PREMIER LEAGUE

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου

Tottenham's goalkeeper Hugo Lloris fails to save the shot from Arsenal's Alexis Sanchez during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at Emirates stadium in London, Saturday, Nov. 18, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Tottenham's goalkeeper Hugo Lloris fails to save the shot from Arsenal's Alexis Sanchez during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at Emirates stadium in London, Saturday, Nov. 18, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Με κορυφαίους τους στόπερ της Κοσιελνί - Μουστάφι, η Άρσεναλ κέρδισε με σκορ 2-0 την Τότεναμ, που ατύχησε να έχει σε κακή μέρα τους Έρικσεν, Κέιν και Ντέλε Άλι. Από οριακές θέσεις οφσάιντ και τα δύο γκολ στο ματς.

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, όπου υποδέχθηκε στο "Emirates" την Τότεναμ. Οι Spurs είχαν να ηττηθούν 3,5 χρόνια από τους "κανονιέρηδες"¨αλλά αυτή τη φορά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το ματς.

Μετά το 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι που οι αντίπαλοι τους εμφανίστηκαν χωρίς ενέργεια και αποφασιστικότητα. Για να ανοίξει το σκορ πάντως χρειάστηκε ένα διπλό διαιτητικό λάθος, με τον Μάικ Ντιν να υποδεικνύει λανθασμένα φάουλ του Ντάβινσον Σάντσες στον Αλέξις Σάντσες και στην εκτέλεση του Εζίλ ήρθε η κεφαλιά - γκολ του Μουστάφι που ήταν εκτεθειμένος έστω και οριακά.

Στο 36' έγινε το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ, με τον Αλέξις Σάντσες να εκτελεί εξ επαφής τον Λορίς. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Λακαζέτ φεύγει από οριακή θέση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πριν γυρίσει στον μετέπειτα σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ έψαξε ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, ατύχησε όμως να έχει σε κάκιστη μέρα τους Έρικσεν, Κέιν και Ντέλε Άλι, ενώ ο Σον βρέθηκε δις σε θέση βολής αλλά αστόχησε ισάριθμες φορές.

Η Άρσεναλ έφτασε στο -1 από την Τότεναμ, σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου παίζουν οι Λίβερπουλ (Σάουθαμπτον) και Μπέρνλι (Σουόνσι) που ακολουθούν τους "κανονιέρηδες".

ΑΡΣΕΝΑΛ (3-4-2-1): Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (84' Ιουόμπι), Αλέξις Σάντσες, Λακαζέτ (73' Κοκελέν).

ΤΟΤΕΝΑΜ (3-4-2-1): Λορίς, Ντάβινσον Σάντσες, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Τρίπιερ, Σισοκό, Ντεμπελέ (62' Γουίνκς), Ντέιβις, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (75' Σον), Κέιν (75' Γιορέντε).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-0 (36' Μουστάφι, 41' Αλέξις Σάντσες)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον

Μπέρνλι - Σουόνσι

Μπόρνμουθ - Χάντερσφιλντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή

Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα

Μπράιτον - Στόουκ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 31

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 23

3. Τότεναμ 23

4. Τσέλσι 22

5. Άρσεναλ 22

6. Λίβερπουλ 19

7. Μπέρνλι 19

8. Μπράιτον 15

9. Γουότφορντ 15

10. Χάντερσφιλντ 15

11. Νιούκαστλ 14

12. Λέστερ 13

13. Σαουθάμπτον 13

14. Στόουκ 12

15. Έβερτον 11

16. Γουέστ Μπρομ 10

17. Μπόρνμουθ 10

18. Γουέστ Χαμ 9

19. Σουόνσι 8

20. Κρίσταλ Πάλας 4

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος, ο κάτοχος του FA Cup και του League Cup στο Europa League

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

7 γκολ

Άλβαρο Μοράτα (Τσέλσι)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

6 γκολ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Άρσεναλ)

Λερουά Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-0

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ