PREMIER LEAGUE

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© EPA

Η Τότεναμ πήρε 100.000.000 ευρώ από την Ρεάλ Μαδρίτης για τον Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά τα σπατάλησε κάνοντας κυρίως κακές μεταγραφές

Πριν δύο χρόνια η Τότεναμ έβαλε στο ταμείο της το μεγαλύτερο ποσό που έχει πάρει σύλλογος για πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2013 λοιπόν η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε 100.000.000 ευρώ στους "σπερς" για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 94.400.000 ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο σύλλογος του Λονδίνου δεν γινόταν να πει όχι. Άλλωστε θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να "χτίσει" σπουδαία ομάδα, όμως απέτυχε!

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τους παίκτες για την απόκτηση των οποίων η Τότεναμ ξόδεψε τα 100.000.000 ευρώ το ίδιο καλοκαίρι που τα πήρε. Κατά σειρά είναι οι Παουλίνιο, Κρίστιαν Έρικσεν, Ρομπέρτο Σολδάδο, Νασέρ Σαντλί, Ετιέν Καπού, Βλαντ Κίρικες, και Έρικ Λαμέλα...

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© ACTION IMAGES

Απογοήτευση πάνω από το 50%

Πρόκειται για 7 παίκτες και οι περισσότερες από τις μισές αυτές κινήσεις αποδείχθηκαν απολύτως αποτυχημένες, καθώς Παουλίνιο, Σολδάδο, Καπού και Κίρικες ήδη αυτό το καλοκαίρι είναι προς πώληση, με την Τότεναμ να μην ελπίζει πως θα πάρει πολλά χρήματα.

Οι 4 "φούσκες"

Το 2013 η Τότεναμ πίστεψε πως πήρε έναν σπουδαίο επιθετικό. Έδωσε στην Βαλένθια 37.000.000 ευρώ για τον Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος δύο χρόνια σε 51 αγώνες έχει πετύχει 7 γκολ και εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Πρόκειται για την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου και πρόκειται για αποτυχία που αγγίζει αυτήν του Άντι Κάρολ στην Λίβερπουλ. Εκτός και αν δεν βρεθεί αγοραστής και αρχίσει ο Ισπανός να "πυροβολεί", αν και βασικός είναι ο Χάρι Κέιν.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ

Ο Παουλίνιο αποκτήθηκε ως βασικός στην εθνική Βραζιλίας, δόθηκαν 24.000.000 ευρώ για τον διεθνή μέσο και τότε ήταν η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου, αλλά αργότερα τον ξεπέρασαν Σολδάδο και Λαμέλα. Οι οπαδοί της Τότεναμ μιλούν για έναν από τους χειρότερους παίκτες που έχουν δει, όμως είναι πολύ χαρούμενοι που η Guangzhou Evergrande (Κίνα) ετοιμάζεται να τον αποκτήσει με 15.500.000 ευρώ!!!

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ

Για τον Ετιέν Καπού οι "σπερς" έδωσαν 12.100.000 ευρώ στην Τουλούζ το καλοκαίρι του 2013. Δεν ξεκίνησε άσχημα ο Γάλλος μέσος, καλός ήταν και στην αρχή της δεύτερος χρονιάς του, αλλά έπειτα από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο δεν κατάφερε ποτέ ξανά να προσφέρει. Η Νάπολι τον Ιανουάριο του 2014 είχε προσφέρει 17.000.000 ευρώ, αλλά η Τότεναμ, απέρριψε την πρόταση και τώρα... χτυπά το κεφάλι τις στον τοίχο.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© ANDY HOOPER

Κάτι λιγότερο από τα χρήματα για τον Καπού, δηλαδή 12.000.000 ευρώ δόθηκαν στην Στεάουα Βουκουρεστίου για τον Βλαντ Κίρικες, στόπερ της εθνικής Ρουμανίας. Ανάλογη περίπτωση με τον Καπού, καθώς δεν ήταν κακός στην πρώτη χρονιά, αλλά μετά από έναν πρόβλημα στην πλάτη δεν κατάφερε να ξαναπαίξει καλά. Αποβλήθηκε τον Μάιο κόντρα στην Στόουκ και μάλλον αυτό ήταν το τελευταίο του ματς.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© REUTERS

Οι 3 επιτυχίες

Ο Έρικ Λαμέλα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Τότεναμ, καθώς δόθηκαν 42.300.000 ευρώ. Όχι, δεν αντικατέστησε τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ξεκίνησε καλά, όμως τον Δεκέμβρη είχε τραυματισμό στην πλάτη. Την δεύτερη χρονιά έπαιξε ξανά μπάλα, πέτυχε την γκολάρα με την "ραμπόνα" στον Αστέρα Τρίπολης και και έδειξε μέρος των ικανοτήτων του και του ταλέντου του. Δεν έχει δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν, αλλά υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στο δημιούργημα της Ρίβερ Πλέιτ.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© GETTY IMAGES

Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι μεταγραφάρα! Έχει πετύχει 22 γκολ (επιτελικός μέσος), έχει λυτρώσει πολλές φορές την ομάδα και την δεύτερη χρονιά με Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν έχασε ούτε ένα ματς! Η Άγιαξ πήρε 16.220.000 ευρώ, αλλά σίγουρα δεν έχει καταλάβει ακόμη γιατί δεν ζήτησε περισσότερα για τον Δανό.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© GETTY IMAGES

Μόνο 8.500.000 ευρώ πήρε η Τβέντε για τον Νασέρ Σαντλί, με τον Βελγο-Μαροκινό να είναι μαζί με τον Έρικσεν τρομερές κινήσεις, σε αναλογία χρημάτων και απόδοσης. Και αυτός με Ποτσετίνο "απογειώθηκε" και έβαλε 13 γκολ, ενώ την πρώτη χρονιά είχε πέντε και έναν τραυματισμό.

Η Τότεναμ πέταξε τα λεφτά του Μπέιλ
© AFP/GETTY IMAGES
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ