PREMIER LEAGUE

Η αγγλική "μάχη" για το Champions League

Η αγγλική "μάχη" για το Champions League
© AP

Τρία μεγαθήρια, οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, θα "παλέψουν" για δύο θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Οι "κόκκινοι" είναι 5οι, αλλά έχουν προβάδισμα λόγω Ρότζερς

Η "μάχη" φέτος στην Premier League για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League είναι σπουδαία, με τρία μεγαθήρια, τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, να βρίσκονται σε απόσταση 3 βαθμών.

Η Άρσεναλ έχει 51, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 50 και η Λίβερπουλ 48, όμως δεν... μόνες τους, καθώς η Σαουθάμπτον έχει 46 και η Τότεναμ 44 με ματς λιγότερο!

Θεωρούμε δεδομένο πως Τσέλσι (60) και Μάντσεστερ Σίτι (55) θα είναι στην 4άδα, ενώ θυμίζουμε πως η 4η θέση οδηγεί στα προκριματικά.

Η αγγλική "μάχη" για το Champions League

Προβάδισμα λόγω Ρότζερς

Αν επικεντρωθούμε στην 3άδα των Άρσεναλ, ManUtd και Λίβερπουλ, μπορεί οι "κόκκινοι" να είναι στην 5η θέση, έχουν όμως το προβάδισμα λόγω Μπρένταν Ρότζερς.

Παραδοσιακά οι ομάδες του κάνουν εντυπωσιακό φινάλε και σε μία σύγκριση στις επιδώσεις του αυτό το διάστημα, για τα τελευταία 5 χρόνια. Σε Σουόνσι και Λίβερπουλ έχει 168 βαθμούς σε 86 ματς (δεύτερος γύρος), ο Αρσέν Βενγκέρ 161 και ο Λουί φαν Χάαλ 138 (ManUtd, Μπάγερν, Άλκμααρ).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Λίβερπουλ είναι εξαιρετική στο 2015 στην Premier League, με αποκορύφωμα την σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή.

Τα 11 ματς που απομένουν

ΑΡΣΕΝΑΛ

ΚΠΡ*

Γουέστ Χαμ

Νιούκαστλ*

Λίβερπουλ

Μπέρνλι*

Σάντερλαντ

Τσέλσι

Χαλ*

Σουόνσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ*

Γουέστ Μπρομ

MANUTD

Νιούκαστλ*

Τότεναμ

Λίβερπουλ*

Άστον Βίλα

Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι*

Έβερτον*

Γουέστ Μπρομ

Κρίσταλ Πάλας*

Άρσεναλ

Χαλ*

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μπέρνλι

Σουόνσι*

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άρσεναλ*

Νιούκαστλ

Χαλ*

Γουέστ Μπρομ*

ΚΠΡ

Τσέλσι*

Κρίσταλ Πάλας

Στόουκ*

*με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ