PREMIER LEAGUE

Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ

Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ

Τρεις θρύλοι της Premier League είπαν ταυτόχρονα αντίο όμως μόνο ο Φρανκ Λάμπαρντ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποχαιρέτησαν ιδανικά καθώς ο Τζέραρντ "κρεμάστηκε" από τη Λίβερπουλ (φωτογραφίες).

Το αγγλικό φίλαθλο κοινό θα κάνει πολλά χρόνια να ξεχάσει το φινάλε της φετινής Premier League καθώς μέσα σε ένα 90λεπτο έριξαν τίτλους τίτλους τρεις τεράστιες φυσιογνωμίες στην ιστορία της Premier League που έχουν προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις σε εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον πλανήτη.

Και τί παίκτες... Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Τσέλσι καθώς όπως ανακοίνωσε θέλει να παίξει για έναν ακόμα χρόνο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλα αυτός δεν θα είναι με τα χρώματα των "μπλε", ο Φρανκ Λάμπαρντ έπαιξε για τελευταία φορά στην Αγγλία με τα χρώματα της Μάντσεστερ Σίτι πριν ξεκινήσει την αμερικανική του περιπέτεια με τη Νιου Γιορκ Σίτι ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την αγαπημένη του Λίβερπουλ καθώς από τη νέα σεζόν (και μετά από 18 χρόνια στην πρώτη ομάδα των "κόκκινων") θα υπηρετεί τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Μην νομίζετε όμως ότι και οι τρεις κατάφεραν να αποχαιρετήσουν ιδανικά το κοινό τους. Οι δύο πρώτοι ένιωσαν πως βρίσκονται σε ένα παραμύθι ενώ ο τρίτος της παρέας έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Πάμε να δούμε έναν-έναν ξεχωριστά:

Ντιντιέ Ντρογκμπά

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της Τσέλσι και αυτός που υπέγραψε πριν τρία χρόνια τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της με την κατάκτηση του Champions League δεν θα μπορούσε να μην έχει τιμές... βασιλιά στο αντίο του. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του πως αποχωρεί από τους Λονδρέζους επιθυμώντας να παίξει για έναν ακόμα χρόνο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο ο Ζοζέ Μουρίνιο του έδωσε φανέλα βασικού κόντρα στη Σάντερλαντ όμως ένας τραυματισμός στο 30ο λεπτό δεν του επέτρεπε να συνεχίσει. Ε, αυτή ήταν η ιδανική ευκαιρία για τους συμπαίκτες του να τον κάνουν να δακρύσει. Έτρεξαν όλοι κοντά του κα τον πήραν αγκαλιά για να τον οδηγήσουν εκτός γηπέδου (πήρε τη θέση του ο Ντιέγκο Κόστα), την ώρα που οι φίλοι των "μπλε" του προσέφεραν ένα από πιο θερμά standing ovation που έχουν λάβει χώρα για ποδοσφαιριστή της Τσέλσι. Απόλυτα δικαιολογημένη η στάση τους απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος σκόραρε σε όλους σχεδόν τους σημαντικούς τελικούς για λογαριασμό των "μπλε" (με αποκορύφωμα το γκολ της ισοφάρισης στο Μόναχο που ξέρανε τη Μπάγερν και ουσιαστικά της πήρε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια) και με τους οποίους κατέκτησε 14 τίτλους: 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup, 1 Champions League και 2 Community Shield!

Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ

Φρανκ Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Τσέλσι με την οποία έζησε όλες σχεδόν τις μεγάλες του ποδοσφαιρικές στιγμές μέσα σε περίοδο 13 ετών όμως η Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να τον κάνει να νιώσει σαν στο... σπίτι του. Στον τελευταίο του αγώνα στην Premier League (θα συνεχίσει στη Νιου Γιορκ Σίτι σε λίγο καιρό) ο βετεράνος Άγγλος μέσος όχι μόνο σκόραρε αλλά τη στιγμή της αντικατάστασής του στο 77' από τον Χεσούς Νάβας βρέθηκε στα... ουράνια. Όλοι τον αγκάλιασαν, στη συνέχεια τον πέταξαν ψηλά, ενώ κατά την αποχώρησή του οι φίλοι των "πολιτών" δεν σταμάτησαν στιγμή να τον χειροκροτούν, τιμώντας τον για μία 20χρονη καριέρα που περιελάμβανε 882 ματς και 259 γκολ. "Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο. Ήρθα σε αυτό το σύλλογο στα 36 μου και δεν ήξερα τι να περιμένω. Απλά θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους εσάς. Είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να δηλώσω στους οπαδούς πως ήταν απόλαυση που έπαιξα για αυτή την ομάδα", δήλωσε αμέσως μετά την αποθέωση προς το πρόσωπό του ο Λάμπαρντ.

Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ

Στίβεν Τζέραρντ

Σε αντίθεση με τα παραμύθια που έχουν πάντοτε happy end αυτό δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματική ζωή και ο Στίβεν Τζέραρντ το διαπίστωσε με τον πλέον επώδυνο τρόπο. Ο αρχηγός και ηγέτης της Λίβερπουλ ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του πέρυσι στο ματς με την Τσέλσι που της κόστισε εν τέλει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990, δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του FA Cup όπου θα διεκδικούσε το τρόπαιο ανήμερα των 35ων γενεθλίων του είδε την Κρίσταλ Πάλας να νικάει 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελευταίο του αγώνα στο "Anfield" ενώ στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τους "κόκκινους" ήπιε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι. Σε ένα ματς που η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έπρεπε να παίζει και για τον αρχηγό της για να τον τιμήσει όπως του άξιζε βρέθηκε να παλεύει μόνος του την ώρα που όλοι οι άλλοι συναγωνίζονταν στο ποιος θα πραγματοποιήσει τη χειρότερη εμφάνιση. Αποτέλεσμα; Στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 5-0 από τη Στόουκ ενώ το φινάλε βρήκε τον Τζέραρντ να έχει σκοράρει μεν αλλά να βλέπει την ομάδα του να διαλύεται με σκορ 6-1. Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ η Λίβερπουλ δεν "προστάτεψε" και δεν "σεβάστηκε" ούτε στο ελάχιστο με τον τρόπο που έπαιζε το σύμβολό της, οι οπαδοί της Στόουκ έδειξαν το ήθος τους καθώς στο γκολ της τιμής από τον "Stevie G" όλο το γήπεδο του αφιέρωσε ένα standing ovation. Χειροκρότημα αυθόρμητο και γενναιόδωρο και σε καμία περίπτωση ειρωνικό όπως ίσως θα γινόταν σε άλλα γήπεδα άλλων χωρών. Τραγική σύμπτωση; Η ταπεινωτική εμφάνιση της Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς του Τζέραρντ ήρθε 10 χρόνια παρά μία ημέρα από το απίστευτο έπος της Κωνσταντινούπολης και την συγκλονιστική ανατροπή κόντρα στη Μίλαν. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά...

Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
Η Λίβερπουλ δεν σεβάστηκε τον Τζέραρντ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ