PREMIER LEAGUE

Δεν αποδείχθηκε ρατσιστική επίθεση του Ροντρίγκεθ στον Μπονγκ

Δεν αποδείχθηκε ρατσιστική επίθεση του Ροντρίγκεθ στον Μπονγκ

Η FA προσέλαβε δύο ειδικούς για να διαβάσουν τα χείλια του Τζέι Ροντρίγκεθ που κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση στον Γκαετάν Μπονγκ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης του Τζέι Ροντρίγκεθ προς τον Γκαετάν Μπονγκ στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Μπράιτον τον Ιανουάριο.

Η FA προσέλαβε δύο ειδικούς στο να διαβάζουν χείλια για να αποκρυπτογραφήσουν τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του καυγά των δύο ποδοσφαιριστών και κανείς εκ των δύο δεν κατόρθωσε να εξακριβώσει τη φράση που φέρεται να είναι ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός.

Σύμφωνα με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού, ο Ροντρίγκεθ του είπε "είσαι μαύρος και βρωμάς", κάνοντας και μία χαρακτηριστική χειρονομία. Μάλιστα, ο Μπονγκ υποστήριξε στην κατάθεσή του στην FA ότι ήταν "100% βέβαιος" γι' αυτό.

Ο Ροντρίγκεθ, από την πλευρά του, κατά την απολογία του προς την αρμόδια επιτροπή της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την Τετάρτη, υποστήριξε ότι το μόνο που είπε ήταν "η γ$@#%@#η ανάσα σου βρωμάει".

Στην ετυμηγορία της η FA αναφέρει ότι "το κομβικό ζήτημα για μας εστιάζεται σε μία ερώτηση: είμαστε πεπεισμένοι ότι ο παίκτης είπε στον Μπονγκ 'είσαι μαύρος και βρωμάς';"

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην ετυμηγορία, οι δύο ειδικοί "δεν μπορούσαν να βοηθήσουν" σε αυτό το "καίριο ζήτημα". "Το στόμα του παίκτη είχε καλυφθεί και κανείς τους δεν μπορούσε να δει αρκετά ώστε να μεταφράσει τα κινούμενα χείλη. Μετά από αρκετή διαβούλευση, βρεθήκαμε σε θέση να έχουμε μία υπόθεση που βασίζεται μόνο στα στοιχεία του κάθε παίκτη. Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιο από τα υπόλοιπα στοιχεία ή οι αντικρούμενοι ισχυρισμοί μας οδήγησαν να προτιμήσουμε κάποιον έναντι κάποιου άλλου".

Παρ' όλα αυτά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η FA είναι "απολύτως πεπεισμένη" ότι η καταγγελία του 29χρονου Καμερουνέζου διεθνή "έγινε με απόλυτα καλή διάθεση" και ότι "δεν υπάρχουν υπόνοιες ότι αυτή ήταν μία κακόβουλη ή κατασκευασμένη καταγγελία".

Παρ' όλα αυτά, ο Ροντρίγκεθ δεν κρίθηκε ένοχος και αυτό σημαίνει ότι αποφεύγει τιμωρία πέντε αγωνιστικών.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ