PREMIER LEAGUE

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 την Γουέστ Χαμ στο "Etihad Stadium" και έκανε το "3 στα 3" στην Premier League, πιάνοντας στην κορυφή τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (videos).

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν απολαυστική στο πρώτο 45λεπτο και ανταμείφθηκε για το θελτικό ποδόσφαιρο που προσέφερε στο κοινό της με δύο γκολ.

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι

Ο -αναγεννημένος μετά την έλευση Γκουαρδιόλα- Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ στο 7' με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή (αφού πρώτα "έκρυψαν" τη μπάλα οι Σίλβα και Νολίτο) ενώ στο 18' ο Ντε Μπράινε εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Φερναντίνιο σκόραρε με ασύλληπτη κεφαλιά, σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα της Σίτι μετά από 364 ημέρες!

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι
© REUTERS
"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι
© IAN HODGSON

Η Γουέστ Χαμ ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 58' με κοντινή κεφαλιά του Αντόνιο μετά από σέντρα από αριστερά του Αρτούρ Μαζουακού (ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν βασικός για τα "σφυριά" και αγωνίστηκε σε όλο το ματς), όμως οι "πολίτες" δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις σφράγισαν τη νίκη τους.

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι
© REUTERS

Δράστης για τους γηπεδούχους ο Στέρλινγκ στο 92', ο οποίος απέφυγε με περίτεχνη ντρίμπλα τον Αντριάν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

"Τριάρα" και κορυφή για Σίτι
© REUTERS

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετράει πλέον 5 νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια του στον πάγκο της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις και στις 10 Σεπτεμβρίου θα βρει για πρώτη φορά απέναντί του στην Αγγλία τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφού οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ συγκρούονται στο "Old Trafford" στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Υπάρχει όμως κίνδυνος για την Σίτι να παραταχτεί χωρίς το μεγάλο επιθετικό της όπλο, Σέρχιο Αγκουέρο, αφού στο 79ο λεπτό χτύπησε εκτός φάσης (με τον αγκώνα) τον Ριντ και κινδυνεύει με τιμωρία από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς (59' Κολάροφ), Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Νολίτο (75' Νασρί), Αγκουέρο (88' Φερνάντο)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Κόλινς, Ριντ (78' Καγέρι), Ογκμπόνα, Αντόνιο, Μαζουακού, Τορέ (46' Μπιράμ), Νομπλ, Κουγιατέ, Φλέτσερ, Βαλένσια (60' Λαντσίνι)

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Δείτε τα τρία γκολ της Μάντστεστερ Σίτι:

Όλα μηδέν στο "Χόθορνς"

Γουέστ Μπρομ και Μίντλεσμπρο δεν κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα το 0-0 να "σφραγίσει" τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο "Hawthorns".

Έδιναν την εικόνα ότι κι άλλα ενενήντα λεπτά να έπαιζαν, οι εστίες των Φόστερ και Γκούζαν θα παρέμειναν απαραβίαστες. Στο "Hawthorns" η Γουέστ Μπρομ και η Μίντλεσμπρο αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ, σε ένα ματς με κακό θέαμα κι ελάχιστες φάσεις.

Για τη φιλοξενούμενη ομάδα της "Μπόρο", ο Έλληνας τερματοφύλακας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κάθισε στον πάγκο καθώς ο Αΐτορ Καράνκα έδωσε τα γάντια του βασικού στον Γκούζαν.

Σαλομόν Ροντόν και Ματ Φίλιπς από τη μία, Άλβαρο Νεγρέδο και Κριστιάν Στουάνι από την άλλη, δεν τροφοδοτήθηκαν όπως θα ήθελαν και στις λίγες φορές που έγινε αυτό, δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Γκάλογουεϊ, Φλέτσερ, Γιάκομπ, Φίλιπς, Φιλντ (76' Γκάρντνερ), ΜακΚλιν (64' Λέκο - 72' Μπεραϊνό), Ροντόν

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Γκούζαν, Ενσούε, Αγιάλα, Γκίμπσον, Μπαραγάν, Φόρσο, Κλέιτον, Ντάουνινγκ, Γκαστόν Ραμίρες (84' Νάγκεντ), Στουάνι (90'+4' Φίσερ), Άλβαρο Νεγρέδο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/8

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-1 (43' πεν. Μίλνερ / Ρόουζ 72')

Τσέλσι - Μπέρνλι 3-0 (9' Αζάρ, 41' Γουίλιαν, 89' Μόουζες)

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 1-1 (93' Νταν / 11' Κινγκ)

Έβερτον - Στόουκ 1-0 (51' αυτ. Γκίβεν)

Λέστερ - Σουόνσι 2-1 (32' Βάρντι, 52' Μόργκαν / 81' Φερ)

Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 1-1 (85' Ροντρίγκες / 79' πεν. Ντεφόου)

Γουότφορντ - Άρσεναλ 1-3 (57' Περέιρα / 9' Καθόρλα, 40' Σάντσες, 45+1' Εζίλ)

Χαλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (90+2' Ράσφορντ)

Κυριακή 28/8

Γουέστ Μπρομ - Μίντλεσμπρο 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 3-1 (7', 92' Στέρλινγκ, 18' Φερναντίνιο / 58' Αντόνιο)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9

2. Τσέλσι 9

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

4. Έβερτον 7

5. Χαλ 6

6. Μίντλεσμπρο 5

7. Τότεναμ 5

8. Άρσεναλ 4

9. Λέστερ 4

10. Λίβερπουλ 4

11. Γουέστ Μπρομ 4

12. Γουέστ Χαμ 3

13. Μπέρνλι 3

14. Σουόνσι 3

15. Σαουθάμπτον 2

16. Σάντερλαντ 1

17. Κρίσταλ Πάλας 1

18. Γουότφορντ 1

19. Μπόρνμουθ 1

20. Στόουκ 1

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ