PREMIER LEAGUE

Απολύθηκε από τη Λέστερ ο Ρανιέρι

Απολύθηκε από τη Λέστερ ο Ρανιέρι
Ρανιέρι © REUTERS

Μία μέρα μετά την ήττα (2-1) από τη Σεβίλλη στο Champions League, η Λέστερ αποφάσισε να απολύσει τον Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος πέρυσι οδήγησε τις "αλεπούδες" στον τίτλο της Premier League.

Οι δρόμοι της Λέστερ με τον Κλάουντιο Ρανιέρι χωρίζουν. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η διοίκηση των "αλεπούδων" αποφάσισε να απομακρύνει τον Ιταλό από την τεχνική ηγεσία μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, κάτι που έγινε γνωστό λίγο αργότερα με ανακοίνωση.

Απολύθηκε από τη Λέστερ ο Ρανιέρι

Σε αντίθεση με την περσινή απίθανη πορεία στην Premier League, κατά την οποία κατακτήθηκε ο τίτλος, εφέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Λέστερ ύστερα από 25 αγωνιστικές είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απολύθηκε από τη Λέστερ ο Ρανιέρι
© BPI / JAMES MARSH

Την Τετάρτη (22/2) η αγγλική ομάδα ηττήθηκε 2-1 στην Ισπανία από τη Σεβίλλη, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League και μία μέρα μετά πάρθηκε η απόφαση για την απομάκρυνση του πρώην ομοσπονδιακού μας προπονητή.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Λέστερ είχε εκφράσει τη στήριξή της στον 66χρονο προπονητή, τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα επιθυμητά. Μέσα στο 2017 δεν έχει κατακτηθεί νίκη στην Premier League, ενώ δεν έχει ούτε σημειώσει ούτε γκολ.

Στο FA Cup η Λέστερ αποκλείστηκε από τη Μίλγουολ των δέκα παικτών (έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 52'), ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Οι φήμες θέλουν τον Ιταλό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με αστέρες της ομάδας, όπως για παράδειγμα ο τερματοφύλακας Κάσπερ Σμάιχελ.

Αρχές Ιανουαρίου στα βραβεία της FIFA, ο έμπειρος τεχνικός είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος προπονητής για το 2016, κερδίζοντας στη σχετική "μάχη" τον Φερνάντο Σάντος. Η απόλυση του Ρανιέρι ήρθε οκτώ μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία.

Λίγο αργότερα το ρεπορτάζ της Daily Mail επιβεβαιώθηκε. Η Λέστερ επισημοποίησε το "διαζύγιο" με τον Ιταλό. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, είπε: "Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε εδώ και επτά χρόνια, από τότε που αναλάβαμε τη Λέστερ. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για αυτόν".

Ενόψει του αγώνα με τη Λίβερπουλ, τη Δευτέρα (27/2), την ομάδα θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ιταλού, Craig Shakespeare, μαζί με το γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων, Mike Stowell.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ