PREMIER LEAGUE

Η μάχη του Champions League στην Premier League

Liverpool's James Milner, left, and Chelsea's Eden Hazard battle for the ball during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield, Liverpool, England, Saturday, Nov. 25, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's James Milner, left, and Chelsea's Eden Hazard battle for the ball during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield, Liverpool, England, Saturday, Nov. 25, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Μεγάλη μάχη δίνουν στην Αγγλία η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Τσέλσι για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν. Δείτε τη βαθμολογία και τους αγώνες που απομένουν.

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει καθαρίσει από νωρίς με το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αλλά πίσω της η μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου, μαίνεται.

Κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σχεδόν σίγουρη μία θέση, αφού χρειάζεται μόλις ένα βαθμό σε τέσσερις αγώνες, δεν ισχύει το ίδιο για τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, που βλέπουν την Τσέλσι να κάνει αγώνα δρόμου για να τις προλάβει και να κλέψει μία εκ των δύο θέσεων που δίνουν εισιτήριο για τους ομίλους.

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο, πως από τη νέα σεζόν, οι τέσσερις πρώτοι της Premier League θα αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους του Champions League. Το... τρένο φαίνεται να μην προλαβαίνει η Άρσεναλ, που μόνο με θαύμα θα μπορούσε να προσπεράσει την Τότεναμ, καθώς χρειάζεται να κάνει το 4/4 και παράλληλα τα "σπιρούνια" να μην πάρουν ούτε βαθμό.

Επομένως, τρεις ομάδες (Λίβερπουλ, Τότεναμ και Τσέλσι) θα παλέψουν για δύο θέσεις. Το ματς που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη θα είναι εκείνο του Stamford Bridge στις 6 Μαΐου, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Αν οι "μπλε" δεν πάρουν τη νίκη, δύσκολα θα αποφύγουν την 5η θέση και το Europa League.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 34 ΑΓΩΝΕΣ)

3. Λίβερπουλ 71 (80-37)

4. Τότεναμ 68 (66-31)

5. Τσέλσι 63 (59-34)

* Η Λίβερπουλ έχει δώσει 35 αγώνες.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λϊβερπουλ - Στόουκ

Τσέλσι - Λίβερπουλ

Λίβερπουλ - Μπράιτον

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ - Γουότφορντ

Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ

Τότεναμ - Νιουκάστλ

Τότεναμ - Λέστερ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ

Σουόνσι - Τσέλσι

Τσέλσι - Λίβερπουλ

Τσέλσι - Χάντερσφιλντ

Νιουκάστλ - Τσέλσι

AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ