PREMIER LEAGUE

Η "μπηχτή" του Κόντε που επέφερε την αντίδραση του Γκουαρδιόλα

Chelsea manager Antonio Conte, left, shakes hands with Manchester City manager Josep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 3, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea manager Antonio Conte, left, shakes hands with Manchester City manager Josep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 3, 2016. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ένα σχόλιο του Αντόνιο Κόντε στο οποίο αναφέρθηκε στη σπατάλη χρημάτων από τις δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ, επέφερε την αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μια μικρή διαμάχη άνοιξε ανάμεσα σε Αντόνιο Κόντε και Πεπ Γκουαρδίολα, καθώς ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι έριξε "μπηχτή" σε δηλώσεις του για τη μεγάλη σπατάλη χρημάτων εκ μέρους των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών κλαμπ του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτι), σε σχέση με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου στην Premier League, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

"Νομίζω πως αυτή τη σεζόν είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν κερδίζει πάντα εκείνος που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα. Διαφορετικά, σε αυτό το πρωτάθλημα, αυτή τη σεζόν το όνομα της ομάδας που θα βρισκόταν στην κορυφή δεν θα ήταν της Τσέλσι, ή της Τότεναμ, ή της Άρσεναλ, ή της Λίβερπουλ. Καταλαβαίνετε;"

"Αυτή δεν είναι η μοναδική σεζόν που οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ξόδεψαν πολλά χρήματα. Κοιτάξτε το παρελθόν. Είναι φυσιολογικό. Είναι σωστό για εκείνους να το κάνουν αυτό, ώστε να ενισχύσουν τις ομάδες τους, αν πιστεύουν ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κερδίσουν τον τίτλο", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Κόντε.

Κατόπιν αυτού, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι ρωτήθηκε σχετικά με την τοποθέτηση του προπονητή τον "μπλε", στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς της Πέμπτης (27/04) κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Etihad" και αποκρίθηκε χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της δικής του Μπαρτσελόνα: "Έπαιξα με την Μπαρτσελόνα και κέρδισα δύο Champions League με οκτώ παιδιά από την ακαδημία. Μηδενικό κόστος για να κερδίσουμε το Champions League, αυτό συνέβη".

"Αλλά όλες οι ομάδες ξοδεύουν πολλά χρήματα και δεν μπορείς να ξεχάσεις ότι οι παίκτες που έχει η Τσέλσι έχουν κοστίσει πολλά χρήματα. Ο κόσμος νομίζει ότι η Σίτι ξοδεύει χρήματα, αλλά όλα τα κλαμπ στον κόσμο, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Αγγλία και στην Ιταλία, ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να συμβεί ξανά. Γι' αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Υπάρχουν λίγο περισσότερα εδώ, αλλά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά χρήματα για να ξοδευτούν. Ακόμη και στην Τσέλσι".

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ