PREMIER LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Ίσως κάνω λάθη, ικανότατος ο Τουρέ"

Γκουαρδιόλα: "Ίσως κάνω λάθη, ικανότατος ο Τουρέ"

Ο Γιαγιά Τουρέ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα στην πρόσφατη αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και δεδομένων των όσων έχουν προηγηθεί, η τοποθέτηση του Γκουαρδιόλα αναμενόταν με ενδιαφέρον.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι δύο ποδοσφαιριστές που επλήγησαν στο μεγαλύτερο βαθμό από τις υψηλές απαιτήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν οι Σαμίρ Νασρί και Γιαγιά Τουρέ. Η απόφαση του πρώτου ήταν να μετακομίσει στη Σεβίλλη και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του -νεοφερμένου και άκρως επιτυχημένου μέχρι στιγμής- Χόρχε Σαμπαόλι.

Όσον αφορά τον δεύτερο, έπειτα από τρεις μήνες επίσημης αγωνιστικής απραξίας, ο Καταλανός τεχνικός τού έδωσε μια ευκαιρία και ο Ιβοριανός την άρπαξε από τα... μαλλιά, πετυχαίνοντας δύο γκολ και χαρίζοντας το “τρίποντο” στους "Πολίτες".

Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν παραδέχτηκε ότι ενδέχεται να κάνει κάποια λάθη, ωστόσο δεν έδειξε μετανιωμένος για την επιλογή του να παραγκωνίσει τον Γιαγιά Τουρέ κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ίσως κάνω λάθη, αλλά πρέπει να παίρνω αποφάσεις και είναι σεβαστό το να μη συμφωνούν όλοι μαζί μου. Μίλησα πολλές φορές με τον Γιαγιά, επειδή ήταν παίκτης μου και στην Μπαρτσελόνα και τον ξέρω πολύ καλά. Δεν είναι κάποιος που γνώρισα μόλις. Αναμφισβήτητα, σαν παίκτης είναι ικανότατος και αν υπήρχε αμφιβολία, δεν θα βρισκόταν εδώ”, είπε ο 45χρονος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Τουρέ τόνισε: “ Μου αρέσει το ότι μου έδωσαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Αυτά τα παιδιά ήταν πάντα εκεί για εμένα. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για τα γκολ, αλλά και γιατί επέστρεψα. Ευχαριστώ τον προπονητή που με άφησε να παίξω”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο παραμερισμός αυτός του Γκουαρδιόλα προς τον Τουρέ, είχε να κάνει και με ορισμένα σχόλια του μάνατζερ του δεύτερου, με τον Ιβοριανό να ζητά συγγνώμη για αυτά πριν από μερικές εβδομάδες. Το τελευταίο εκτιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος άρχισε να επανεντάσσει τον 32χρονο μέσο στα πλάνα του.

Ο Τουρέ αποτέλεσε σημείο αναφοράς της Μάντσεστερ Σίτι των προηγούμενων ετών, κατακτώντας μαζί της το βαρύτιμο τρόπαιο της Premier League εις διπλούν.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ