PREMIER LEAGUE

Φέργκιουσον: 'Η Λέστερ αξίζει την Premier League"

Φέργκιουσον: 'Η Λέστερ αξίζει την Premier League"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον υποκλίθηκε στην Λέστερ του Ρανιέρι, τονίζοντας πως είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αξίζει να πάρει τον τίτλο στο φινάλε.

Η Λέστερ βρίσκεται πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων από την 2η της βαθμολογίας Τότεναμ επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι στο πλευρό της.

Ο Σκωτσέζος πολυνίκης τεχνικός, ο οποίος κατέκτησε 13 πρωταθλήματα Αγγλίας στα σχεδόν 27 χρόνια παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, εξέφρασε την επιθυμία του -μέσω συνέντευξής του στο "Sky Sports" να δει την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν τονίζοντας πως το δικαιούται απόλυτα βάσει της φετινής της εικόνας.

"Η Λέστερ έχει το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια, είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ομάδα μέσα στη σεζόν και αξίζουν την κατάκτηση της Premier League. Θα νόμιζες πως η απειρία τους θα μετρήσει αλλά η Λέστερ βγάζει μία απίστευτη ενέργεια και ενότητα που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αντέξουν μέχρι τέλους.

Για παράδειγμα, έχουν κερδίσει τα τελευταία παιχνίδια τους με σκορ 1-0. Είχα μία σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχαμε πάρει οκτώ νίκες με αυτό το σκορ και αυτό μας έδωσε τον τίτλο.

Οι νίκες με 1-0 είναι πραγματικά σημαντικές επειδή μου δείχνουν ότι λειτουργούν ως ομάδα και ότι δεν πρόκειται να χάσουν. Έχουν μία αποφασιστικότητα και δείχνουν πως δεν φοβούνται σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρεθούν, που είναι σημαντικό.

Φέργκιουσον: 'Η Λέστερ αξίζει την Premier League"

Δεν βλέπω να υπάρχουν νεύρα και αυτό οφείλεται στον προπονητή, ο οποίος έχει φέρει ηρεμία. Έχουν φέρει φρέσκο αέρα στο πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι το φανταστικό για το παιχνίδι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 74χρονος τεχνικός, ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Ρανιέρι και τη Λέστερ να... μην αλλάξουν.

"Η Λέστερ πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού και αυτή είναι η δυσκολότερη δουλειά. Θα πρέπει να παραμείνουν σταθεροί σε αυτό που κάνουν, δεν έχει κάποιο νόημα να αλλάξουν αυτό που κάνουν τους περασμένους έξι μήνες.

Θα υπάρχουν στιγμές που θα τεσταριστούν και που θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν θα πάρουν τη νίκη, ίσως μάλιστα να χάσουν και ματς. Όμως θα πετάξουν βαθμούς και οι άλλες ομάδες, αυτή είναι η φύση της Premier League, είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα.

Μόνο την Τότεναμ βλέπω να αποτελεί κίνδυνο για τη Λέστερ. Η Τότεναμ, αυτή τη στιγμή, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει από τις ομάδες της Τότεναμ εδώ και πολλά χρόνια. Όμως η Λέστερ έχει το προβάδισμα και νομίζω ότι θα φτάσουν πρώτοι στον τερματισμό".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ