PREMIER LEAGUE

Αυτογκόλ που έμειναν στην ιστορία

Αυτογκόλ που έμειναν στην ιστορία

Με αφορμή το αυτογκόλ του Γκάρεθ Μπάρι στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σαουθάμπτον το Sport24.gr βρήκε 10 εντυπωσιακά αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και σας τα παρουσιάζει (videos).

Την τραγική εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Σαουθάμπτον με τον πιο εμφατικό τρόπο επιβεβαίωσε ο Γκάρεθ Μπάρι το Σάββατο, ο οποίος με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου πέτυχε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ.

Ο Άγγλος διεθνής ήταν κάκιστος σε όλο το παιχνίδι και κατάφερε να σημειώσει ένα αυτογκόλ που θα μείνει χαραγμένο για αρκετά χρόνια στις μνήμες όσων το είδαν.

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr έψαξε και βρήκε 10 εντυπωσιακά αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και σας τα παρουσιάζει με τη μορφή Top 10.

10. Τόνι Χίμπερτ (Έβερτον-Νιούκαστλ)

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Έβερτον. Εις βάρος της ομάδας του, όμως, σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία, κάτι που έπραξε με χαρακτηριστική άνεση και τον Μάιο σε παιχνίδι με τη Νιούκαστλ.

9. Κέβιν Νόλαν (Μίντλεσμπρο-Μπόλτον)

Είναι ένας από τους παίκτες που ξεχώριζε στην Μπόλτον πριν πάρει μεταγραφή για τη Νιούκαστλ. Η σχέση του με τα δίχτυα ήταν πάντα πολύ καλή αν και του αρέσει να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, το ένστικτο του σκόρερ καμιά φορά τον οδηγούσε να σημειώσει γκολ και απέναντι στην ίδια του την ομάδα (στο 0.47).

8. Ίαν Γουόκερ (Λέστερ-Μπόλτον)

Στη Λέστερ είχε την... τιμή να παίξει συμπαίκτης με τον Φρανκ Σινκλέρ. Αυτό από μόνο του αρκούσε για να κάνει τον Άγγλο τερματοφύλακα να υποπέσει σε τέτοιο λάθος όπως αυτό με την Μπόλτον. Άλλωστε τόσα θα είχε μάθει από συμπατριώτη του.

7. Ρίτσαρντ Νταν (Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ)

Έχει πετύχει τα περισσότερα αυτογκόλ από κάθε άλλον στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (9), από ασήμαντα παιχνίδια μέχρι και σε ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως παίκτης της Σίτι. Επομένως, δύσκολα δε θα είχε κάποιο στο Top 10. Αυτό κόντρα στη Γουέστ Μπρομ είναι μόνο ένα δείγμα των ικανοτήτων του.

6. Τζον Άρνε Ρίισε (Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ)

Το αυτογκόλ του που θα θυμούνται οι περισσότεροι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι εκείνο με την Τσέλσι στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008. Ωστόσο, το τέρμα που είχε πετύχει λίγα χρόνια πριν στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον ήταν αναμφίβολα πιο εντυπωσιακό (σ.σ. η πρώτη φάση).

5. Πέτερ Ένκελμαν (Μπέρμιγχαμ-Άστον Βίλα)

Όποιος το έχει δει δύσκολα θα το έχει ξεχάσει, ειδικά αν πρόκειται για οπαδό της Άστον Βίλα. Τα παιχνίδια με τη Μπέρμιγχαμ είναι ντέρμπι μίσους, αλλά σε ένα από αυτά ο Πέτερ Ένκελμαν έγραψε ιστορία αφού δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα ύστερα από πλάγιο άουτ του Όλοφ Μέλμπεργκ.

4. Λαουρέν (Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ)

Ποτέ του δεν είχε καλή σχέση με το γκολ, ούτε ήταν προικισμένος τεχνικά. Σε ένα παιχνίδι επί της Μάντσεστερ Σίτι, όμως, αποφάσισε να δείξει όλες του τις αρετές τρέχοντας την μπάλα για κάποια μέτρα και εκτελώντας στη συνέχεια τον συμπαίκτη του.

3. Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ-Άρσεναλ)

Κάθε χρονιά αρχίζει με όνειρα για τους οπαδούς κάθε ομάδας. Εκείνοι της Λίβερπουλ δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Βλέποντας, μάλιστα, την ομάδα τους να προηγείται μέχρι το τέλος με 1-0 επί της Άρσεναλ άρχιζαν να γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά μέχρι το 92' όταν ο Ρέινα έβαλε τη δική του πινελιά στο παιχνίδι...

2. Τόνι Πόποβιτς (Κρίσταλ Πάλας-Πόρτσμουθ)

Ακόμα και σήμερα αν τον ρωτήσει κανείς πως πέτυχε εκείνο το αυτογκόλ στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας δύσκολα θα μπορέσει να απαντήσει. Άλλωστε το τακουνάκι που έκανε θα το ζήλευε και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

1. Φρανκ Σινκλέρ

Μερικές φορές δε χρειάζεται να έχεις ως καλύτερο εκείνον που έχει πετύχει το πιο εντυπωσιακό γκολ, αλλά τον πιο συνεπή. Και αυτός ήταν ο Φρανκ Σινκλέρ, ο άνθρωπος που ποτέ δεν απογοήτευσε κανέναν αντίπαλο. Σχεδόν κάθε φορά έκανε ό,τι μπορούσε για να φύγουν χαμογελαστοί οι αντίπαλοι παίκτες και συνήθως τα κατάφερνε.

Τέλος, είναι δεδομένο πως οι αγγλικές ομάδες μας έχουν χαρίσει πολλά εντυπωσιακά αυτογκόλ και σε παιχνίδια εκτός της Πρέμιερ Λιγκ, όπως το εκπληκτικό αυτογκόλ του Καρλ Τζέκινσον στο φιλικό με της Άρσεναλ με την Κολωνία ή του Τζίμι Πόλοκ σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ.

Ωστόσο, τα τρία που ξεχωρίσαμε είναι το απίστευτο αυτογκόλ του Λι Ντίξον (Άρσεναλ-Κόβεντρι), μία από τις μοναδικές στιγμές που χάρισε σε όλους του τους φαν ο Τζίμι Τραορέ (Μπέρνλι-Λίβερπουλ), αλλά και το μαγικό επίτευγμα του Κρις Μπρας του νεότερου προπονητή στην ιστορία της Γιορκ και τότε παίκτη της Μπέρι (Μπέρι-Ντάρλινγκτον).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ