
© PA

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χαμπσί, Αλκαράς, Κάλντγουελ, Ραμίς, Μπόις, ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ (79' Γουότσον), Φιγκερόα, Μαλόνεϊ (47' Γκόμεθ), Ντι Σάντο (66' Αρούνα Κονέ), Μόουζες

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Κόοουλ, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Αζάρ (63' Όσκαρ), Μάτα (81' Μεϊρέλες), Μπέρτραντ, Τόρες

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-2 (Highlights)

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-2 (Goals)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Άρσεναλ -Σάντερλαντ 0-0

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0 (43' Γκέρα, 64' (πεν.) Οντεμβίγκι, 77' Λουκακού)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0 (40' Νόλαν)

ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5 (8', 53' Μίτσου, 63', 71' Ντάιερ, 81' Σινκλέρ)

Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1 (90' (πεν.) Λε Φοντρέ / 34' Κάιτλι)

Φούλαμ - Νόριτς 5-0 (26' Νταφ, 41', 54' Πέτριτς, 66' Κατσανίκλιτς, 87' (πεν.) Σίντγουελ)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1 (54' Μπα, 80' (πεν.) Μπεν Αρφά / 76' Ντεφόου)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-2 (2' Ιβάνοβιτς, 7' Λάμπαρντ (πεν.))

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-2 (40' Τέβες, 72' Ντζέκο, 80' Νασρί / 59' Λάμπερτ, 68' Ντέιβις)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)

Για αναλυτική βαθμολογία, πατήστε ΕΔΩ και επιλέξτε την κατηγορία Ποδόσφαιρο και μετά Αγγλία.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ