PREMIER LEAGUE

Γι' αυτό απολύθηκε ο Μάρκο Σίλβα απ' τη Γουότφορντ

Watford manager Marco Silva during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium, in Manchester, England, Tuesday, Jan. 2, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Watford manager Marco Silva during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium, in Manchester, England, Tuesday, Jan. 2, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Οι "Times" αποκαλύπτουν τους λόγους που οι διοικούντες τη Γουότφορντ αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Μάρκο Σίλβα, παρά το γεγονός πως λίγο καιρό νωρίτερα αρνήθηκαν συνολικά 4(!) προτάσεις της Έβερτον για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Μάρκο Σίλβα αποτελεί παρελθόν απ' την τεχνική ηγεσία της Γουότφορντ εξαιτίας της κακής πορείας της ομάδας το τελευταίο διάστημα, με τον Χάβι Γκράθια να τον διαδέχεται. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τις "σφήκες", αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα (κι όχι μόνο) ανάγκασαν τους διοικούντες την ομάδα να λύσουν τη συνεργασία μαζί του.

Μία απόφαση που ξένισε τόσο τα βρετανικά ΜΜΕ όσο και τους Άγγλους φιλάθλους, αφού λίγο καιρό νωρίτερα οι άνθρωποι της Γουότφορντ αρνήθηκαν συνολικά 4(!) προτάσεις της Έβερτον (με την τελευταία να ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ) για να "σπάσουν" το συμβόλαιο με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

ΠΙΕΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΕΒΕΡΤΟΝ

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν οι " Times" οι αιτίες πίσω απ' την απόφαση των διοικούντων την αγγλική ομάδα είναι πολλές και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό και με τα "ζαχαρωτά". Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, απ' την στιγμή που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Έβερτον, ο Μάρκο Σίλβα πίεζε με κάθε τρόπο προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Λίβερπουλ.

Οι συζητήσεις μεταξύ των διοικούντων το σύλλογο και του Πορτογάλου τεχνικού για το συγκεκριμένο ζήτημα γίνονταν επί καθημερινής βάσεως, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί (και) αγωνιστικά η ομάδα. Συγκεκριμένα, οι "σφήκες" μετά τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος της Έβερτον άρχισαν πορεία... υποβιβασμού, παίρνοντας μόλις 11 βαθμούς στα τελευταία 15 παιχνίδια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Παράλληλα, το γεγονός πως ο Σίλβα δεν έδειχνε συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας δημιούργησε προβλήματα και εντός των αποδυτηρίων, αφού κλονίστηκε η εμπιστοσύνη αρκετών παικτών προς το πρόσωπό του, ενώ άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Αντρέ Καρίγιο, ήταν διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν στην Έβερτον, παρότι είχαν συμβόλαιο με τη Γουότφορντ.

Στον Σίλβα χρεώθηκε κι η αδυναμία διαχείρισης αρκετών προσωπικοτήτων, οι οποίες δεν βρίσκονταν στα βασικά πλάνα του, όπως ο Στέφανο Οκάκα, ο Ετιέν Καπού και ο Σεμπάστιαν Πρεντλ. Επίσης, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σωστά την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, Αντρέ Γκρέι, με αποτέλεσμα ο Άγγλος επιθετικός να μετράει μόλις τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ σε 24 παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ

Επιπλέον, οι άνθρωποι της Γουότφορντ θεώρησαν πως ο Πορτογάλος δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην -μεταγραφική- λογική του συλλόγου, αφού ζητούσε παίκτες, οι οποίοι ήταν αρκετά πάνω απ' τα οικονομικά στάνταρ, όπως για παράδειγμα ο Ισλάμ Σλιμανί της Λέστερ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία κυμαίνεται στα 45-50.000.000 ευρώ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Τζαμπάολο Πότσο αποφάσισε πως είναι προτιμότερο να διακόψει τη συνεργασία με τον Σίλβα, παρά να διακινδυνεύσει έναν πιθανό υποβιβασμό της ομάδας.

Θυμίζουμε πως η Γουότφορντ, ύστερα από 24 αγωνιστικές, βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, πέντε περισσότερους απ' τη Σαουθάμπτον που είναι κάτω απ' την επικίνδυνη ζώνη. Συνολικά, σε 26 παιχνίδια με τις "σφήκες", ο Μάρκο Σίλβα είχε οχτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και 13 ήττες.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ